Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Kérdezz-felelek Gyárvárosról: Kalmár Ákos volt a Városrészek fórum vendége

Kalmár Ákos önkormányzati képviselőt széttört buszmegállókról, balesetveszélyes útszakaszokról, a szeszgyárról, a Ringa egykori telephelyéről és az OBI-nyitásról is faggatták Olvasóink.

14 óra 47 perc

Az online interjú véget ért; köszönjük Olvasóinknak az értékes kérdéseket, felvetéseket, Kalmár Ákosnak a válaszokat.

Kalmár Ákos a Kisalföld győri szerkesztőségében. Fotó: Bertleff András
Kalmár Ákos a Kisalföld győri szerkesztőségében. Fotó: Bertleff András

13 óra 2 perc

Kalmár Ákos (Fidesz-KDNP) Gyárváros önkormányzati képviselője megérkezett szerkesztőségünkbe, az online-interjú elkezdődött.

Kérdések és válaszok

- A templom melletti köz sajnos olyan állapotban van, hogy jobb érzésű ember elkerüli. Igaz ugyan, hogy az átjáróban a sarkot leaszfaltozták, de továbbra is illemhelynek és szemétlerakónak használják a primitív emberek. A Mátyás téren taxiállomás is van, ezért nagyon kellene konténeres illemhely. Ide is és a városrész több helyére szemetes edényeket is kérnénk, többek között a Nagysándor és az Ipar utca sarkán lévő üzletek előtt lévő pad mellé is, hátha sikerül az embereknek ide dobni a szemetet. Ezek a bódék rondák, nem tudom, a tulajdonosokat nem lehet-e felszólítani a felújításra. Ezt a sarkot  (fűféle, gödör, szemét), ha a város egy kicsit parkosítaná, máris Európában éreznénk magunkat.

A konténeres illemhelyekről

Kalmár Ákos: - Már az elmúlt két évben is több helyre tetettem ki szemetes edényeket, ezeket a továbbiakban is folytatom, hiszen nem csak a Mátyás téren, hanem több helyen is hiányoznak ilyenek (több más kérdés is érinti a szemetes edények problémáját). Mivel a Mátyás tér műemléki környezet konténeres illemhely nem helyezhető ide ki (gondoljuk csak meg, a Széchenyi-téren sincs konténeres illemhely, viszont a Szabadsajtó utca egyik épületében van nyilvános WC), úgyhogy itt is valamelyik környező épület földszintjén tudok elképzelni nyilvános illemhelyet. A Nagysándor és az Ipar utca sarkának a parkosítására érdemes költeni.

- Fontosnak tartanám, ha a városrész önkormányzati képviselője többször tartana fogadóórát, hiszen egy állampolgárnak ez fontos lenne. hogy figyelnek rá.

Kalmár Ákos: - Rendben van, megfogadom a kérést, bár azt szeretném megjegyezni, hogy két fogadóóra között mobiltelefonon, vagy e-mailen is el tudnak érni, ráadásul így gyorsabban és hatékonyabban is tudok intézkedni. Az elérhetőségeim az önkormányzatnál megvannak, de itt is közzéteszem: tel.: 06-30/757-0447, e-mail címem: kalmar.akos@gyorszol.hu.

"A tulajdonos kötelessége az értéket megőrizni"

- Nagyon örülünk az épülő új játszótérnek a Tompa utcában, de szeretnénk, ha kamera vagy valamilyen őrzése megoldható lenne.

Kalmár Ákos: - A kamera megoldható.

- A Bolyai és a Klapka utca elején van egy kis házikó, régen többféle funkciója volt, most állítólag magántulajdonban van. A kisházat méltatlanul egy cserépkályhás raktárnak használja, nem is ez a baj, de olyan rossz állapotban van, hogy fel kellene újítani. A kis ház is műemlék jellegű. Kinek a kötelessége lenne ezt az értéket megőrizni? Nagy kár lenne, ha tönkremenne.

Kalmár Ákos: - A tulajdonos kötelessége az értéket megőrizni, bár szerintem a megfelelő kifejezés nem a "kötelesség", hanem a saját jól felfogott érdeke.

