Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Kerékpárost gázoltak halálra Győrnél

Pénteken reggel fél hét után nem sokkal egy kerékpárost gázolt halálra egy autó Győrben az 1-es főút és a Néputca kereszteződésénél.

Egy 70 éves abdai asszony az áldozat, aki az 1-es úton haladva szeretett volna kerékpárjával lekanyarodni a Nép utca felé. Volt rajta láthatósági mellény, de zebra ezen a részen nincs.

Fotó: Krizsán Csaba

A Győr felől érkező zárt furgon vezetője próbálta elkerülni a balesetet, de a fékezés ellenére elgázolta az idős asszonyt, aki a helyszínen életét vesztette. A rendőrségi vizsgálat állapítja majd meg, ki a baleset felelőse.

A helyszínelés befejeződött, a forgalom már zavartalan ezen a szakaszon.

Olvasóink írták

71 hozzászólás
 • 71. 62arany 2009. június 22. 18:47
  „Sajnálatos ami a Néniveltörtént napontalátam 6.10 6.20 között 6- 7éve regellente kicsisovány öszüllÖ NÉNIVOLT RÉSZVÉTEM ACSALÁDNAK”
 • 70. Yeno 2009. június 22. 10:13
  „a polgármester ur bevásárloközpontot épittet mert az fontos meg arra van pályázati pézzz!a kerékpár ut az nem fontos az csak emberek életét menti meg de az emberéleten nem lehet m.-országon befektetni! ja az olajgyár hején sem közlekedési park lessz unios pézböl ,hogy gyermekeink megtanuljanak szabályosan közlekedni!!!!!!!az nem lenne kifizetödö....bevásárlo központot és kulturcentrumot oda is hogy a kossuth utcárol ne kelljen sokat gyalogolni vagy a buszon bliccelni ha zsebelni akar valaki!ezért pályázati pézböl csak nekünk .. amiénk lessz ....hajráááá!!!!! de kinek is ven erre ideje, 14-16 óra munka után kiskertezés után kinek van erre idegrendszere??? akinek van az a többség györben !!!!! ugyláccik csak én vagyok itt ilyen visszamaradott!!gondolkozom is rajta ,hogy ide való vagyok én? vagy más sokkal politikacentrikusabb országban keressek magamnak uj hazát????”
 • 69. CsabaKiraly 2009. június 22. 03:12
  „<moderálva sértő>”
 • 68. knifemaster 2009. június 20. 18:39
  „66.
  "mégis kéne aszfaltburkolat."Biztos,hogy kell meg gondolom lesz is.De én már n em akarok vonatozni ha a környéken van dolgom.
  A töltés melletti "út" meg nem egy leányálom.Haladni akarok...:)”
 • 67. Goldmund 2009. június 20. 17:45
  „Alapesetben kerékpáros-párti vagyok, de azt hiszem, itt a néni hibáztatható. Ha jól értem a cikket, a hölgy Ikrény felől jött, balra akart kanyarodni, és szemből jött a jármű, ami elütötte.
  Kerékpároztam már én is be az 1-es úton Győrbe. Elvileg tilos, de nem tartom veszélyesnek. A baleset itt sem azért következett be, mert a néni ott kerékpározott, hanem mert balra kanyarodott. Ha leszállt volna, türelmesen kivárja, míg áttolhatja a biciklit, akkor nem lett volna baj.”
 • 66. ombi 2009. június 20. 12:13
  „Knifemaster, igaz, épített kerékpárút még nem csatlakozik a felújított híd végeihez.
  A felújítás előtt kiválóan alkalmas volt az egy nyomon közlekedők és a gyalogosok számára, hogy elkerüljék az 1-es út forgalmas hídját. Ezt a funkcióját már most is betölthetné, hiszen -ahogy többen is írták itt- földutakon valóban be lehet tekerni Győrbe, ezek megközleítésére tökéletes volna.
  Amit írsz a földes kerékpárútról igaz, jó példa rá a Rábca pinnyédi töltése. Kis karbantartás kéne, a száraz hónapokban jó volna. Azért hóolvadás után a földút járhatatlan ám... mégis kéne aszfaltburkolat.
  Van még Győrrel határos falu, ahonnan csak földúton lehet Győrbe kerékpározni?”
 • 65. knifemaster 2009. június 20. 11:57
  „64.
  Gondolom azért van lezárva,hogy ne legyen leélve,össze barmolva.Úgysem vezet még sehová...vagy rosszul láttam?
  Várom azt az utat.........már azon is gondolkodtam,hogy társadalmi munkában gmk-ban kommunista szombaton saját erőből is akár "ki lehetne lapátolni".A földút sem rossz dolog,hiába nem Eu szabvány.”
 • 64. ombi 2009. június 20. 11:02
  „Kedves Moose, és az abdai kerékpározásban érintett többi fórumtársak: A kerékpárúttal kapcsolatban az illetékesek elszánásának mértékét mutatja a Rábca hídja. Tavaly novemberben befejezték a felújítását, de még mindig le van zárva.”
 • 63. sx4 2009. június 20. 10:54
  „Kár vitatkozni, mert vagy mindenkinek igaza van, vagy senkinek sem...
  A közlekedés, egy olyan dolog, ahol a szabályokon kívül a tolerancia a másik fontos dolog.
  Az idősebbek pedig sajnos még mindíg abban a korban gondolkodnak, amikor még alig volt autó, és lassabb volt minden. Az, hogy mindenki figyeljen kicsit jobban, megvalósítható lenne, de sajnos a tárgyi feltételek,
  ( kerékpárút, megfelelő !!....) nincsenek.
  Mikor lesznek????
  Majd ha már naponta halnak meg emberek hasonló okokból?”
 • 62. moose 2009. június 20. 09:52
  „Na ez szép. Mi történik ebben az országban? Gyalogos gázolás, biciklis gázolás, gyalogos gázolás zebrán. Még mindig nincs idehaza kultúrája a vezetésnek. Egyszerűen nemképesek az autósok rálépni arra a k.. szott fékpedálra.Lendületben van az autó , ő aztrán lenem lassít. Ugyanmár visszakell váltani, jobban fogy a benzin, meg amugyis a gyalogos aztán le ne merjen lépni a járdáról. Szigorúbban kéne bűntetni az ilyen történteket.A másik pedig,minden zebra elé egy fekvőrendőrt! Persze nem eegy helyes taktika de ha csak ez viszi rá az embereket a lassításra akkor naná hogy ez a megoldás. Egyébként meg eljön valaha az az idő, mikor eszébejut a polgármesterúrnak az is ,hogy ideje lenne bicikli utakat létrehozni?”
 • 61. Gab2000 2009. június 20. 08:56
  „Na én azz egészet nem értem, sajnálom hogy a hölgy elhunyt,de tudomásom szerint ott nem lehetne kerékpárral közlekedni, ha meg szabályt szeg akkor meg itt van egy kis KRESZ idézet:

