Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Kegyetlen kegyelet

Vonat elé vetette magát és szörnyethalt október 5-én éjszaka Győrszentiván térségében egy győri fiatalember. Apósa két nap múlva a helyszínen járt és legnagyobb megdöbbenésére jól felismerhető emberi maradványokat talált.
T. V. egy családi vita után október 5-én, vasárnap délelőtt ment el otthonról. Mivel olyan még nem fordult elő, hogy a férfi szó nélkül estére is elmaradt, felesége érdeklődött a rendőrségen. Ekkor még nem tudták, mi történt a fiatalemberrel, csak egy következő megkereséskor jelezték, hogy vasárnap éjszaka Győrszentiván térségében felismerhetetlenségig szétroncsolódott férfiholttestet találtak. Az áldozat öngyilkossági szándékkal vetette magát az intercity alá. Iratokat nem találtak a szerencsétlenül járt embernél, így kilétét akkor a rendőröknek nem sikerült azonosítani.

Mit talált az após?

– A lányommal együtt a rendőrségen V. cipőjét és tetoválását fotóról ismertük fel. Ekkor tudatosult bennünk, hogy a vonat alatt szerencsétlenül járt ember kicsoda. Nem hagyott nyugodni a dolog és kimentem oda, ahol a tragédia történt. Szétnéztem a területen és legnagyobb megdöbbenésemre a lefertőtlenített, mésszel leszórt helyszíntől körülbelül két méterre a vőm lábának egy darabjára találtam, de előkerült V. másik cipője is – emlékezett az áldozat apósa. – Borzalmas volt annak a gondolata, hogy vőm szétroncsolt testének további darabjai még valahol a sínhez közeli bokrokban, a vasút mellett hevernek. Azt hiszem, mondanom sem kell, milyen fájdalmat éreztünk. Betelefonáltam a rendőrségre, ők értesítették az illetékes, V. maradványait beszállító temetkezési vállalatot, akik később ismét a helyszínre mentek... Nem értem, ez miként történhetett meg!

Elhárított felelősség

Megkérdeztük a „beszállító temetkezési vállalat", a Memento illetékesét. Szél Imre érdeklődésünkre elmondta, hogy szerződésük van a rendőrséggel, így a helyszínelés után azon az éjszakán is cégüket értesítették.

– Ügyeleteseink mentek a helyszínre. Lámpákkal és rendőri segítséggel, irányítással ötven-száz méteres körzetben kollégáink átnézték a vasút melletti területet. Sötét éjszaka volt, ami a szerencsétlenül járt férfiből fellelhető volt, összegyűjtötték. Akkor jöttek el, mikor a rendőrség lezárta a helyszínelést. Két nap múlva aztán egy másik temetkezési vállalat keresett meg bennünket, hogy náluk van az elhunyt apósa, aki kint járt a tragédia helyszínén, s további emberi maradványokat talált. Ezt később a rendőrség is megerősítette, mi ismét kimentünk Győrszentivánra és bevittük a talált testrészt – nyilatkozta a Kisalföldnek Szél Imre.

– Nyugodt szívvel mondhatom, hogy cégünk történetében még nem fordult elő ilyen. Mindig igyekszünk a legalaposabban, leghigiénikusabban eljárni. Azt furcsálljuk, hogy a hozzátartozó nem személyesen keresett meg bennünket. Sajnálatos, megértem a gyászolók érzéseit, fájdalmát, de nem látom cégünk felelősségét az ügyben.

Az özvegy szerint

A szerencsétlenül járt fiatalember felesége lapunknak elmondta: felháborítónak tartja, hogy „a temetkezési vállalat így végzi a munkáját".
– Megértem, hogy sötét volt, de másnap éppen a körülmények miatt kellett volna világosban is visszamenni a helyszínre, hogy nem találnak-e még valamit.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legmodernebb módszerrel

Péntektől Budapest után Győr a második hely az országban, ahol a legmodernebb módszert alkalmazzák a… Tovább olvasom