Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Kerékpártárolók a városnak

Győr - Három fedett, kamerával védett kerékpártárolóval gazdagodik a megyeszékhely jövőre – jelentette be pénteken Simon Róbert Balázs alpolgármester.

Az önkormányzat a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium pályázatán 9 és fél millió forintot nyert a célra, ötszázezret saját kasszából kell hozzátenni. A kiírók feltétele volt, hogy az úgynevezett ˝hivatásforgalmú˝ – vagyis az önkormányzati dolgozók biciklis közlekedését elősegítő – programban kerekezőknek öltözőt, sőt, zuhanyzót is biztosítsanak a pályázók. A városháza mögött, a Honvéd ligetben, illetve az építéshatósági hivatal előtt elhelyezendő tárolókban azonban nemcsak az önkormányzat munkatársai, hanem a hivatalokba érkező ügyfelek, látogatók is elhelyezhetik kerékpárjaikat. Önkormányzati használatra már vásárolt a polgármesteri hivatal húsz biciklit, ezeket is kihelyezik a megépülő tárolókba. A városháza tavasztól a kerékpározást népszerűsítő kampányokkal, tisztségviselői személyes példamutatásával is elősegíti, hogy ez a környezetkímélő közlekedési mód Győrött ismét általánossá váljon.

Olvasóink írták

 • 2. ombi 2009. november 13. 20:25
  „A járdákra festett sárga csíkos kerékpárutak helyett úttesten elhelyezett kerékpársávok, kerékzúzó padkák helyett ívelt átmenetek, lelket kirázó, méregdrága viacolor helyett aszfalt, körforgalmakból való kizárás helyett a kerékpárosforgalom bevezetése, a városi fő kerékpárvonalak átjárhatóságának lehetővé tétele, kiindulásnak ilyesmit kéne a kerékpározás népszerűsítésére tenni.
  A Győrrel már-már összeépülő Abda, a közeli Pér, Ikrény irányába lehetővé tenni a kerékpározást, a sétálóutcákban szétválasztani a gyalogos- és a kerékpárosforgalmat, szervezett KRESZ oktatást adni a gyerekeknek, nem csupán kampányszerűen ellenőrizni a világítás, a fékek meglétét, szabályos közlekedést, folytassam?
  És igen, örülünk a városházi biciklitárolónak is.”
 • 1. humer 2009. november 13. 20:12
  „Nagyon pozitív európai szintű dolog ez, hajrá!
  Azért ahhoz, hogy teljesüljön a "A városháza tavasztól a kerékpározást népszerűsítő kampányokkal, tisztségviselői személyes példamutatásával is elősegíti, hogy ez a környezetkímélő közlekedési mód Győrött ismét általánossá váljon." mondat, le kellene szerelni a város nagyrészében kitett kerékpárral behajtani tilos táblákat.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták az új kekszgyárat - Galéria

A Kraft Foods alelnökei koccintottak pezsgővel a Győri Keksz Kft. új cukorkaüzemének pénteki… Tovább olvasom