Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Képek és bál két fiatal gyógyulásáért

Ménfőcsanak - A jótékonysági kiállítást követően a hétvégén elárverezik azokat az alkotásokat, amelyek bevételét a 10 éves, leukémiában szenvedő Kovács Juditnak, valamint a tragikus sportbalesetet szenvedett Virág Zsolt tornásznak juttatja el a programot és az azt követő bált szervező Győri Kiwanis Klub.
Csendes, kifejezetten takaros porta Kovácséké az Öreg utcában, ahol évekkel ezelőtt a szülői ház mögött a két kislányt nevelő család belevágott egy építkezésbe. Bele sem mertek gondolni, hogy épp velük megtörténhet ilyesmi: gyermekük életéért naponta aggódniuk kell.

– Derült égből villámcsapásként ért bennünket a kislányunk betegsége – pergeti vissza az eseményeket az anyuka, aki egy éve ápolja Juditot. – Minden előzetes ok nélkül kék-lila foltokat fedeztünk fel a kislány lábán, azonnal orvoshoz vittük. A vérvétel és a többirányú vizsgálat alapján diagnosztizálták a leukémiát nála, s a következő reggel már a fővárosi Tűzoltó Utcai Gyermekklinikán ért bennünket. Összeroppantunk, de Judit miatt tartanunk kellett magunkat. Az intenzív terápia júniusig tartott, most gyógyszereket szed a kislány. Kétszer már sürgősen mennünk kellett így is Budapestre, mert nem indult be a csontvelő...

Judit (balra) gyógyulásáért gyűjtenek a mai rendezvényen. Felvételünkön Judit édesanyjával és kis húgával, Lillával. Fotó: H. Baranyai Edina

Judit szótlan, de hamar összebarátkozunk: mesél az osztálytársairól, Lorettáról, a kis barátnőjéről, akivel – ha csak teheti – gyakran van együtt. Fényképet mutat magáról: hosszú hajú, copfos kislány mosolyog rám. Nevetve elütjük a csöndet azzal, hogy „most bizony a rövid haj a divat, azt még zselézni, lakkozni is lehet". Mindenesetre azt már Judit is tudja, mekkora a baj, s hogy a család mindenben mellette áll.

– Egy év eltelt, egyelőre csak remélni tudom, hogy Judit teljesen meggyógyul és egyszer majd én is visszamehetek a postára, ahol egykor dolgoztam – mondja búcsúzóul Kovácsné Salakta Judit. – Hálás szívvel gondolunk azokra, akik szombaton este részt vesznek az árverésen, vagy valamiképpen gondolnak ránk.

Judit és Virág Zsolt gyógyulásáért művészek festettek, gyűjtöttek, a hétvégén pedig a Bezerédj-kastélyban árverésre bocsátja a képeket és bált is szervez a Győri Kiwanis Klub.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a 83-as főúton - lezárták az utat

Baleset miatt lezárták a 83-as főutat Győrszemere térségében, miután két személyautó karambolozott.… Tovább olvasom