Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Kerékpárút épülhet Győr és Gönyű között

Ha az időjárás engedi, a következő hónapban megkezdik a nyomvonal kijelölését.
– Még idén elkezdődhetnek az előzetes munkálatok a Győrt és Gönyűt a kikötőn keresztül összekötő kerékpárutat illetően, ha minden terv szerint halad – nyilatkozta lapunknak Major Gábor, Gönyű polgármestere.

A Győr és Gönyű közötti kikötő 2008-as átadása óta bár az előzetes várakozásoknál kisebb forgalmat bonyolít le, még így is jelentős szállítási központnak számít, most pedig újabb, infrastrukturális jellegű fejlesztés köthető a területhez. Uniós pályázaton ugyanis Gönyű önkormányzata 200 millió forint támogatást nyert a települést a kikötővel összekötő kerékpárút kiépítésére.

Közvetlenül a kikötőnél ugyan van már bicikliút, azonban ez egy rendkívül rövid szakasz, és az odajutási problémákat nem oldja meg, így a tervezet jelentősége nem vitatható el. Major Gábor, Gönyű polgármestere lapunk megkeresésére elmondta, hogy az előkészületi munkák akár már idén októberben elkezdődhetnek. "Ha az időjárás engedi, a következő hónapban megkezdjük a nyomvonal kijelölését, az útban lévő fák kivágását, maga az aszfaltozás azonban biztosan jövőre tolódik.

Fontosnak tartom, hogy a kikötőben dolgozókat segítsük a munkahelyükre jutásban, akár Győrről, akár Gönyűről van szó. A terv szerint Gönyű és a kikötő közötti részt mi pályáztuk meg, Győr városa pedig Kertváros és a kikötő közötti részt építi meg, ugyancsak uniós forrásokból, az ő részük szintén 200 millió lesz. Így végre a két település közötti teljes szakaszon vezet majd kerékpárút is – tette még hozzá a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanösvényt avattak Győrszentivánon

A Sugár útról nyíló erdős területen adták át szerdán a megújult győrszentiváni tanösvényt. Tovább olvasom