Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Kerékpárút 240 millió forintért

Nyugat-Dunántúl - A Nyugat-dunántúli Operatív Program első lezárt pályázatának eredményeként 700 millió forintot osztott szét kerékpárutak fejlesztésére a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács – közölte a regionális fejlesztési ügynökség ügyvezetője tegnap Hévízen, a tanács ülése után.
Horváth Jácint elmondta: a múlt év novemberéig 18 pályázat érkezett, amelyek közül kilencet ítéltek támogatandónak.

A megyébe csaknem negyedmilliárd forint jutott, három projektre. A legnagyobb összeg, 192 millió forint a Fertő menti kerékpárutakra jut. A pénz a Fertőszentmiklós és Fertőd, a Sopron és Ágfalva, valamint a Sopron és Balf közötti részt érinti. Új kerékpárutat 6,1 kilométeren építenek, míg 7,5 kilométeren kijelölnek és kitábláznak ilyen szakaszokat. Bicikliút épül a lébényi Kormos utcától a mosonszentmiklósi Csepete utcáig 25,6 millió forintos támogatással. Ennek hossza 1,2 kilométer. Szanyban a meglévő kerékpárutak folytatására nyílik lehetőség 900 méter hosszon a faluközpont irányába, 22,2 millió forintos segítséggel.

Az ülésen szó volt arról is, hogy a tanács idén közel 2,7 milliárd forint decentralizált forrás felett rendelkezik. Az útfelújításokra szánt keret és a céljellegű decentralizált előirányzat csaknem duplája, a területi kiegyenlítést szolgáló előirányzat háromszorosa a tavalyinak.

Olvasóink írták

  • 1. kerek 2008. március 06. 20:54
    „Abdáról csak földúton lehet biciklivel Győrbe jutni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az elnök céget vált

Győr-Moson-Sopron - „Tizenhárom évnyi sikeres működés után elhagyom a korábban SAPU Bt. néven… Tovább olvasom