- Az ETO stadion északi oldala és az 1-es főút kivezető szakasza mellett van egy kutyafuttatónak kinevezett terület. Ez nagyon jó is lenne, ha a hétvégén megrendezendő vásárosok nem ezen keresztül járnának be a vásár területére. Sajnos, az útszakasz olyan rossz minőségű földút, hogy az autók még jobban tönkreteszik. A csatornák fedelei hiányoznak, ami még jobban balesetveszélyessé teszi ezt a területet. Vagy egy kicsit fel kellene tölteni az utat, vagy le kellene zárni, mert a kijelölt céljának így nem igazán lehet használni.

Kalmár Ákos: - Ezt a területet le kell zárni, hiszen ez valójában hivatalosan nem is közút.

"A lakóutca program keretében tudjuk orvosolni a felvetett problémákat"

- Jelentős forgalom bonyolódik a Nagysándor József út mögött lévő szervizúton. Garázssor is van ezen a területen, de más járművek is gyakran használják. Az állapota nagyon rossz, az autók csak lépésben tudnak közlekedni. Ez ügyben is szeretnénk segítséget kérni.

- Szeretném megkérdezni, hogy a Madách utca nem egyes számtól kezdődik, hanem csak öttől? Ezt azért kérdezem, mert meg kell nézni, milyen állapotban van az úttest 1-3-ig. Ezt a rövid szakaszt már korábban a régi útvonallal együtt nehéz lett volna ujjáépíteni? Rengeteg autó jár ezen a kis szakaszon. Kérem, nézzen utána és bízunk benne, hogy sikerül megoldani a problémát. Megjegyzem, nagy esőzéskor a sarkon a levezető csatorna soha nem bírja elvezetni a vizet. Ez is gond itt.

Kalmár Ákos: - A lakóutca program keretében tudjuk orvosolni a felvetett problémákat, rövid távon pedig kátyúzással.

Burkolat- és csapadékelvezetési problémák a Mátyás király téren

- Gyárváros főterén, a Mátyás király tér nyugati oldalán az év nagy részében használhatatlan a járda, valamint a parkoló egy része a burkolat megsüllyedése miatt, melyben szinte folyamatosan áll az esővíz. Bár a szomszédos tornyos ház (Nagysándor J.  u. 10.) csapadékvíz elvezetése is problémás, de a terület közterületnek minősül. Akár a társasház közös képviselőjével együtt, akár önállóan tervezi-e az önkormányzat a burkolat rekonstrukcióját?

Kalmár Ákos: - Már tavaly is meg akartuk valósítani a burkolat rekonstrukcióját, csak ez átcsúszott az idei évre, úgyhogy idén már biztosan meglesz, a csapadékvíz elvezetés megoldásával együtt (ugyanúgy, ahogy a tér szemközti oldalán lévő tornyos ház csapadékvíz elvezetését is megoldottuk tavaly).

Szükségesek a parkolást gátló oszlopok a Nagysándor József utcában?  

- Tervezik-e parkolást gátló oszlopok kihelyezését a Nagysándor József utcában, ahol a lakók által fizetett parkosítást, gyep-rendbetételt (különösen esős időben) rendszeresen tönkreteszik a járdán parkoló autók?

Kalmár Ákos: - Megbeszélem a felvetést Vaszkó Péterrel, aki az Útkezelő Szervezetnél a választókerületembe tartozó városrészek felelőse, és utána visszatérünk rá (ha a kedves kérdező küld egy e-mailt, akkor közvetlenül is tudok válaszolni majd).

- A gyárvárosi műemléki jelentőségű területre ("zöld zsalugáteres házak") is  felhasználható ún. "városképi keret"-pályázatot idén mikorra tervezik kiírni? A korábbi évekhez képest mekkora összegre lehet számítani

Kalmár Ákos: - A költségvetés február végi elfogadása után rögtön március elején kiírjuk a pályázatot, amelyre május 20-ig lehet majd pályázni. A költségvetési tervezetben 15 millió forint szerepel erre a célra.

Olvasónk szerint életveszélyes a gyárvárosi iskolához vezető út - Mikor épül üzleti központ a Ringa egykori telepén?

- A gyárvárosi iskolával kapcsolatosan: az odavezető út életveszélyes. A volt húsgyár környékén lyukas az út, nincs elkerítve a terep, ezer veszélynek vannak kitéve itt a gyerekek. Mikor lesz ez ügyben végre változás?

