Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

KDNP: Borkait hagyni kellene dolgozni

Győr - Engedni kellene a győri polgármestert dolgozni, hogy meghirdetett programját meg tudja valósítani – állítja a kereszténydemokraták győri elnöke. Havasi Ferenc szerint a város leült.
Mozgalmas hónapokon van túl a győri városháza, több ügy is borzolta a kedélyeket. Havasi Ferenc, a Kereszténydemokrata Néppárt városi elnöke lapunknak értékelte a fejleményeket. Elmondta: továbbra is úgy látják, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő közszolgáltató cégeket holdingba kellene szervezni, hogy hatékonyabban működhessenek, így ezt a témát nem szabad levenni a napirendről.

A pártelnök nem érti, miért bélyegezték a Nyugat-Európában sok helyütt megvalósított ötletüket privatizációnak. Szerinte akkor a bérlakások tervezett értékesítése, az önkormányzat Rába-részvényeinek eladása vagy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Új Tulajdonosi Programja éppúgy az.

Havasi Ferenc úgy vélte, hogy több olyan ügy volt az elmúlt időszakban – az egyik a holdingügy –, amelynél Borkai Zsolt polgármestert a KDNP-n kívül minden párt magára hagyta. Hozzátette: ennek is köszönhető, hogy a megkezdett beruházások ugyan befejeződtek, de nem történik semmi a városban, ehelyett botrányoktól, botrányocskáktól hangos a sajtó. „Engedni kellene Borkai Zsoltot dolgozni, hogy végre tudja hajtani a programját" – jegyezte meg a kereszténydemokrata politikus.

Havasi Ferenc beszélt a Fidesszel novemberben megszűnt frakciószövetségről. Elmondta: a két párt között a parlamentben meglévő jó együttműködést Győrben nem sikerült megvalósítani, amiben mindkét félnek szerepe volt. Érdekesnek nevezte ugyanakkor, hogy míg ő többször tárgyalt a Fidesz városi elnökével, Szijjártó Péterrel, mégsem írtak alá hivatalosan frakciószövetségi megállapodást, addig a szakítás után a Fidesznek huszonnégy óra elegendő volt, hogy megtegye ezt a Pro Urbe Egyesülettel. Havasi Ferenc szerint egyébként  a jogköreitől megfosztott Németh Zoltán alpolgármesternek le kellene mondania, és helyére a Fidesznek új embert kellene jelölnie, „mert nincs kétféle erkölcsi mérce". Szerinte azért is szükség lenne erre, mert a város előtt álló feladatokhoz aktív emberekre van szükség.

A januári győri közgyűlés legnagyobb érdeklődéssel kísért, a Magyar Gárdával kapcsolatos napirendi pontjáról úgy fogalmazott: ez egy politikai játék része volt. Úgy vélte, sokkal több értelme lett volna, ha a testület például programot hirdet a hátrányos helyzetű fiatalok első munkahelyhez jutását elősegítendő.

A pártelnök az utóbbi hónapok egyik legnagyobb pozitívumának nevezte, hogy Forgács Péter megbízott színidirektor rendbe tette az intézmény pénzügyeit és „várakozáson felül komoly színházat csinál". Hangsúlyozta: további esélyt kellene számára adni a kiírt igazgatói pályázaton.
Havasi Ferenc két tervezett fejlesztésről, a marcalvárosi uszodáról és a Táltos-tanyáról is azt mondta: meg kell vizsgálni, hogy fenntartása mennyire terheli majd meg a várost. Jelezte azt is: nem ért egyet az MSZP iparűzésiadó-csökkentési javaslatával, mert a győriek már kiéheztek az infrastrukturális beruházásokra.

A politikus terveikről elmondta: a KDNP, amely nem csak a templomba járók pártja, az idei évet a pártépítésnek szenteli. „Megjegyzem, kevesebb társadalmi feszültség lenne az országban, ha többen tudnák, a templomban merre van az oltár" – mondta. Támogatják a „háromigenes szociális népszavazást", mert szerintük március 9. fordulópontot hozhat, így a kampányban minden erejükkel részt vesznek. Havasi Ferenc hozzátette: várják azokat tagjaik sorába, akik nemzeti érzelmű, jobboldali politizálási lehetőséget keresnek.

