Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Kegyeleti park lesz a Bisingernél: letették az alapkövet

Győr - Letették a Bisinger parki, sok vitát kavaró Országzászló emlékmű alapkövét hétfő délután. A szélsőségektől mentes megemlékezést ezúttal nem zavarták meg politikai felhangok, bár a Magyar Gárda egy kisebb csoportja is megjelent.
Országzászló két hét múlva

„Ez egy nemzet emlékezése arra, hogy Szent István megalapított egy államot, az utódai építették, szépítették, egészen a világháborúig, Trianonig. Ne szégyelljük, hogy voltunk nagyok is; emlékezzünk rá, s ezekből az emlékekből építsük fel azokat a terveket, amelyek segítenek a nehéz időkben talpra állni. S persze ne feledjük azt sem, hogy a kétmilliós országból váltunk tízmilliós állammá" – mondta Ottófi Rudolf alpolgármester az ünnepélyes alapkőletételen, melyen „sallangoktól és szélsőségektől mentes" megemlékezésre kért.

Az alapkövet Ottófi Rudolf alpolgármester, Fehérné Markó Kamilla, a „NE-felejcs
Az alapkövet Ottófi Rudolf alpolgármester, Fehérné Markó Kamilla, a „NE-felejcs


A Golgota, a virágóra helyén felállítandó kettős kereszt és az Országzászló együttesen alkot majd afféle nemzeti kegyeleti emlékparkot. A ceremónián, melyen részt vett többek között a „NE-felejcs" Polgári Kör, az Összefogás a Polgári Körökért Egyesület, a KDNP Győri Szervezete és a Történelmi Igazságtétel Bizottság képviselője is, egy fémhengert fektettek a talapzatba, mely a szobor felállításáért vívott többéves küzdelem dokumentumait tartalmazza, többek között a Kisalföldnek a témáról írt cikkeit, az idevágó közgyűlési határozatokat, petíciót, leveleket. Az emlékhelyet június 4-én, Trianon 88. évfordulójának napján avatják fel.

Olvasóink írták

87 hozzászólás
 • 87. schipperke 2008. május 25. 17:50
  „Én meg az általad a 82.-ben leirtak alapján arra gondoltam, hogy miután a lebontást nem írhatja a jobboldal a baloldal számlájára, az
  se lenne jó, ha most viszont az építés akadályozását róhatnák fel...Úgy tudom egyébként, a háború előtti korszakban a Trianon okozta igazságtalanság, és a határon kívül rekedt magyarság sor-
  sának rendezésében nem volt jelentős különbség az akkori jobb és
  baloldaliak között. /József Attila: Hazám/. Valószínűsítem most az avatáson, az adott helyzet miatt az inkább a jobboldalhoz sorolhatók lesznek többségben, de ez nem jelentheti azt szerin-tem, hogy ott a balodalhoz kötődő magyaroknak ne lenne helyük...”
 • 86. load 2008. május 25. 17:09
  „85. schipperke
  Most meg annak alapján építik meg.
  Helyben vagyunk.”
 • 85. schipperke 2008. május 25. 05:33
  „Kedves load! Az általad említett korszakban ezek szerint ez előfordulhatott. A sajtóban megjelent információk szerint viszont, az előző városvezetés pontosan az általad negatívumként említett szempont alapján akadályozta meg az emlékmű építését...”
 • 84. load 2008. május 24. 22:27
  „83. schipperke
  Legfeljebb annyi, hogy a gyakorlati szempontok - még a Horthy-korszakban is - néha felülírták az ideológiát.
  Manapság az ideológiai szempontok írják fölül a praktikumot.”
 • 83. schipperke 2008. május 24. 15:54
  „És ha ez igy történt, akkor ebből most mi következik ?”
 • 82. load 2008. május 23. 23:25
  „81. Trevor
  1938-ban, mert a Lakatos Kálmán által tervezett idegenforgalmi (IBUSZ) pavilonnak volt útjában.”
 • 81. Trevor 2008. május 23. 13:37
  „újra megkérdezem:

