Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

KDNP: az okmányiroda közfeladatot lát el

Győr - A távfűtés díjának emelése körüli vitáról, a tervezett vasárnapi okmányirodai nyitva tartásról és más időszerű témákról tartott sajtótájékoztatót hétfőn a Kereszténydemokrata Néppárt győri szervezete.
„A KDNP győri képviselőcsoportja sajnálattal állapította meg, hogy szocialista képviselőtársaink gondolkodása enyhén szólva szoftverhibás. Maguk írják le, hogy az "Adjuk vissza a vasárnapot!" akció során nagy áruházlánc előtt került sor demonstrációra a vasárnapi munkavégzés ellen, és a KDNP mégis javasolja az új helyen nyíló okmányiroda vasárnapi nyitva tartását. A vasúti jegypénztáros, a rendőr, a mentő, a tűzoltó, az orvos stb. hatósági, illetve közfeladatot ellátó személy, munkájuk nélkül megállna az élet. Az áruházláncok viszont profitéhség miatt és alacsony bérért dolgoztatják vasárnap is alkalmazottaikat, ellentétben nyugatabbra elhelyezkedő üzleteiktől" – áll egyebek között abban a közleményben, amelyben a Kereszténydemokrata Néppárt győri szervezete, illetve közgyűlési frakciója reagál az MSZP pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

Dr. Sík Sándor, a KDNP frakcióvezetője a hétfői sajtótájékoztatón hozzátette még: a tervezett okmányirodai nyitva tartás a polgárokat szolgálja, hogy azoknak ne szabadságuk terhére kelljen ügyeiket intézni. Ezért döntöttek így.

A közgyűlés megemelte a távhőszolgáltatás díját. A mostani sajtótájékoztatón dr. Ottófi Rudolf alpolgármester a dolgok durva összemosásának tartja Neupor Zsolt hivatkozását arra, hogy miközben népnyúzásnak nevezte a városvezető koalíció a 300 forintos vizitdíjat, most mégis a távhődíj emelése mellett döntött. Emlékeztetett rá, a város az év kilenc hónapjában még tudta kompenzálni a gáz nagymértékű drágulását, most már képtelen rá, vagy legalábbis csak részben tudja megtenni. A vizitdíjat a kormány a népszavazáson elfogadottnál előbb törölte el, így jelentős pénztől estek el az orvosi praxisok, s ezt a kiesést csak részben kompenzálta a kormány. Győr közgyűlése azért döntött úgy, hogy az orvosi praxisokat egyszeri (300 ezer forintos) támogatásban részesíti, ezt a pénzt műszerekre, tehát az ellátás javítására költhetik.

A KDNP kezdeményezésére fogadta el a közgyűlés, hogy bevezeti a „kismamabérlet" rendszerét. Vagyis: minden családban, ahol legalább egy három év alatti kisgyermek van, a negyedéves buszbérlet árának 60 százalékát készpénzben visszatérítik.

Téma volt még a győri színház felújításának kérdése. Mint Ottófi Rudolf elmondta, a felújítás terveit a város már 2003-ban elkészíttette, így csak felül kell vizsgálni s a munkákat ütemezni. Nem lesz gyors munka, hiszen nemcsak sokba (milliárdokba) kerül, de a színházmentes időszakokhoz is igazítani kell. Nem biztos, hogy a 30 éves jubileumra, 2010-re befejeződik, de mindenképpen elkezdődik.

Olvasóink írták

 • 4. /joco1-azigazi 2008. szeptember 24. 19:10
  „Hát jobboskáink? nincs ki kiállna a fidesz egyik eme alakzatának "mögött"?”
 • 3. győri nagyi 2008. szeptember 23. 08:24
  „Bocs, de még valami: nem kellett volna olyan vehemenciával követni a nagyvezírt a népszavazási rábeszélésben! Most a mindenki pénzéből "kárpótolják" a szegény orvosokat! Az én háziorvosomnak ez az összeg 1,2 havi vizitdíj!”
 • 2. győri nagyi 2008. szeptember 23. 08:20
  „Szerintem Janus-arcú a Tömjén Zsolt-féle alakzat. Az áruházak nyitvatartása nem a polgárokat szolgálja?? Hányingerem van ettől a ("megélhetési" politikus???) társaságtól.”
 • 1. /joco1-azigazi 2008. szeptember 23. 05:43
  „jé megszolalat a fidesz szatelit pártocskája-bocsi ez a forma nem párt hanem valemilyen alakzat- tehát helyessen a fidesz szatelit alakzta szolalt meg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem esett a járókelőkre a vakolat

Győr-Moson-Sopron - Meglazult a vakolat Győrben a Czuczor Gergely utcában, Vicán kiégett egy… Tovább olvasom