Olvasóink írták

 • 9. Oszkár 2008. március 01. 15:26
  „Anabolika! Maga egy műveletlen,iskolázatlan valaki lehet,aki másokat ismeretlenül letegez,s mivel más a véleménye mint Önnek még sérteget is.Pofája önnek,s ha van kutyája annak lehet.Ennyit a hozzászólásának kultúrált színvonaláról.”
 • 8. anabolika 2008. március 01. 12:15
  „Oszkár, te nagyon szűklátókörű ember vagy. Nem azzal haladunk visszafelé, ha megismerjük és megőrizzük őseink hagyományait, hanem azzal, ha iskolákat meg kórházakat és vasútvonalakat szüntetünk meg. És ráadásul mindez azért történhet meg, mert ilyen ostobák élnek itt többségben, ráadásul még a pofájukat sem átalljkák befogni, ha hülyeséhet beszélnek.”
 • 7. Kiss Miska 2008. február 29. 20:28
  „Az nagyon jó lenne, ha a Németh Zoltán lemondana és Dr. Dézsi Csaba András lenne az alpolgármester. Ő már bizonyított! 4 évig a mindenki Balogh Jóskájával együtt dolgoztak. Szerintem jót tenne a városnak, talán kevesebb ideje maradna a háttérben történő keverésre is. Ő legalább korrekt, és nem olyan gerinctelen, törtető, zsarnokocska, mint a Németh Zoltán. Kár, hogy a Viktor nem foglalt ez ügyben állást.”
 • 6. Gyori 2008. február 29. 12:16
  „Sem Győrben, sem országosan nincs KDNP, ezt azért figyelembe kellene tartania Havsi Úrnak mielőtt ilyen kérdésekben mer megszólalni. Szerintem is furcsa, hogy míg a választás előtt Borkai ellen, most Borkai mellett kampányol. Borkai Úr is ilyen hamar felejt??”
 • 5. Oszkár 2008. február 29. 10:23
  „Szeretném megtudni,hogy minden városrész kap uszodát? Jó,hogy most fel tudják építeni az Audi adómilliárdjaiból,de miből fogják fenntartani? A táltos-tanya fenomenális ötlet. Tessék mondani az iskolákban nem lesz tantárgy az ékirás és a rovásírás? Mi itt Győrben nagyon szépen haladunk visszafelé./lsd.országzászló építése/Borkai bebetonozása nem lenne jó dolog,mert ő függetlenként azt teszi,amit a "főpolgármester" Szíjjártó Péter ad neki utasításba. Ezért lehet még a helyén Németh Zoltán és a jegyző úr.”
 • 4. győri polgár 2008. február 29. 10:01
  „Borkai Zsolt ugylátszik elfelejtkezett arról, hogy olyan személytől fogad el "támogatást" aki a választáskor ellene dolgozott. Pedig észre kellene vennie, hogy ennek a "támogatásnak" a célja most is csak a megtévesztés lehet, valaminek az elérése érdekében.”
 • 3. Alis 2008. február 29. 09:38
  „Ha nem lenne minden héten külföldöm, talán akkor tudna dolgozni is, senki sem korlátozza ebben. Pont Havasi volt az aki a kampányban Borkaival szemben Dr. Scmidt Pétert támogatta nem is kis mértékben. Dr. Havasi hajlamos az ilyesmiről megfeledkezni..”
 • 2. győri polgár 2008. február 29. 09:38
  „A "KDNP" olyan bolha, melynek a köhögése sem hallható, ezért nem is érdemes figyelni rá.”
 • 1. pet 2008. február 29. 08:02
  „Amint O. V. mondta:

  "Borkai Zsoltban hosszú évtizedekre szóló megoldást látok, nemcsak Győr, hanem a Fidesz számára is. Örülnék, ha a Fidesz és Borkai Zsolt között a kapcsolat erősödne és elmélyülne mind a leendő parlamenti képviselőséget, mind pedig a város vezetését illetően."

  A Fidesz nem támogatja a holdingosítást. Vajon a bajnok ezek után hogy dönt?

  És Havasinak meg persze, hogy érdeke lenne, ha Németh Zoltán lemondana, mert ő húzta át a holdingosítás névre keresztelt pénzlenyúlási akciójukat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Audi adómilliárdjai

Győr - Számításaik nagyságrendileg helyesek – ez a mondat hagyta el Thomas Fautsmannak, az… Tovább olvasom