- A Ringa helyére tervezett üzleti központ ügyében mi a helyzet? Épül ide valami a közel jövőben?

Kalmár Ákos: - Gyárvárosban sok az elhagyott, gazdátlannak tűnő terület (tulajdonosa persze mindegyiknek van). Tavalyelőtt elkezdtünk egy hosszú távú programot megvalósítani, ennek keretében a Tompa utca már elkészült, a volt Rábatext területén rövidesen elkészül az OBI, megnyugtatóan rendezve annak a területnek a sorsát is, a volt légópincék közül a Kölcsey utcában már folyamatban van egy társasház építése. A következő nagy feladat a volt Ringa területének az ésszerű hasznosítása lesz. Nem egyszerű, mivel a terület tulajdonosa dél-amerikai, aki ráadásul az utóbbi időben nem elérhető és ez így nehézkessé teszi az előrehaladást. Mindenesetre megyünk tovább. Én egyébként azt szorgalmazom, hogy az önkormányzat vásárolja meg a területet, mert a mostani tulajdonosa nem igazán jó gazdája. Azt követően majd el lehet dönteni, miként legyen hasznosítva a terület.

Az OBI megnyitja kapuit tavasszal

- Az OBI kapcsán kialakított buszmegálló és jelzőlámpa az iskolával szemben nem működik. Tavasz végén alakították ki, de ugyanolyan életveszélyes a közlekedés. Miért nincs bekapcsolva a lámpa? Miért nem működik a buszmegálló?

Kalmár Ákos: - Az OBI átadásakor, ami információm szerint márciusban, vagy áprilisban lesz, fogják üzembe helyezni a buszmegállót.

- A gyárvárosi iskola udvara csupa beton. Sehol egy játék, se füves terület. Az iskola vizesblokkjai minősíthetetlenek. Mikor várható valami fejlesztés? Ugyanolyan minden, mint harminc éve!

Kalmár Ákos: - Igen, ez régi adóssága az önkormányzatnak. Szeretnék ebből minél előbb törleszteni, bár az anyagi lehetőségek ezen a téren az idén rendkívül szűkösek.

"Egy évben összesen 7 millió forint áll rendelkezésre minden választókerületben"

- A 14-es busz rendkívül csúfolt csúcsforgalmi időszakban. Kérnénk ezen változtatni! Az Ipar és Kiskút utca sarkán továbbra sincs Adyváros felé buszmegálló, ahová be lehet állni. Mikor lesz végre? A következő buszmegálló kritikán aluli, ezer éves.

- Gyárvárosban és Likócson rengeteg buszmegálló hiányzik. Mikor pótolják ezeket? Tele a város az okos, beszélő oszlopokkal, nekünk meg még buszmegálló sem jut?

A meglévő buszmegállókat rendszeresen megrongálják, a pótlásuk vacak anyaggal történik, amit az erős fiatalok Likócson rendszeresen elintéznek. Miért nem tartós anyagból történik a pótlás?

Kalmár Ákos: - A 14-es busz vonalán csúcsforgalomban csak csuklós busz elfogadható, ez teljesen nyilvánvaló. Ami a buszvárókat illeti, tavaly kettőt állíttattam fel a választókörzetemben, természetesen ezt idén és jövőre is folytatom. Sok ilyen jogos igény van, ebben jelentős az elmaradás Gyárvárosban, ezért kérem mindenki türelmét, ha azonnal nem is lesz minden megállóban buszváró. Itt azért szeretném elmondani azt is, hogy az ilyen, úgynevezett kis volumenű munkákra (mint például buszvárók, szemetes edények, padok, stb. kihelyezése, kisebb zöldterületek rendezése, parkosítás, stb.) egy évben összesen 7 millió forint áll rendelkezésre minden választókerületben, így az enyémben is, ami a Tihanyi Á. úttól Likócs túlsó széléig tart.

Rövid idő múlva új vonalhálózat lép életbe értelemszerűen új menetrenddel Győrben

- A gyárvárosi vasútállomáson nincs melegedő. Nagy az utasforgalom. Jó lenne valahová beállni legalább. Úgy látom, hogy Gyárvárosban egyre több a lumpen elem. Rendőrt pedig soha nem látni. Kérjük a közbiztonságot szigorítani!