  Kerékpárok és segédmotoros kerékpárok
  54. §
  b) lakott területen kívül a főútvonalról balra bekanyarodni vagy megfordulni, továbbá
  c) a kerékpárútról a vele párhuzamos útra balra bekanyarodni nem szabad. A kerékpárosnak a kerékpárról le kell szállnia és azt tolva - a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok szerint - kell az úttesten áthaladnia.

  Röviden ennyi lekellett volna szállnia és áttolnia és nem egyszerűen rosszul felmérve a szemközti közlekedő sebességét elé bekanyarodnia. Azért egy 70 éves ember helyzet felmérő képessége akárki is akármit is mond nem 100%-os

  Itt sokan azt hajtogatják, mert mennyivel ment az autós, kérdezze meg már valaki a sofőrt hogy is aludhatott az éjjel mert egy többszörösen szabályszegő nénikét sajnálatosan halálra gázolt.

  Mindenki a közlekedik sajnos a felgyorsult világunkban teszi, de egyet ne felejtsünk el van néhány közveszélyes az utakon.
  Én személy szerint rettegek a kerékpárpoktól főleg az olyanoktól kiteszi a kezét és már húz is be az út bal felére anélkül, hogy egy kicsit is hátranézne amikor meg szól neki az ember, akkor meg naki áll feljebb hogy nem láttam a kitett kezét.”
 • 60. patriot 2009. június 20. 07:59
  „Nem ötvenes táblákra és bozótból fényképezőkre van szükség,hanem egy kurva kerékpárútra Győr és Abda közé!
  Hol van az a több ezer kilométer bicikliút amit a liberális "kókadt puma" ígért? Nem azért vásárolunk több millióért autókat,hogy a kétszáz évvel ezelőtti ökrös szekér sebességével közlekedjünk.”
 • 59. adner 2009. június 20. 07:13
  „Győrben talán az egyik legveszélyesebb kereszteződés.Nem is értem miért kellett vissza szedni az 50-es táblákat ,még az is sok oda.
  Részvétem a családnak.”
 • 58. Túrabakancs 2009. június 19. 23:55
  „Csajok ha veszekednek... :o
  Inkább jóccakát mindenkinek!”
 • 57. pártatlan 2009. június 19. 23:52
  „Kedves xtina! Én ott voltam és mindent láttam,ugyhogy jobb lenne ha befognád a szádat és nem irogatnál hülyeségeket!”
 • 56. xtina 2009. június 19. 23:33
  „:D mintha tudnád..nem baj szívem majd leszel te is még idősebb
  nem fogok tovább leállni veled vitatkozni,neked is van véleményed nekem is
  na joéjt :)”
 • 55. sisi 2009. június 19. 23:31
  „moderálva off”
 • 54. xtina 2009. június 19. 23:25
  „és te honnét szeretnéd tudni hogy mennyivel ment a sofőr?mellesleg jobb is volt amíg nem szólaltál meg..
  hát sok autós miatt is ugyanúgy van baleset lásd nem tartják be a sebesség korlátozást, amikor a zebrán megy át az ember a nyakára mennek mert türelmetlenek,dudálnak,holott a zebra a gyalogosé!nem azért hogy OKOSKODJAK tudod...
  :D a kérdésemre nem válaszoltál...de van róla sejtésem...”
 • 53. sisi 2009. június 19. 23:21
  „bocsi,de nem én okoskodom hanem te.azért mert ismerted az nem azt jelenti,hogy szabályosan közlekedett.Sok biciklis miatt van baleset.Pl:honnan tudod,hogy mennyivel ment a sofőr?Mellesleg ki volt téve a tábla,hogy tilos biciklizni!”
 • 52. xtina 2009. június 19. 23:17
  „:D mért te ott voltál?na elmondanám neked hogy ismertem az elhunyt hölgyet nagyon is jól!had kérdezzem meg merre is laksz?”
71 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkotmánybírósághoz fordulna Győr

Győr - A győri polgármester szerint kiszolgáltatottá válnának a mindenkori hatalomnak az… Tovább olvasom