Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Kerekes székesek tánca és dallamok siketektől

A fesztiválon mintegy kétszázan vettek részt, siketek és nagyothallók, vakok, mozgáskorlátozottak és értelmi sérültek együtt szórakoztak.
– Minden évben ez az a nap, amikor a sérült emberek megmutathatják, hogy képesek korlátaikon túllépni, valami újat alkotni. A Pünkösdfesztivál jó alkalom arra, hogy egy napra kilépjenek abból a világból, amelyben az év többi napján élnek. Előadásaikkal, produkcióikkal bizonyítják, hogy ők is értékes tagjai a társadalomnak – mondta Nagy Józsefné főszervező, a mozgáskorlátozottak megyei egyesületének elnöke.

A legmeghatóbb előadás a házaspárok tánca volt: a kerekes székes férjek együtt táncoltak egészséges feleségeikkel.
A legmeghatóbb előadás a házaspárok tánca volt: a kerekes székes férjek együtt táncoltak egészséges feleségeikkel.

A fesztiválon mintegy kétszázan vettek részt, siketek és nagyothallók, vakok, mozgáskorlátozottak és értelmi sérültek együtt szórakoztak. A hagyományosnak számító rendezvény szervezői újdonsággal is készültek az idei programra: az SM, azaz a szklerózis multiplex világnapjához kapcsolódóan az ebben szenvedő betegeket is meghívták az eseményre, s velük közösen felengedték a remény léggömbjeit a programnak otthont adó Pattantyús-Ábrahám Géza-középiskola előtti téren. Az idei rendezvényre a határon túlról, Szlovákiából is érkeztek vendégek, s a főszervező bízik abban, hogy a következő években tovább tudják bővíteni a résztvevők körét. A sérültek színes műsorral készültek, a programok között volt tánc, prózamondás, éneklés és színjátszás, de akadt olyan is, aki képzőművészeti tehetségét mutatta meg szombaton.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fenékküszöbbel juttatnak vizet a hullámtérbe

A Kisalföld által indított országos népi kezdeményezés hatvannapos időtartama alatt, amit az… Tovább olvasom