Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Keleti tehermentesítő út épül

Új út épül a 81-es főútról leágazva a győri ipari parkon keresztül az Audi-gyárig. A közforgalom is használhatja majd a gyár területén vezető szakaszt.

Elsősorban a teherforgalom számára lesz kedvező (egyúttal a városi forgalmat is némiképp mérséklő) az az út, amely a 81-es főútról (Fehérvári út) leágazva, az ipari parkot érintve a hecsepusztai felüljárón és az Audi területén át a gyár előtti körforgalomig folytatódik.

Az út az Audi vezetője és a miniszterelnök két évvel ezelőtti megállapodása alapján, a gyár kezdeményezésére épül, elsősorban a péri repülőtér felőli forgalom könnyítésére.

Mivel a város belterülete előtt a 81-es főútról leágazó bekötő más cégek számára is hasznos lehet, kérték az ipari parkban telephellyel rendelkezők anyagi hozzájárulását is.

Információnk szerint az Audi területén vezető útszakasz is használható lesz a közforgalom számára is. A felüljáró hecsepusztai oldalán jelzőlámpás csomópontot építenek ki a Győrszentiván felé menő forgalom biztonsága érdekében.

Jó kapcsolati lehetőség

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatója szerint az állami kezelésben lévő új, 81. sz. országos közút és az önkormányzati kezelésben lévő Tatai út (8136. sz. út) kerül átkötésre úgynevezett „Keleti tehermentesítő út II/B ütem B3 szakasz" néven. Az új út az Audi Hungaria kft.-nek, a Rábának és a győri ipari parkban lévő cégeknek biztosít jó kapcsolati lehetőséget az M1-es autópályához és a 81. sz. főúton keresztül a Győr–Pér regionális repülőtérhez.

Az út mellett egy szervizút is készül a lassú forgalmú gépek miatt. A projekt megvalósításához az Audi Hungaria kft.-n és a győri önkormányzaton kívül az ipari parkban lévő cégek közül is sokan hozzájárultak.

Átadás augusztusban

Az útpálya 980 méter hosszú, kétszer egy forgalmi sávos, 7,50 méter széles burkolatú. A mellette lévő lassú forgalmi út 826 méter hosszú, murvázott szervizút 4 méteres burkolatszélességgel. A Tatai úti kereszteződésnél körforgalmú csomópont lesz, a 81. sz. főút keresztezésénél háromágú csomópont létesül, a főúton csomóponti többletsávok, középszigetek, szegélykiemelések kialakításával. A csomópontokban közvilágítást is kiépítenek. Az útszakasz tervezett átadása 2007 augusztus vége.

Jutasi Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Társulati ülés a színházban

Vegyes érzelmektől fűtött, de fegyelmezett társulati ülést tartott tegnap a Győri Nemzeti Színház. A menesztett Korcsmáros György helyét február óta betöltő igazgató, Forgács Péter szerint a színészek „egymás szájától eszik el a kenyeret". Tovább olvasom