  a sok nagytudású közül tudja valaki, hogy az eredeti emlkékművet mikor és miért bontották le?”
 • 80. arrabona88 2008. május 22. 11:42
  „XY! Te minden bizonnyal nagyon tájékozott vagy a témában... Ezek alapján, amiket írtál, annyi közöd van a dologhoz, mint a tyúknak az abc-hez. Nehogy már te magyarázd meg nekem, hogy mennek a belső dolgok! Gratulálok a nagy sötétséghez, ami az elmédben uralkodik. Csak ennyit vagy képes felfogni a dolgokból... Ne magyarázz félre, inkább éld a szerencsétlen életedet és okoskodj az interneten olyan dolgokról, amikhez közöd sincs. Köszönjük a velős hozzászólásod. Sokat tanultam belőle...A kérdésedre most nem fejtegetném a választ, mert az elég hosszú politikai és társadalmi okfejtés lenne, úgyis eljön az idő, amikor a saját bőrödön tapasztalod majd...”
 • 79. xy- 2008. május 22. 10:10
  „78-hoz!
  Hanem hol?

  magyar
  olasz
  német
  szlovák szélsőjobb ugyanazt a vezirt méltatja, akkor hol a különbség?
  Egyébként a szimplán soviniszta meg rád mondja ugyanezt!

  No sebaj!”
 • 78. arrabona88 2008. május 22. 09:59
  „Kedves Jocó! Baromira ne említsd itt a szlávokat bajtársaimként, illetve elvtársaimként. Semmiféle nemzeti szocialista háttérrel, történelemmel nem rendelkeznek. Jobb lenne, ha utánaolvasnál a dolgoknak és a sok idióta gondolat-testvéreddel nem fasisztáznátok össze-vissza, mert nem Olaszországban élünk. Magyarországon a Hungarizmus az irányadó elv, Németországban a nemzeti szocializmus, Olaszországban pedig mint már említettem a fasizmus. E három országnak köszönhető a három legfontosabb nemzeti alappillér, gondolatiság, politikai eszme. A szlovák szélsőjobbosoknak semmi köze egyik eszmeiséghez sem, ők csak szimplán soviniszták, amelyet mi mélyen elítélünk, de te mit is tudhatsz ezekről. Felesleges itt vitatkozni, mert én nem változtatom meg a te nézeted,te pedig nem változtatod meg az én nézetemet. Nekem ez az életem, ezt ti úgysem érthetitek meg. Vagyok, aki voltam, leszek aki vagyok. Ha ti is a dolgok mögé látnátok, és nem az előítéletek alapján ítélnétek meg a mi gondolatiságunkat, már rég nem itt tartana ez az ország, sőt, Európa.”
 • 77. joco1 2008. május 22. 09:31
  „Nemzeti szocialista: nem érted a lényeget mi? Mindenhol ahol léteztek-nemzeti szocialista alapokon nyugvo elveket vallok- ott mindenhol a nás nemzetiségüek ellen "harcolnak". Érted?: a te szlovák fasiszta elv-társad téged mint magyar fasisztát akar elsősorban "likvidálni" Érted? az ELV-TÁRSAD:Megj: ilyenek vagytok ti sz.jobbosok: válasz nincs, (LuTz) Gizi :mivan a fidesz és trianoni emléknappal? Nálad sincs válasz mi? Magyarázd már el, hogy a kedvenceid, tudod akik csuháztak, és kivonultak a trianoni emléknapon, most miért csokolnak kezet a papoknak, és miért akarnak"emlékzászlokat" avatni?Itt sincs válasz?aAleendő királyotoknak(I.ovi-nak) mindent megfogtok bocsátani?”
 • 76. arrabobna88 2008. május 22. 08:02
  „Joco fejezzük be a vitát. Látom nem értesz semmit. Maradjál a saját világodban és gondoljál amit akarsz. Sajnálom de te hülye vagy.
  De egy a lényeg Disznó Disznót nem eszik!!!
  Jön még a Mi napunk.”
 • 75. joco1 2008. május 22. 05:41
  „Nemzeti szocialista reagálonak: az elv-társaid érted azok a szlovák román német stb fasiszták, kik hasonlo elveket vallanak.És egymást is "kinyirnák "ha az más nemzetiségü. Érted? az elv-társaid, ELV(FASISZTA,NYILAS,NÁCI)-társaid.Gizella(Lux) megint nem arra reagáltál amit irtam hanem csak jelzös érveidet ismertetted(tudod a fidesz és a Trianon stb)”
 • 74. load 2008. május 21. 22:45
  „72. FBali
  Ha minden idióta agyament nyilatkozatára hivatalos szinten reagálnának, a világ összes postása csak diplomáciai jegyzékekkel szaladgálna.”
 • 73. Trevor 2008. május 21. 20:34
  „Sziasztok!
  Azt tudja valaki, hogy az eredeti emlkékművet mikor és miért bontották le?”
 • 72. FBali 2008. május 21. 19:43
  „load!
  Slota a Magyar Gárda ellen:
  http://www.figyelo.ro/kulfold/slota-a-magyar-garda-ellen.html
  Mondjuk ha folyamatosan részeg, könnyen nyilatkozik ilyeneket.”
 • 71. xy- 2008. május 21. 18:29
  „69-hez!
  A diplomácia nem beavatkozás, de a segítségével néha oda-oda lehet szúrni a másik országnak. "

