Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Kerekes szék rászorulóknak

Tizenhét kerekes széket adományozott a megyében élő mozgáskorlátozottaknak az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza. Így – a helyi rászorultakkal együtt – 500 hasonló adományt osztottak szét országszerte.
A székeket jelképesen a megyei egyesület elnöke, Nagy Józsefné Edit adta át tegnap a tagoknak.

A székekből 17-et kapott a megye, s aki nem szorult rá, nem is sejti, ez milyen költséggel jár. Fotó: H. Baranyai Edina
A székekből 17-et kapott a megye, s aki nem szorult rá, nem is sejti, ez milyen költséggel jár. Fotó: H. Baranyai Edina

Ez az adomány, amire senki sem vágyik, mégis igen komoly segítség a rászorulóknak. Forintosítva is, hiszen az említett egyház 400 millió forintot adományozott e célra, s egy szék pedig legalább 400 ezres, inkább milliós nagyságrendet képvisel – tudtuk meg Nagy Józsefnétől.

Az elnök elmondta: a mozgáskorlátozottak országos szövetségével (MEOSZ) még elődje, a tavaly elhunyt Szabó János kezdte el az átadást megelőző eljárás elindítását, s nagyon sokaknak van benne munkája, kezdve a MEOSZ-tól a Nemzeti Erőforrás Minisztériumig. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza 500 darabos adományából 300-at kaptak az érdekvédelmi egyesületek és 200-at az egyéb szervezetek, mint amilyen a kórház vagy a hajléktalanokat segítő szolgálat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megsemmisítették a fürdőbérlettendert

A Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a győri önkormányzat 200 darab egyéves győri termálfürdőbérlet vásárlására kiírt közbeszerzési ajánlati felhívását, valamint az eljárás során hozott valamennyi döntését csütörtökön. Tovább olvasom