Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 23°C | 33°C Még több cikk.

KDNP: nem a pártállami módszerekre

Győr - A KDNP mélyen elítéli azt a kormányrendeletet, amely szerint értelmezésükben a kabinet a megyei jogú városok esetében önkényesen, öncélúan lehallgatásokat kezdeményezhet – derült ki Sík Sándor győri frakcióvezető szavaiból a párt tegnapi sajtótájékoztatóján.
A politikus úgy vélekedett, hogy ezek a módszerek a pártállami rendszer visszaköszönését jelentik. Sík Sándor megjegyezte, hogy javaslatára a közgyűlés a következő rendes ülésén, május végén tárgyal arról, hogy testületileg elhatárolódjon az ominózus jogszabálytól.

A sajtótájékoztatón Ottófi Rudolf alpolgármester négy témáról beszélt. Visszautasította a Roma Polgárjogi Szervezet azon véleményét, amely szerint Győrben szegregálják, elkülönítik a cigányokat. A szervezet példáként azt hozta fel, hogy a Kossuth Lajos Általános Iskola tanulóinak héttizede roma származású. Ottófi Rudolf jelezte, nem kérnek abból, hogy messziről jött emberek mondjanak véleményt Győr kisebbségekkel kapcsolatos tevékenységéről, amelyet például a helyi cigány önkormányzat jónak tart.

Az alpolgármester beszélt arról is, hogy a KDNP törvénymódosítási javaslatot nyújtott be a parlamentnek a szabad vasárnapért. Két paragrafust változtatnának meg: szigorítanák a vasárnapi munka elrendelhetőségét, és 50 százalékos vasárnapi pótlék kifizetését írnák elő a munkáltatóknak.

Ottófi Rudolf más témáról szólva megemlítette: ha hazánk európai uniós csatlakozásakor a kormány kiharcolta volna, hogy a Volán-társaságok jövedékiadó-visszatérítést kaphassanak, a Kisalföld Volánnak évi egymilliárd forint pluszbevétele lehetne. Ez – tette hozzá – óriási segítséget jelentene a fejlesztéseknél.

Az alpolgármester a szocialisták múlt heti közgyűlési lépését – az MSZP jelen lévő képviselői kijelentkeztek, így határozatképtelen lett a testület – akként minősítette: „nem volt szép dolog".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Októberre megépül az új kerékpárút

Győr - Több mint hetvenmillió forintból – állami és önkormányzati pénzből – épül… Tovább olvasom