Kalmár Ákos: - Ezt várjuk mi is a rendőrségtől, a közbiztonság javítását, a rendőri fellépések szigorítását.

- A 8-as és 14-es menetrendje nincs összehangolva. A 14-es rendszeresen előbb elmegy pár perccel, mint a 8-as. Kérem, legalább a csúcsidőszakban szíveskedjenek erre ügyelni.

Kalmár Ákos: - Rövidesen alapvetően új vonalhálózat lesz Győrben értelemszerűen új menetrenddel, akkor ezt figyelembe kell majd venni.

Az ETO Park parkolója valóban szinte korlátlan parkolási lehetőséget kínál

- Az Ipar úton életveszélyesen közlekednek a biciklisek. Miért mehetnek a járdán? Szíveskedjenek intézkedni! Az Ipar úton hatalmas a forgalom, a Puskás-Ipar úti kereszteződésben mégis továbbra is szabad jelzést biztosítanak az autósoknak, amikor szabad a zebra. Ez életveszélyes.

Kalmár Ákos: - A biciklisek járdán nem mehetnek, csak kerékpárúton. A Puskás-Ipar úti kereszteződésben felvetett forgalomtechnikai kérdést ugyancsak az Útkezelő Szervezettel tudom megbeszélni, mivel ez is hozzájuk tartozik. Vissza fogunk térni a kérdésre, Önnek is azt javaslom, küldjön egy e-mailt és akkor közvetlenül tudok válaszolni.

- Gyárvárosban is gondot okoz a parkolás. A szűkös kis utcákban a járda mindkét felén állnak autók, úgy, hogy a fél járdát elfoglalják. Egy családhoz több gépjármű is tartozik nem ritkán, így megállni a többi lakónak problémát jelent. Más városrészben is próbálnak úrrá lenni a rengeteg kocsin, itt nem lehet tenni valamit? Ott az ETO parkolo üresen, nem lehetne oda kiszorítani a kocsik zömét?

Kalmár Ákos: - A KRESZ tiltja a járdán parkolást. Ha bárki ilyet lát, egy fénykép, amit elküldhet a Közterület Felügyeletnek, vagy a rendőrségnek. Az ETO Park parkolója egyébként valóban szinte korlátlan parkolási lehetőséget kínál.

Víztócsák állnak a Tompa utcai új szabadidős létesítményben

- Elsőként köszönetet kell tolmácsolnom  a Tompa utcában elkészült kitűnő színvonalú és felszereltségű szabadidős létesítményhez. Ezzel kapcsolatban csak egy kérésünk volna: a kispálya bejárata előtti feljárót kellene kialakítani, s a kerítés külső felén a füvesítést kellene megoldani, mert ez elkerülte a tervezők figyelmét. Esős időben sár van. Elhanyagolt képe erősen rontja az összhatást. A pálya felületén az eső utáni víztócsák ügyéről már olvastam, gondolom, ezt garanciálisan kijavítják.

Kalmár Ákos: - A beruházás még nincs teljesen kész, éppen az említett terület füvesítése, illetve a pálya mellett a járda továbbvezetése, valamint a két játszótér közötti sávban kijelölt gyalogátkelő létesítése még hátravan.

Sőt, miután az utóbbi hónapokban többen jelezték, hogy "fekvőrendőröket" is szeretnének az utcába, még ez is hátravan. Mindezek tavasszal meglesznek. A megrendelő Győr-Szol Zrt. kötelezte a sportpálya kivitelezőjét garanciális javítások elvégzésére április 30-i határidővel.

Új irodai székház épülhet a Mátyás étterem helyén

- Unalmas, de örök téma: Mátyás térrel szembeni romhalmaz, ami a légópincére épült dicső szoci múltunkban. Igaz, méltó és hű korszakábrázoló emléke a múltnak! Talán ezért hagyjuk így. Iróniát félretéve: tudom magánkézben van, de azért az illetékes hatóságok, léphetnének az eltüntetése ügyében. Javaslatom: a város vásárolja meg, s építsen helyére parkot, játszóteret.

