Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

KDNP: fontos javaslatok buktak el a parlamentben

Győr - Fontos – ifjúságot, szociális ügyeket, családokat érintő – fideszes és kereszténydemokrata módosító javaslatok nem kaptak többséget a költségvetési törvény szavazása során a parlamentben – derült ki Lanczendorfer Erzsébet országgyűlési képviselő szavaiból a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) győri szervezetének hétfői sajtótájékoztatóján.
A politikus példaként említette, hogy a Nagycsaládosok Országos Egyesülete 2009-ben egyetlen fillért sem kap, miután 50 millió forintról szóló indítványukat elutasította a T. Ház. Sejtetni engedte, hogy összefüggés lehet a döntés, valamint aközött, hogy a civil szervezet korábban demonstrációt szervezett a megszorítások ellen.

A képviselő elmondta: a többség „nem" szavazata miatt nem követi az inflációt a szociális, gyermekvédelmi, átmeneti és bentlakásos intézmények normatívája, és nem jut plusz 405 millió forint a mozgáskorlátozottak szerzési és átalakítási támogatására. Ugyancsak nem sikerült 500 millió forintot átcsoportosíttatni a közfeladatot ellátó egyházi intézmények számára. Lanczendorfer Erzsébet egyetlen szavazási sikerről számolt be: a parlament rábólintott arra a javaslatra, hogy az iskolák 4,5 milliárd forintos sporttámogatásának fedezetét ne az önkormányzatoktól, hanem a költségvetés általános tartalékából vegyék el.

Havasi Ferenc, a KDNP győri elnöke idei tevékenységükről számolt be. Elmondta: zászlajukra a „szolgálat" szót tűzték. Ennek jegyében szerveztek véradást, adventi ruhagyűjtést, tisztították meg a Mosoni-Duna-partot, rendeztek konferenciát a vasárnapi munka korlátozásáról és tartottak rendszeresen egészségügyi tanácsadást, valamint jogsegélyszolgálatot. A szervezet nagy szerepet vállalt az Országzászló emlékmű visszaállításában, valamint fotókiállítást szervezett Oroszvár, Dunacsúny és Horvátjárfalu 1947-es Csehszlovákiához csatolásáról.

Havasi Ferenc az év fontos feladatának nevezte a pártépítést, ami szerinte eredményes volt, mert jelenleg 91 tagja van a győri KDNP-nek. A politikus megemlítette, hogy kapcsolatot építettek ki az Osztrák Néppárttal. Ennek révén januárban Bécsbe látogatnak többek között azért, hogy a 2009-es európai parlamenti választásokkal kapcsolatban szerezzenek tapasztalatokat.

Molnár István, a KDNP győri alelnöke elmondta: agrár-, egészségügyi, környezetvédelmi, oktatási, jogi, külkapcsolatokért felelős, valamint ifjúsági szekciót alakítottak idén a győri szervezeten belül. A 2009-es tervek között szerepel a város összes folyópartjának megtisztítása, újabb véradás szervezése, hátrányos helyzetű gyerekek korrepetálása, valamint a kapcsolatfelvétel további keresztényszociális pártokkal. A győri KDNP új honlapja a jövő év első harmadában készül el.

Olvasóink írták

  • 1. joco 2009. január 01. 14:31
    „ez a "fontos" és kiemelt támogatottságu satelit pártszerü alakzat miről is beszél? A lényegről azért irtak:
    "... révén januárban Bécsbe látogatnak többek között ..."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szilveszteri piakörkép - házibuli akciós pezsgővel!

Győr-Moson-Sopron megye – Már csak pár óra van hátra 2008-ból, de még előttünk az év utolsó… Tovább olvasom