Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Képzők képzése a győri egyetemen

A hallgatók megváltozott tanulási szokásaihoz illeszkedő képzési módszereket és a korszerű tananyagfejlesztéshez szükséges ismereteket sajátítottak el a győri Széchenyi István Egyetem oktatói a "képzők képzése" elnevezésű, uniós támogatással megvalósult projekt keretében - mondta Mészáros Attila projektvezető a programot összegző sajtótájékoztatón szerdán.

Tizenegy kurzuson csaknem száz oktatót készítettek fel a korábbiaktól eltérő tanári szerepre, amely az információk közös feldolgozását és nem egyoldalú átadását várja el az oktatóktól - összegezte a változásokat Földes Zoltán szakmai vezető.

Az iskolapadba visszaülő tanárok hasznosnak ítélték a kurzusokat, amelyeken egyebek között e-learning tananyagfejlesztés terén kaptak új ismereteket, oktatási készségeiket fejlesztették, idegen nyelvi felkészültségüket elmélyítették. Ez utóbbira annál inkább szükségük van, mivel két, folyamatban lévő projektnél a tananyagok egy része német, illetve angol nyelven készül - jegyezte meg a szakmai vezető.

A "képzők képzése" projektet 53 millió forintból valósították meg, az összeg 80 százalékát a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében nyerték el, a fennmaradó 20 százalék egyetemi önrész volt.
Szilasi Péter Tamás stratégiai és fejlesztési igazgató a sajtótájékoztatón közölte: az idén több mint 10 százalékkal többen jelentkeztek a Széchenyi Egyetemre mint tavaly, amikor az országos átlagnál jóval magasabb, 20 százalékos növekedés realizálódott a felvettek körében. Ez önmagában jelzi, hogy vonzó a győri egyetem kínálata - jegyezte meg.
Az eseményen elhangzott: a győri egyetemen szerzett tudás piacképes, ezt igazolják a visszajelzések, amelyek szerint a végzettek 95 százaléka fél évvel a diploma megszerzése után munkahelyet talál tanult szakmájában.

A "képzők képzését" folytatják újabb nyertes pályázatok segítségével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együttműködik Győr megye az értelmi fogyatékosok szervezetével

Együttműködési megállapodást írt alá szerdán a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat és az… Tovább olvasom