Kalmár Ákos: - Hosszú ideig, ha szabad így mondani, "pénzügyi befektetők" tulajdonában volt az ingatlan, másfél évvel ezelőtt azonban egy "szakmai befektető", a Gyárvárosban élő építési vállalkozó, Mikolasek Tibor vásárolta meg, aki elmondása szerint cégének az új székházát szeretné ott felépíteni. Az ő személye garancia arra, hogy rövid távon megvalósul az elképzelés.

Érdekes felvetés: a szeszgyár költözzön ki az Ipari Parkba

- Van-e hosszú távú elképzelés a szeszgyár kiköltözésére? A maga állandó bűzével nem Győr város büszkesége! Tudom, az egyik legjobb adófizető, de ez maradna az Ipari Parkban is. 1-2 évi iparűzési adóját a kitelepítésre kellene fordítani.

Kalmár Ákos: - Szeretnék előbb gazdasági számításokat látni arra vonatkozóan, hogy hány milliárd forintba kerülne egy új szeszgyár felépítése az Ipari Parkban. Utána lehet arról tárgyalni, hogy ki mennyit finanszíroz ebből.

"Nem értem, miért nem értékesítik a kiskúti kemping területét"

- Mi a helyzet a kiskúti kemping lebontásával, s helyének hasznosításával? Micsoda remek szabadidőkomplesszum épülhetne ide! 

Kalmár Ákos: - A Ciklámen Touristé a terület, nem igazán értem, miért nem értékesítik, ha egyszer saját maguknak nincs pénze arra, hogy kezdjenek vele valamit. Annyira jó helyen található, hogy biztos vagyok benne, lenne olyan befektető, aki valami életképes beruházást valósítana meg rajta.

Miért zárták le a 20 méteres kerékpárutat?

- Tervezik-e megnyitni a Gyárváros északi részét a belvárossal összekötő kerékpárút lezárt 20 méteres szakaszát? (A szóban forgó útszakaszról ide kattintva tekinthetnek meg fotókat - a szerk.)

Kalmár Ákos: - Mint szenvedélyes kerékpárost engem is érdekel minden ilyen téma, úgyhogy nagyon szívesen foglalkozom vele. Öntől is azt kérem küldjön egy e-mailt.

Jeges útszakaszok nehezítették, nehezítik a közlekedést Gyárvárosban

- Kérem látogassa meg a Munkás utcát vagy a Külső-Árpád utat, mert oda csak hókotró akkor megy amikor már az egész városban eltűnt a hó.

- Most újra aktuális kérdésem, hogy a Stadion utca 19. -Nagysándor József utca közötti szakaszon kinek kellene a hóeltakarítást végezni? Évek óta itt lakom, de a hó ezen a szakaszon soha nem volt eltakarítva. Babakocsival közlekedni ebben az időszakban lehetetlen.

- A másik probléma a hóesés során az iskola felé járdák nem voltak eltakarítva, jegesedtek. Közlekedni rajta enyhén szólva veszélyes volt.

Kalmár Ákos: - Jogos mindenkinek a türelmetlensége, ha egyébként ésszerű időn belül nem takarítják el az úttestről a havat. Legutóbb januárban is és most is kaptam ilyen jellegű telefonokat, ezután azonnal hívtam a Győr-Szol Városüzemeltetői üzletágának vezetőjét, aki mindig lelkiismeretesen intézkedett.

Csak azt tudom tanácsolni mindenkinek, nyugodtan hívjanak ilyenkor, mindenki kérését továbbítom. (Egyébként a Stadion utca 19-Nagysándor József utca közötti szakaszon a Győr-Szolnak kell a hóeltakarítást végezni.)

Aggódó szülők: a reményeinkkel ellentétben nem épült lámpás kereszteződés a gyárvárosi rész felől 

- Mi szülők sokat gondolkodtunk, beszélgettünk arról a problémáról ami az iskola és az oda vezető utak. Az iskola egy forgalmas kereszteződésben helyezkedik el. Idáig a jó őrangyalok óvása révén nem történt baleset. Sajnos a reményeinkkel ellentétben nem épült lámpás kereszteződés a gyárvárosi rész felől, pedig kellene.

Személy szerint rettegek, mikor a zebrára engedem a gyermekemet. Volt már olyan eset, hogy az autó éppenhogy megállt a gyermekem mellett, pedig áthaladt a zebra 2/3-án. Nagyon nagy már erre a forgalom, és az autósok a szabályokat nagyon nem tartják be. Rendőrt még iskolakezdéskor sem láttunk soha.

