Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Kérdések a polgármesterhez

A tervezett győri iskolabezárások kapcsán nyílt kérdéseket intéztek tegnap a polgármesterhez a Győri Civil Központ szervezetei, amelyek tagjai bankszámlát is nyitottak az intézmények megmentéséért.
Miért kell egy töretlen fejlődésűnek mondott városban a gyárak után az iskolákat is bezárni? Az EU-csatlakozásunkat segíti-e az intézmények bezárása? A szocialista kormány béremelést ígért a pedagógusoknak, jogosultak-e erre a munka nélküli pedagógusok is? A polgármester miért nem tájékoztatta választóit igazi terveiről?

Miért kellett három helyett négy magasan premizált alpolgármester, amikor a város korábban is megfelelőn működött az elmondása szerint? Miért kell erőltetni a virágos várost, ha a gyerekekre nem jut megfelelő anyagi támogatás? Miért kell magas prémiumokat kifizetni, illetve felvenni, ha csak az iskolák bezárása révén van pénz rá? Miért adták el a Pattantyús-iskolát, kinek, s mennyiért? Miért hallgatnak a bezárásokról a városrészek képviselői?

Az említett kérdéseket a Győri Civil Központ szervezetei nevében Reuter György és Árvai-Oltyán Ferenc tették fel, akik hangsúlyozták: nem hagyják eltékozolni az önkormányzat vagyonát. Tízezer forinttal nyitottak továbbá egy bankszámlát is, ahová az iskolák megmentése érdekében várják az adományokat (számlaszám: 5860283-11111049, Halászi Takarékszövetkezet).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Heves szülői tiltakozás

Két megszüntetésre ítélt győri középiskolában, a Rejtőben és a Petzben tartottak tegnap rendkívüli… Tovább olvasom