Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

KDNP: élhető és éltető várost!

2006-ban sikerrel akar ringbe szállni mind az országos, mind a helyi megmérettetéseken a KDNP.

– A háború utáni Európát a kereszténydemokrácia szervezte újjá, emlékeztet a Közös Piac alapító atyáira, Adenauerra, Schumannra, De Gasperire – mondta Semjén Zsolt a KDNP győri szervezete hét eleji programalkotó ülésén.

Már a választásokra készül a kereszténydemokrata párt, mondván, 2006-ban sikerrel akar ringbe szállni mind az országos, mind a helyi megmérettetéseken. A győriek programalkotó ülése előtt gondolatébresztő beszéddel tisztelgett az országos elnök is, hangsúlyozva: bár a KDNP nem egyházi, hanem világnézeti párt, mégis határozottan elutasítja a „balliberális úrelvtársak" követelését, hogy az egyház ne politizáljon. – Az egyházat a papság és a hívek együttesen alkotják, ezzel tehát gyakorlatilag azt követelik, hogy a hívek sokasága fogja be a száját – jegyezte meg.

Tinka István, a győri szervezet elnöke bejelentette: az elmúlt két esztendőben 45 – zömében fiatal – taggal bővült a létszám. Közülük mutatta be dr. Havasi Ferencet, akit a párt városi választási programjának kidolgozásával bíztak meg.

– Nyitott, hasznos elemekkel bővíthető javaslatokat dolgoztunk ki – hangsúlyozta a programalkotó –, mint ahogy a KDNP is egy nyitott párt. „Milyen városban szeretnénk élni?" Ezt a kérdést tettük fel a programterv készítése előtt – tette hozzá. – A válasz: élhető és éltető, tiszta, kulturált, biztonságos városban.

Dr. Havasi Ferenc ezt követően rámutatott: az általános elveket tekintve gyakorlatilag mindenben az egykori pártalapítóhoz, Barankovics Istvánhoz igazodhatnak, aki a „szabad magyarok független országának" megteremtését tűzte zászlajára 1947-ben... A konkrét célok között elhangzott Győr régióközponti szerepe, az önkormányzati cégek hatékony működtetése, a városi ingatlanok közcélú hasznosítása, a folyók adta lehetőségek kihasználása, az úthálózat fejlesztése, az északi elkerülőút megépítése, Sziget és Révfalu összekötése, az uniós lehetőségek kihasználása, a szennyvíztisztító és a veszélyeshulladék-égető ügyének rendezése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktív a győrújbaráti Rotary Klub

A hazai 36 Rotary klub közül az egyik legfiatalabb, a győrújbaráti már tavaly hallatott magáról. Tovább olvasom