Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 13°C Még több cikk.

Kellenek a kapaszkodók

A megye és a város vezetése is köszöntötte a tizenöt éves győri Lions klubot.

Igazi ünnepre várta a tagokat, az adományozókat és a támogatottakat szombaton este az Első Győri Lions Club. Az estet a köszöntők során túl Szabó Andris és a Győri Balett fellépése tette még emlékezetesebbé. Akik hallották, örökre a szívükbe vésik az omegás Benkő László szavait: „...elbitangolt világunkban a Lions egyfajta kapaszkodó."

A megye és a város vezetése is köszöntötte a 15 éves győri klubot, s az üdvözlések alatt mindenki képet kapott nagyjából arról, milyen sokszínű és összegszerűen is figyelemre méltó munkát végzett a civil szervezet.

Halbritter Mátyás soros elnök utalt rá: körülbelül négyszázan csatlakoztak így vagy úgy a segítőkhöz, de a decemberi hagyományos jótékony borkimérést tekintve több ezren értettek egyet a Lions filozófiájával: a nemes ügyek szolgálatával.

Benkő László elmesélte, hogyan ismerkedett össze a bősárkányi Szabó Andrissal, akinek hangját csiszolatlan gyémántként említette.

– Vida István barátomnak, a Kisalföld újságírójának és ennek a nagyszerű baráti közösségnek, a Lionsnak köszönhetően születhetett meg a siker, Andris sikere – vallotta a kitűnő zenész, aki a CD címadó dalát nemcsak megírta, de mindvégig hitt is a fiú tehetségében, a közönség lelkes fogadtatásában.

– Andris hamarosan átveheti a 7500 eladott példány után járó aranylemezt – folytatta Benkő László –, s ez annak a példaértékű összefogásnak az eredménye, amelyhez nem kellett több pontból álló pecsétes szerződés, elég volt hozzá a kérés, a szó, az akarat.

Pálinkás János, a hazai Lions klubok kormányzója ösztönzőnek nevezte a győriek munkáját, amely hasznos a városnak, de a megyének is.

Ünnepélyes külsőségek között újabb 4 tag tett esküt, majd Szammer István, a Győri Lions Alapítvány kuratóriumi elnöke alapítványi támogatásokat nyújtott át: egymillió forintot a mindszentpusztai autistaotthon működésére, 300 ezer forintot a Bárczi-iskola speciális fejlesztőeszközeinek bővítésére, továbbá Szabó Andrisnak, aki ezzel jutott egy pianínóhoz, valamint a mozgását fejlesztő szobakerékpárhoz.

Harcsás Judit

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gépipari számítástechnikában a Jedlik-középiskola a legjobb

A legkorszerűbb tudás átadása érdekében tizennyolc számítógépet vásárolt a győri Jedlik Ányos… Tovább olvasom