Kalmár Ákos: - Az iskola környékének forgalmi biztonsága sokat javult az út átépítésével a korábbiakhoz képest, gondolok  itt elsősorban a középszigetre, de valóban még messze van a tökéletestől. Természetesen nem felejtettük el, hogy kell még javítani az iskola környékének a biztonságát további jelzőlámpákkal. Ezeket az anyagiak függvényében szerintem egy-két éven belül meg tudjuk valósítani.

Előzetes

A győri Városrészek gondjait bemutató fórumunk következő vendége, Kalmár Ákos, Gyárváros önkormányzati képviselője lesz.

Olvasóink a Kalmár Ákosnak címzett problémáikat, felvetéseiket az online@kisalfold.hu e-mail címre küldhetik el, vagy írják be a hozzászólások közé - kérdezzenek bátran!

Kérjük, a level tárgyában tüntessék fel: Gyárváros.


Kalmár Ákos tavaly decemberben Jancsifalu önkormányzati képviselőjeként már válaszolt Olvasóink kérdéseire - fotó: Bertleff András
Kalmár Ákos tavaly decemberben Jancsifalu önkormányzati képviselőjeként már válaszolt Olvasóink kérdéseire - fotó: Bertleff András

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. lajoos 2013. február 15. 20:41
  „Ki ez a KalmárÁkos?Volt már Sziget,Újváros,Jancsifalu,Gyárváros képviselője,MDF-es,FIDESZ-es,KDNP-s,Győrszolos,meg a bánat tudja mi........JollyJoker. :-DDD”
 • 30. KalmárÁkos 2013. február 14. 22:18
  „Tisztelt Molnár Úr!

  Sajnálom, ha bármire is nem reagáltam, de mivel nem jelezte a kommentjében, melyek voltak az Ön kérdései, így válaszolni most sem tudok. (A szerkesztőségben behatárolt volt az idő, és rengeteg kérdést kaptam, úgyhogy könnyen kimaradhatott bármi.) Ha feltenné újra a kérdését, szívesen válaszolok rá.

  Üdvözlettel: Kalmár Ákos”
 • 29. KalmárÁkos 2013. február 14. 22:06
  „Tisztelt Watix!

  Éppen elég nagy a választókörzetem önmagában is, hogy más körzetek, pl. a Belváros problémáit is felvállaljam még, akkor is, ha az érintett terület közvetlenül határos az én körzetemmel. Ezzel együtt is azért szívesen elmondom a véleményemet a felvetéseiről.

  Az erős túlzás, hogy a terület a Belváros "közepe" volna. Maradjunk annyiban, hogy a széle. Éppenséggel lehet ott egy építési anyag lerakat is. A MÁV-ot ismerjük, olyan, amilyen. Állam az államban. Arra azért kíváncsi lennék,melyik önkormányzat tudná bármire is rákényszeríteni a MÁV-ot. A teherpályaudvar kiköltöztetésének az ötlete übereli a szeszgyár kiköltöztetésének az ötletét is. Nem milliárdos, hanem kb. tízmilliárd forintos nagyságrendű összeg kellene hozzá. Ön szerint a reménytelenül lerongyolódott és krónikusan veszteséges MÁV valaha is ki tudna fizetni ekkora összeget erre a célra? (Azt meg úgy elképzelem magamban, hogyha valami csoda folytán mégis, akkor majd jelentkezik rögtön a többi város is, hogy náluk meg ezt vagy azt a megoldást finanszírozza a MÁV. Veszprém esetleg azért lobbizna, hogy hozzák közelebb a belvároshoz a vasutat, mert ott meg túl messze van.)

  Ne haragudjon, nem ironizálni akartam, de a felvetése a realitásoktól kissé elrugaszkodott.

