Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Kedves vendég érkezett Kínából

Győr - A győrszentiváni Váci Mihály Általános Iskolában rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert a gyakorlatát töltő Elaine Liu 21 éves kínai egyetemista.
A vendég két és fél hónapos magyarországi látogatásának első állomásán tartózkodik a megyeszékhelyen. Kínáról szóló, vetítéssel egybekötött előadását a gyerekek nagy érdeklődéssel, sok kérdést feltéve hallgatták, tanóráikra is meghívták.

Lapunk számára Kőhegyiné Szlatki Szilvia angoltanár mutatta be Elaine Liut. Az egyetemista a világot behálózó AIESEC szervezet révén jutott el Magyarországra.

Mint kiderült, „egy csodálatos magyar film", a Szomorú vasárnap keltette fel érdeklődését hazánk iránt. Pénzügyet tanul a dél-kínai központi egyetemen, ezért külön örömmel töltötte el, hogy a közgazdászhallgatók nemzetközi szervezetében elsőként vállalhatott munkát általános iskolában.

Elaine Liu gyorsan népszerű lett az iskola tanulói körében.
Elaine Liu gyorsan népszerű lett az iskola tanulói körében.

Szeretne sokat utazni hazánkban, hogy minél jobban megismerhesse a magyar embereket, a kultúrát, a hagyományokat, és méltón képviselni hazáját.

Életében első alkalommal jár külföldön, utaztatásával az AIESEC eredeti célkitűzését, a nemzetek közti kulturális megértés elősegítését teljesíti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enzkreis és a megye

Győr - A közelmúltban ismét a megyébe látogatott Karl Röckinger, a németországi Enzkreis járás… Tovább olvasom