Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Kecskét dobtak a kukába Győrben

A szelektív hulladékgyűjtőket valószínűleg fertőtleníteni kell, ami egy tárolónál pár ezer forintba kerül.

Olvasói üzenet: "Győrben a Szigethy Attila út és a Nádor utca sarkára kihelyezett szelektív hulladékgyűjtőben egy döglött kecske maradványait találtam. A rothadó tetem nagyon büdös volt. Miért kellett ide dobni az állatot?"

Dr. Andréka György, a győri Xantus János Állatkert – melyhez a győri gyepmesteri szolgálat is tartozik – igazgatója elmondta: a közterületen elhullott állatokat a gyepmesteri szolgálat (96/ 323-459) viszi el, a magánszemélyek háztartásában elhullottak teteméről viszont a tulajdonosnak kell gondoskodni, de ha felkeresik a gyepmesteri szolgálatot, nem zárkóznak el a segítségnyújtástól.

Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol szóvivője hozzátette, hogy a kihelyezett szelektív hulladékgyűjtőket valószínűleg fertőtleníteni kell, ami egy tárolónál pár ezer forintba kerül. „A tárolóedények szállításáról a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. gondoskodik. Ritkán fordul elő ilyen eset, de ha valakiről bebizonyosodik, hogy állati tetemet dob be ezekbe a kukákba, szabálysértést követ el" – mondta a szakember.

Nyitóoldali képünk illusztráció! Fotó: Kisalföld-archívum

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándékosztás! Csak a regisztrálást ne bízza Tiborra!

Hetedjére is megrendezzük decemberi Ajándékosztás játékunkat. Tovább olvasom