  Üdvözlettel: Kalmár Ákos”
 • 28. mojóka 2013. február 14. 20:30
  „Tisztelt Képviselő Úr! A Fórumra történt kérdéseim és felhívásaim egy részére válaszolt, de számos felvetésemre nem! gondolom elsikkadt felettük, mert talán nem voltak elég közérdekűek? Vagy attól független, hogy a neten nem olvastam róluk, azért a témákat napirendre veszi! Üdvözlettel Molnár J.”
 • 27. watix 2013. február 14. 19:34
  „Tisztelt képviselő Úr!
  Örültem volna, ha kérdésével megtisztelt volna, de látom és sajnálom, hogy válaszra sem méltatott.!”
 • 26. KalmárÁkos 2013. február 14. 15:28
  „Tisztelt Ferdo!

  Persze hogy a Polgármesteri Hivatal szakembereivel gondoltam én is utánajárni a kerékpárút megnyitása mikéntjének, ezzel együtt is jó lenne, ha az Ön elérhetősége is megvolna, mert láthatólag Ön sokkal jobban ismeri az ügy hátterét, mint én, vagy akár a városházi munkatársak.

  Üdvözlettel: Kalmár Ákos”
 • 25. ferdo 2013. február 14. 15:08
  „Tisztelt Kalmár Ákos!

  Öröm látni, hogy a kötelezőn túl is foglalkozik a hozzászólásokkal. A 3. hozzászólásban én jeleztem Ön felé a lezárt sétány problémáját. Itt van erről egy összefoglaló diasorozat is: https://plus.google.com/photos/102601389754755090666/albums/5648974794491722161?banner=pwa

  Ezen túl is keressem fel Önt? Az útvonal be van jelölve a térképen, a problémát is látni rajtuk, felkereshető. Úgy tudom a Városházán van a kerékpáros közlekedéssel foglalkozó szakember, ha komolyan gondolja a téma felvetését, akkor javaslom közösen vizsgálják meg a kérdést. Mégiscsak ezért fizetik a városháza szakembereit, nem?”
 • 24. KalmárÁkos 2013. február 14. 14:51
  „Tisztelt Segítő!

  Ígérem, egyik reggel kimegyek és megnézem az Ön által említett közlekedési helyzetet. Biztos vagyok benne, hogy megoldást fogunk találni rá az Útkezelő Szervezettel.

  Üdvözlettel: Kalmár Ákos”
 • 23. KalmárÁkos 2013. február 14. 14:28
  „Tisztelt 1Olvasó!

  Önnek is azt javaslom, hogy hívjon fel, és időpont-egyeztetés után kimegyünk a Kiskúti úti Óvodához, valamint az Ipar út 23-31. társasház mögötti szervizúthoz, és megbeszéljük a tennivalókat a felvetett problémák megoldása érdekében.

  Üdvözlettel: Kalmár Ákos”
 • 22. KalmárÁkos 2013. február 14. 14:13
  „Tisztelt Kamikaze!

  Elnézését kérem, hogy kérdése kimaradt a válaszok közül, valószínűleg a rengeteg kérdés között átsiklott rajta a figyelmünk tegnap a Kisalföld szerkesztőségében. Itt és most azonban reagálok rá.
  A felvetett probléma megoldásával kapcsolatban első lépésként egy helyszíni bejárást tartanánk az Útkezelő Szervezet munkatársával együtt. Kérem, hívjon fel, hogy időpontot tudjunk egyeztetni!