  Csak az a kérdés miért kéne odaszúrni. Virtusból?
  Mi lenne a hozadéka?


  "Szerintem az anyaországnak kötelessége védeni az "elszakadt gyermekeit"."--Csakhogy az anyaországnak nincsenek elszakadt gyermekei, mert pl. Erdély soha nem volt Magyarország része/igen rövid II: vh.-s időt leszámítva akkor is csak részben.

  Szlovákia , Ukrajna, és a déli magyar lakta területek pedig az akkori vezetők ténykedései miatt váltak ma nosztalgia tárgyává.

  A trianoni békeszerződést az akkori előljárók aláírták.
  Nem minket bántottak, akkor /is/mi bántottuk magunkat.”
 • 70. load 2008. május 21. 15:47
  „69. FBali
  Én a Slota féle ügyet másként ismerem.
  Slota nem a MG miatt tiltakozott, hanem azért, hogy Göncz Kinga őt összehasonlította velük.
  A történet itt:
  http://www.dunatv.hu/magyarsag/feszultsegmoskkviszony.html”
 • 69. FBali 2008. május 21. 14:57
  „load!
  Érdekes akkor nem volt szó állami szuverenitásról meg non-intervencióról, amikor Slota tiltakozott a Magyar Gárda ellen, elhatárolódást követelt, amit persze meg is tettek az öltönyös cirkusz résztvevői.
  A diplomácia nem beavatkozás, de a segítségével néha oda-oda lehet szúrni a másik országnak. Pl. ha nem szavazták volna meg szó nélkül Románia EU csatlakozását, hanem mondjuk feltételekhez lehet kötni. Szerintem az anyaországnak kötelessége védeni az "elszakadt gyermekeit". De itt semmi nem megy. Magyarverések: semmi tiltakozás, ultimátum. Látják, hogy lehet csinálni, és csinálják.
  Slota fröcsögése miatt se tiltakozik senki az EU-ban, mi mért ne szólalhatnánk meg?”
 • 68. sda23 2008. május 21. 13:58
  „ken! Egy ilyen emlékműtől télleg okosodik az ember :) Mielőt leírod rólam, hogy minek tartasz engem inkább megelőzlek na szal: hazaáruló, kommunista, vérlibsi, elvtárs, nemzet megrontója, csőcselék, hazátlan bitang, primitív, proli stb most csak ennyi jutott eszembe :) Ha van ötleted akkor kiegészítheted :)”
87 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös színpadon a Győri Balett és a Fesztivál Balett

Budapest - Jávori Ferenc szerzői estje, a Budapest Klezmer Band és a Liszt Ferenc Kamarazenekar új… Tovább olvasom