Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Képviselő gyűjtötte a vasat

Nem volt írásos engedélye, mégis a győri állatvásártér területén a vaskarámok lebontásánál felügyelte a munkát.
A volt állatvásártér helyén is üzletközpont épül – feltehetőleg Family Center néven: erről a Kisalföld december 23-i számában Állatvásártérből bevásárlóközpont címmel írtunk. A terület nagyobb része önkormányzati, kisebb része magántulajdonban volt. Azért a múlt idő, mert az ingatlant az év végén eladták a befektetőnek, a Magnum Hungária Alfa Kft.-nek. (Nem a történethez tartozik, de érdekes, ezért megemlítjük: az önkormányzat nettó 380 millió forintot kapott a 3,4 hektáros területért, a cég emellett a többi magánszemélytől és egy vállalkozástól is megvásárolt további egy hektárt nettó 165 millió forintért. A vételár tehát 545 millió forint plusz áfára rúgott.)

Nem volt írásos engedély

Január első napjaiban, nevezetesen 8-án emberek jelentek meg az egyébként kihalt területen, és a karámokról bontani kezdték a vasrudakat. Mikor a biztonsági őr dél körül megkérdezte, mit csinálnak, azt mondták, megbízásból dolgoznak, s a helyszínen tartózkodó Pádár Lászlóra mutattak. Az önkormányzati képviselő, aki egyben a roma kisebbségi önkormányzat megyei elnöke is, azt mondta, szóbeli megállapodást kötött a leendő építtetővel, hogy a vasat lebonthatják és elvihetik. Biztos forrásból úgy tudjuk, hogy külön megemlítette képviselői státusát, s azt, hogy a P és P Rom Kft. külsős tagja, amely a szóbeli megállapodás alapján dolgoztat. A kft. a Pádár család vállalkozása. Mivel azonban a helyszínen nem tudta semmilyen papírral bizonyítani az engedély meglétét, ezért felszólították őket, a munkát fejezzék be, a lebontott vasdarabokat pedig vigyék be az egyik üresen álló épületbe. Így is tettek.

Egy alapítvány nevében

Természetesen megkerestük Pádár Lászlót is, aki elismerte: valóban ott volt és valóban önkormányzati képviselőként mutatkozott be. „Ezt azért tettem, mert minősíthetetlen hangnemben beszéltek velem." Azt viszont határozottan cáfolta, hogy a céget megnevezte volna, már csak azért sem – mondta –, mert a Romákért Jóléti Alapítvány nevében gyűjtötték a vasat. Megkérdeztük: honnan tudhatott volna akkor bárki is a családi vállalkozásról, ráadásul név szerint – ha az nem hangzott el? Erre azt felelte, nem tudhatja. Az engedéllyel kapcsolatban elmondta, van már írásos jóváhagyásuk: január 10-i keltezéssel (két nappal az ominózus eset után) megérkezett a Magnum Hungária-csoporttól, ebben az alapítvány számára engedélyezik a bontást. Az így szerzett összeget a rászoruló romák kapják meg – tette hozzá.

Nem összeférhetetlen?

Választ kértünk Pádár Lászlótól arra is, nem tartja-e képviselői státusával összeférhetetlennek, hogy a volt önkormányzati területen végeztetett munkát. Azt felelte: nem, mert a szándék jó volt.
Kocsis Tünde rendőrségi sajtóreferens információinkat megerősítette: valóban volt rendőri intézkedés, erről jegyzőkönyv is tanúskodik, feljelentést azonban nem tett senki.
A helyszínen láthatók a munká(so)k nyomai: az oszlopok sok helyen már hiányoznak, a földön két gyorsvágólap is hevert, nyilván ezekkel bontottak a munkások. Amikor kint jártunk, üres volt a terület. „De most már bármikor folytathatjuk a munkát, és fogjuk is" – mondta a képviselő, kisebbségi elnök. Hogy mikor lesz ebből pénz a rászorulóknak, azt válaszolta: „Majd ha végeztünk a munkával."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz bírálja a rendezési tervet

Nagy hibája a győri rendezési tervnek, hogy nem látszik belőle Győr jövőjének koncepciója - mondta… Tovább olvasom