Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Kedd reggel már apadás várható a Dunán

A Duna hétfő hajnalban 651 cm-nél tetőzött Nagybajcsnál, 7.00 órai mérési adatok szerint a vízállás 648 cm-re csökkent. Győr térségében délelőtt zajlott le a tetőzés. Fotók, videó.


Árvíz

Győr-Moson-Sopron megye

A várható apadás miatt kedden, január 18-án reggel 6.00 órától az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság a Vének-dunaremetei árvízvédelmi szakaszon II. fokúra, a Vének-dunaszentpáli árvízvédelmi szakaszon pedig I. fokúra mérsékli a készültségi szinteket.A Mosoni-Duna-Rábca menti árvízvédelmi szakasz készültségben lévő Abdai és Kunszigeti gátőrjárása mellett kedden 6.00 órától a szakasz teljes területére kiterjeszti az I. fokú árvízvédelmi készültséget.


Árvízi körkép Győrben hétfőn

Komárom-Esztergom megye

Hltfő 7.00 órai mérési adatok szerint Komáromnál a vasárnap reggeli adatokhoz képest 62 cm-rel emelkedett a Duna vízszintje, tetőzés hétfőn délutántól várható.

Esztergomnál a vasárnapi adatokhoz képest 61 cm-rel nőtt a vízszint, a tetőzés előreláthatólag éjszaka fog bekövetkezni.

A Komárom-Almásfüzitői és a Tát-Esztergomi árvízvédelmi szakaszon az I. fokú készültség továbbra is fennáll.

Belvíz

Győr-Moson-Sopron megye

A kedvezőtlenül alakuló belvízi helyzetre való tekintettel az Igazgatóság a Kapuvár-hansági belvízvédelmi szakaszon hétfőn reggel 6.00 órától elrendelte a II. fokú belvízvédelmi készültséget, melynek keretében beindította a Bősárkányi szivattyútelepet.

A vasárnapi nap folyamán működő 6 szivattyútelep közel 1.462.000 m3 vizet emelt át.

A Marcal menti belvízvédelmi szakaszon hétfőn 12.00 órától I. fokú belvízvédelmi készültség lép életbe, melynek keretében az Igazgatóság beindítja a gyirmóti szivattyútelepet nappali üzemmódban. A Rabkerti szivattyúálláshoz 4 mobilszivattyút telepítenek ki a vízügyi szakemberek, hogy felkészüljenek szükség esetén a szivattyúzásra.

Meteorológia

A hét második felében hidegfront érkezik térségünkbe, jelentősen visszaesik a hőmérséklet. Több helyen várható havazás, hózápor, eleinte eső is. A jelenlegi számítások szerint jelentős csapadék nem lesz.
A Duna felső vízgyűjtőin várhatóan csütörtöktől mindenhol megszűnik az olvadás.

Jellemző vízállások és vízhozamok

A Duna felső szakaszán végig apadó jellegű. Az Inn alacsony szinten stagnál, a Traun és az Enns apadnak. Kienstock térségében folyamatos az apadás.

Olvasóink írták

  • 1. tóthmanci 2011. január 17. 18:12
    „csak egy kis helyesírási észrevétel:

    mikor? HétfőN, keddeN, szerdáN és nem hétfő, kedd, szerda.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Mosoni-Duna elöntötte a győri rakpartot - fotók

Nagybajcsnál várhatóan hétfőn hajnalban tetőzik a Duna. A Mosoni-Duna elöntötte az árterületet, a… Tovább olvasom