Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Képzelt riport egy amerikai rendőrfőkapitány balesetéről

"Úgy látom, a sérült szerencsére fel fog épülni, de a történteket nem szabad a szőnyeg alá söpörni."
Kentucky állam, 1984, október. Louisville rendőrfőkapitánya, Bugsy Dumont forgalmas hétfő délután, a városközpontba vezető úton, a Wal-Mart bevásárlóközpont mellett belehajtott bazi nagy Jeepjével az araszoló kocsisorba.

A baleset legsúlyosabb sérültjét agyrázkódással szállították a mentők kórházba, sérülései nyolc napon túl gyógyulnak. A karambol következtében a vétlen két autó közé szorult kocsit totálkárra vette a biztosító, többek között kiszakadt az autóból a motor.

"Fuck, ezt jól elszúrtam!" - kiáltotta maga elé Bugsy Dumont pár másodperccel az ütközést követően. Miután kiszállt a kocsiból, rögtön látta: nagy baj. Első körben hívta mentőket, aztán a helyszínelőket.

A baleset vétlen résztvevőit igyekezett megnyugtatni, elismerte felelősségét, bocsánatot kért. Ennél többet a helyszínen nem tehetett. Jól tudta: mind a mentők, mind a rendőrkollégák viszonylag messziről érkeznek, volt még ideje pár percig telefonálni. Sajtószóvivőjét hívta.

"Robert, balesetet okoztam. Úgy látom, a sérült szerencsére fel fog épülni, de a történteket nem szabad a szőnyeg alá söpörni. Még ma este menjen ki sajtóközlemény arról, mi történt. Hangsúlyozzuk ki: én vagyok a felelős, s a baleset összes vétlen résztvevőjétől elnézést kérek. Bízom benne, hogy a legsúlyosabb sérült mielőbb felépül. Ez a legfontosabb!" - mondta gyorsan, de nyugodt hangon Bugsy Dumont.

"Rendben, főnök! Mit szólna hozzá, ha holnap meglátogatná a sérültet a kórházban? Nem mondom, hogy csapjunk nagy médiaattrakciót a kórteremben, de valószínűleg jól jönne ki a történetből. Mi a véleménye?" - vetette fel Robert.

"Meglátjuk, milyen állapotban lesz holnap a legsúlyosabb sérült. Nem akarom tucatnyi fotóssal zavarni a pihenését, először inkább csak egyedül megyek be. Viszek neki doboz fánkot meg gyümölcslevet. Már hallom a helyszínelőket, le kell tennem. Robert, egy óra múlva hívjon, addig legyen kész sajtóközlemény! Mielőtt szétkürtöli a sajtónak, olvassa be, hallani akarom" - búcsúzott Bugsy Dumont.

Már látta a szirénázó mentők és rendőrautók fényét, amikor arra gondolt: "egy a lényeg: holnap reggel is tisztán nézhetsz a tükörbe!".

Magyarország, 2014. Mi már tudjuk, hogy többek közt az előbb olvasotthoz hasonló, korrekt hivatalos nyilatkozatok döntötték romjaiba a nyugati világot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önhöz hány perc alatt ér ki a mentő? Most megtudja!

A Bakonyaljára, a Szigetköz egyes részeire több mint 15 perc alatt jutnak el a mentők megyénkben. Győrfi Pál kérdésünkre azért árnyalta a képet. Szavazás. Tovább olvasom