  Üdvözlettel: Kalmár Ákos”
 • 21. ljl 2013. február 14. 09:55
  „A Tompa utcától a Fehérvári útig ( Textil,Vágóhíd,Tüzép) mindent ki kellett volna takarítani, és fel lehetett volna építeni egy korszerű,nagy SPORTCSARNOKOT, parkolóval, kiszolgáló létesítményekkel együtt.
  És nem lenne ott a sok szemét,törmelék és patkánytanya.
  Persze ehhez kellene némi akarat és a sok magánérdek visszaszorítása.
  Majd ha a Kósa Lajos lenne a polgármesterünk már túl lennénk ezen!”
 • 20. bn 2013. február 14. 08:10
  „#19: Tegyük fel, hogy betemetik. Hol mennél át rajta? melyik utcát vezetnéd át rajta?
  -Az 1-es utat? Az most is átmegy.
  -A Puskás Tivadart? Minimálisan lenne kevesebb a megtett út, max. 500 méterrel.
  -A Kiskúti utcát? Ott max. lépésben tud elmenni egymás mellett két autó, bővíteni nem lehet.
  -Egyedül a Nagysándor József lehetne opció, de akkor már inkább egy Bácsa-Gyárváros összekötő híd kellene, ami a város hosssssssszútávú terveiben szerepel is, és ezért lett olyan nagy az egyik bácsai körforgalom is.”
 • 19. macizoli 2013. február 13. 17:54
  „Tisztelt Olvasó!
  Én azt kérdezném,hogy miért nem temetik be az Iparcsatornát! A munkába járóknak nem kellene kilométereket kerülni. És még az állatkertnek is jutna terület bővítésre.”
 • 18. segítő 2013. február 13. 17:36
  „T képviselő úr! a gyerekek a Kandó Vágóhíd u zebrákat használják lévén Gyárváros az iskolától keletre helyezkedik el és onnan járnak, valamint a likócsi buszról leszállva érkeznek az intézménybe. a sziget viszon amit említett az Obi , bejárójánál van. kérenm jöjjön egyszer 7.30-ra és maradjon 15 percet hogy lássa miről beszéltem”
 • 17. kamikaze 2013. február 13. 17:35
  „Tisztelt Képviselő Úr!Megköszöntem volna a válaszát ha lett volna................”
 • 16. Mankapunka 2013. február 13. 16:01
  „Talán a gyárvárosi családfőknek kellene megnevelni a gyerekeiket, hogy ne legyenek a megállók szétverve.

  Azt sem tudják a szülők, mit csinálnak a gyerekeik, főleg azok a nagy drogos gyerekek, akik nagymenőznek a Stadion utca és a belváros között.”
 • 15. 1olvasó 2013. február 13. 14:39
  „Tisztelt Képviselő Úr!
  Több rövid kérdésem is lenne Önhöz.1. Legfontosabb problémám a Kiskút úti óvodához kapcsolódik. Szükség lenne egy zebrára nagyon, ahol biztonságban tudnánk átmenni a gyerekekkel. Nagyon jó lenne, ha legalább egyszer ezen a környéken látnánk egy hóeltakarítót, sószórót. Képtelen a közlekedés, majd a nyakunkat törjük ki. 2. A Balassi iskola környékén szabályozni kellene a parkolást, ugyanis az Ipar út 23-31 társasház lakói az oskola mellett hajtanak ki autóval. De sajnos a sok szabálytalanul ott parkoló kocsik miatt beláthatatlan az utca, képtelenség kihajtani. És bizony mindig mögöttem ül egy pici gyerek! 3. A Kiskút úti ovival szemben van egy panzió, ami előtt nagyon szép sövény ékeskedik. De sajnos ez életveszélyes, mert nem lehet kikanyarodni rendesen tőle, mert zavarja belátást. Vagy el kellene azt onnan tüntetni vagy a kereszteződésbe egy tükröt kellene szerelni. 4. Az Ipar út 23-31 mögött parkoló és garázssor van. De sajnos az autókkal már életveszélyes a közlekedés. Szeretném kérdezni, ennek az útnak a végleges rendbe tétele kihez tartozik? MIért nem lehet egyszer normálisan megcsinálni? Csak a hatalmas gödröket tömögetik, ami 3 hónapig tart és kezdődik minden elöről.
  Válaszát előre is nagyon köszönöm! További szép napot Önnek!”
 • 14. acsali 2013. február 13. 14:00
  „Miét van az, hogy egyetlen fideszes képviselő sem lakik a saját körzetében?”
 • 13. maya31 2013. február 13. 13:43
  „A Mátyás Téri illemhelyel kapcsolatban kérdezném, melyik lakóépület nyugalmát és tisztaságát akarná felborítani egy nyilvános Wc-vel? A lakástulajdonosok sehol sem fognak beleegyezni, hogy az otthonuk, alatt egy nyilvános illemhely legyen. Nem tudom kinek a legföbb problémája ez a kérdés.”
 • 12. Tapmancs 2013. február 13. 13:10
  „6. maya31

  Vegyetek egy légpuskát, aztán a gyerekek örömmel lelövöldözik őket. Utána még levesnek is jók lesznek. :)”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: szomorú képet mutat a győri költségvetés

˝Az előzetes információk alapján szomorú képet mutat a győri önkormányzat helyzete és költségvetése˝… Tovább olvasom