Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

Kemény Dénes Győrben: `amikor kibújnak a srácok a köpenyekből, mindig női hangorkán van´ - videó

"Ha jó a hazai vízilabda, akkor a vállalkozók nem haveri alapon támogatják a sportágat, hanem, mert megéri nekik" - mondta az egykori aranykovács szövetségi kapitány.
Ami sokkal fontosabb, mint az állami kitüntetések

A magyar sport egyik legjelentősebb aranykovácsa, a magyar vízilabda válogatott egykori szövetségi kapitánya, Kemény Dénes osztotta meg tapasztalatait sikerről, kudarcról, csapategységről a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában szerdán.

"Semmi sem hasonlítható ahhoz az érzéshez, amikor a győztes magyar csapatot a dobogó tetejére szólítják, pár pillanatig a világ tetején állhatunk, miközben szól a Himnusz.

Ezért az érzésért megérte 16 esztendőn keresztül szövetségi kapitányként dolgozni, mégha néha úgy is érzem, hogy minden egyes év valójában duplán számított" – kezdte Kemény Dénes.

Majd hozzátette: "sokat jelentenek számomra az állami kitüntetések, de talán arra még büszkébb vagyok, hogy a miskolci uszodát rólam nevezték el. A helyi újságban az olvasók szavazhattak a névadóról, s ők, a szurkolók nagy többséggel úgy gondolták: méltó vagyok erre a címre".Kemény Dénes Győrben járt - fotók: Cseh Róbert

Nyomós érvek amellett, miért vízilabdázzon a gyerek

"Ha egy-egy szülő megkérdezi tőlem, milyen sportágat válasszon a gyermekének, mindig elfogultan rávágom: pólózzon! Azért akad pár jó érvem is a vízilabda mellett. Ezek a gyerekek átlagosan 10 centivel magasabbra nőnek, s olyan erős mellkast szereznek az uszodában, ami életük végéig velük marad.

Megtanulnak csapatban gondolkodni, mert hiába kiváló játékos valaki, ha önző módon a saját érdekeit helyezi előtérbe, a csapattársak elfordulnak tőle. Véleményem szerint az iskolai oktatás nem képes arra, hogy csapategységet kovácsoljon a gyerekek között.

Végül, de nem utolsósorban azzal tudom biztatni a szülőket: a 16 év alatt gyakorlatilag csak olyan játékos fordult meg a csapatomban, akik egyetemet végeztek" – mondta a három egymást követő olimpián (Sydney 2000, Athén 2004, Peking 2008) első helyezett magyar válogatott kapitánya.

Videó: Cseh Róbert


"Bennünket soha nem baráti alapon tűztek a képernyőre, hanem, mert rengetegen szurkoltak a csapatnak"

A Magyar Vízilabda Szövetséget jelenleg vezető Kemény Dénes azt is hangsúlyozta: "ha jó a hazai vízilabda, akkor a vállalkozók nem haveri alapon támogatják a sportágat, hanem, mert megéri nekik.

Ugyanez igaz a televíziós közvetítésekre: bennünket soha nem baráti alapon tűztek a képernyőre, hanem, mert rengetegen szurkoltak a csapatnak.

Annak ellenére, hogy a londoni olimpián leszerepeltünk, az ötkarikás játékok hat legnézettebb magyar sportközvetítése között öt vízilabda mérkőzés volt. Az idei budapesti Európa-bajnokság nagy tapasztalatának pedig az bizonyult számomra, hogy egyre többen követték a meccseket élőképpel az interneten".

Magyar-görög jövő tavasszal Győrben: "amikor a srácok kibújnak a köpenyeikből, nem akármilyen női hangzavar tölti majd be az uszodát"

Kemény Dénes látogatása során elárulta: az új 50 méteres győri uszodában jövő áprilisban a magyar válogatott Görögországgal csap össze.

"Több embertől hallottam, hogy a női kézilabdát nem lehet überelni Győrben. Sikereikkel a lányok rá is szolgáltak erre, de higgyék el, amikor a srácok kibújnak a köpenyeikből, nem akármilyen női hangzavar tölti majd be az uszodát" – búcsúzott Kemény Dénes.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsebesnek áll a világ? - rendőri figyelemfelhívás

A zsebesek ellen senki nincs biztosítva! Bárki, bármikor áldozatává válhat akcióiknak. Figyeljenek,… Tovább olvasom