Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

KDNP: Trianon hatásai máig áthúzódnak

Győr - A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) győri szervezete pénteken délután 5 órakor tartja trianoni megemlékezését az Országzászló-emlékműnél.
A párt tegnapi tájékoztatóján Herkely Ákos szóvivő jelentette be, hogy Csallóközi Zoltán, Semjén Zsolt pártelnök kabinetfőnöke mond beszédet a megemlékezésen.

Sík Sándor képviselő hozzátette: szó lesz a sajnálatos döntés napjainkig áthúzódó hatásairól is, ezek közé sorolta az Orbán Viktort ért bel- és külföldi bírálatokat legutóbbi kijelentései miatt. Az ünnepi műsorban közreműködik a csanaki Szent Kereszt-plébániatemplom énekkara és Karsai Klára színművész.

Ottófi Rudolf alpolgármester azt hangoztatta, hogy a megemlékezést minden kirekesztő szándék nélkül kívánják megtartani.

– Arra emlékezünk, milyen volt Magyarország az első világháború előtt, mit tettek vele a nagyhatalmak és mindezt miként értékeljük napjainkban – jelentette be.

A tájékoztatón példákra hivatkozva bejelentették: a párt győri szervezete, csatlakozva a Fidesz véleményéhez, elhatárolódik és elítéli azt, hogy a szocialista párt európai uniós kampányában a jobboldali vezetés eredményeit a magáénak tünteti fel.

– Egy eredményt biztosan magukénak mondhatnak a szocialisták Győrött – jegyezte meg Ottófi Rudolf –, ez az állami költségvetésből félig felújított Széchenyi hídról a városra nyíló egyik legszebb panoráma eltüntetése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákmunka: többen dolgoznának, de jóval kevesebb a lehetőség

Győrben és környékén egy szabad állásra négyen-öten is jelentkeznek, míg korábban csupán kétszeres volt a túljelentkezés. Tovább olvasom