Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 24°C Még több cikk.

Képességfejlesztés felsőfokon

Győr - Komplex képességfejlesztést kínál a problémával küszködő gyermekeknek csakúgy, mint a teljesen egészségesen fejlődőknek a Gekko. A játszóházba a néhány hónapos babáktól a 12–14 éves csemetékig minden lurkót várnak.
Horváthéknál leginkább a 4 éves Levente kívánsága teljesül azzal, hogy a kisfiú heti egy alkalommal részt vesz a szervezett foglalkozásokon.

– Levi nehezen illeszkedett be az óvodába, türelmetlensége mára alkalmazkodássá szelídült – sorolta Horváth Linda, a kisfiú anyukája. – Hatékonynak és kellemes elfoglaltságnak tartom az itteni foglalkozásokat, mert Levi rengeteget mesél a társairól, a játékokról, mindarról, ami neki a legfontosabb. A foglalkozásokon az anyukák jelen lehetnek, de két-három éves kortól a beilleszkedett gyerekek legtöbbször már önállóan „dolgoznak" a pedagógussal, ami hasznos, hiszen mi, szülők is külön közösséget alkotunk, s ez a szusszanásnyi idő jó alkalom a beszélgetésre, a gyerekkel kapcsolatos ötletelésre.

Varga Krisztina, a győri Gekko Képességfejlesztő Játszóház vezetője elmondta, itt minden gyerekkel személyre szabottan, saját képességei szerint foglalkoznak amellett, hogy a kicsik egyben kellemesen is töltik az idejüket. A tapasztalat szerint minden negyedik gyermek valamilyen tanulási zavarral küzd, ám az is bizonyított, hogy a már iskolába kerülő diákok többségénél csak később derül ki, mi a baj.

– Sok esetben a tanító néni csak azt látja, hogy a gyerek nyüzsög az órán – szögezte le a játszóház vezetője. – Pedig az izgés-mozgás mögött meglehet, a hallási differenciálás hiánya vagy egyéb zavar húzódik, amit időben nem vettek észre. A gyerekeket 6–7 éves korukig lehet igazán jól fejleszteni, ezeket a problémákat korrigálni, hisz az agyi érési folyamatok többsége addigra nagyjából lezárul. Voltaképpen az átlagos képességszint játékos formában történő elérését vagy annak továbbfejlesztését szorgalmazzuk.

Varga Krisztina elmondta még, a komplex fejlesztést minőségi fejlesztőeszközökkel gyógypedagógusok végzik. Soha nem erőszakosan, sokkal inkább játékos, gyengéd ráhatással.

– Heti egy-két alkalommal maximum 3–4 kisgyermek vesz részt a foglalkozáson – folytatta Varga Krisztina. – Látható, tapasztalható eredményt hosszabb idő alatt érünk el, de volt, akinek a beszédindításában, mozgásfejlődésében, a finommozgásban, térbeli tájékozódásában segítettünk.

Az ország 30 helye közül a győri Gekkót is sokan felkeresik. Az egyedi, személyre szabott fejlesztés mellett fontos az egységesség, a minőség és a módszer, amely valamennyi játszóházra jellemző.

Harcsás Judit

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vigyázat, csalók!

Győr - Idősek sérelmére elkövetett figyelemeltereléses lopásokra hívja fel a rendőrség a lakosság… Tovább olvasom