Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Képzések ingyenesen megyénkben

Egy friss kormányrendelet értelmében ettől az évtől az egészségügyi szakdolgozók ingyen juthatnak ötévente egy szakmai kötelező továbbképzéshez. A változás a megyében több száz szakembert érint.
Ahogy az orvosoknak, úgy az egészségügyi szakdolgozóknak – ápolóknak, asszisztenseknek, szülésznőknek – is kötelező időről időre szakmai továbbképzésen részt venniük működési engedélyük megújításához, továbbá számos szabadon választható képzést is elvégezhettek.

Ettől az évtől egy januárban életbe lépett kormányrendelet értelmében minden egészségügyi szakdolgozónak az előírt ötéves cikluson belül, szakmacsoportonként egy kötelező továbbképzését támogatja az állam.

Régiónkban a képzéseket kizárólagosan a Széchenyi István Egyetem Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézete (PLI) végzi, ezek csak ebben az évben 920 embert érintenek.

Az intézet hat szakmacsoport képzését vállalta, így a felnőtt- és gyermekápolás, a szülészeti, gyógyszertári és fogászati ellátás, valamint a képi diagnosztika területén tevékenykedő munkatársakat várják a szaktanfolyamokra.

Az első ingyenes tanfolyam novemberben indul, a részletes információk az egyetem (www.sze.hu), illetve az intézet honlapján (pli.sze.hu) találhatók meg. A központilag koordinált továbbképzésekkel egy időben átlátható nyilvántartás is készül az elvégzett szaktanfolyamokról és a megszerzett kreditpontokról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százezret javasol a szakszervezet

A jelenleg 93 ezer forintos minimálbér helyett jövőre százezer forintosat javasol a Kereskedelmi… Tovább olvasom