Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

KDNP: A felelősség Gyurcsány Ferencé

Győr – Nincs közös felelősségünk Gyurcsány Ferenccel, hat évi szocialista–SZDSZ-es kormányzás juttatta ide az országot – hangoztatta tegnap Lanczendorfer Erzsébet Győrött.
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője az immáron harmadik költségvetési törvénytervezetről szólva kifejtette, nincs rá garancia, hogy ez lesz az utolsó. Az IMF-hitelkeret pontos feltételei a mai napig nem ismeretesek, a szándéknyilatkozat nyilvánosságra hozásának dacára.

Lanczendorfer Erzsébet szerint sem az IMF, sem a kormány nem nézi a számok mögött az embereket. A kormány az energiaárak kompenzációjára fordítható összeget 20 milliárd forinttal csökkenti, miközben az energiacégekre tervezett Robin Hood-adót nem veti ki, lemondva ezzel 30 milliárd bevételről.

– A milliárdosok érdeke fontosabb a kormánynak, mint a kisembereké? – tette fel a kérdést.

Félelmetesnek nevezte, hogy miközben a kormány a családi pótlékot csupán 1,1 százalékkal emeli, a terhességmegszakításokra fordítható összeget infláció feletti mértékben, 6,7 százalékkal növeli. Összességében 150 milliárd forintot von el a nyugdíjasoktól, nem enyhít a munkavállalók kiemelkedően magas adóterhein, a közszférában dolgozóktól személyenként átlag 183 ezer forintot von el.

– Ez az emberellenes, antiszociális költségvetés elfogadhatatlan, kizárólag a hiánycsökkentésre koncentrál, nem ad megoldást a válságra. A KDNP csak a gazdasági növekedés támogatását tudja elfogadni – hangoztatta a képviselő. Megerősítette: ehhez mintegy 5 milliárd eurós adócsökkentésre van szükség. A kis- és középvállalkozások ellehetetlenítésével csak még kevesebb lesz az adóbevétel, még több a munkanélküli, tovább mélyül a válság.

Olvasóink írták

 • 12. Érdeklödő 2008. november 10. 18:44
  „A parlament ma megszavazta a Robin Hood adót akkor most
  hazugságáért a Keresztény Demokrata Párt képviselőnője
  bocsánatot kér?”
 • 11. Kérdező 2008. november 10. 10:56
  „Akkor ma a doktornő és pártja megszavazza a Robin Hood adót?
  Ha már ennyire kifogásolta nyilatkozatában, hogy nem vezetik be.”
 • 10. Pedagógus 2008. november 10. 08:26
  „T. Doktor néni! Ne próbáljhon a nyugdíjasokra hatni azzal, hogy a kormány 150 milliárdot von el tőlük. Maga már akkor is nyakig benne volt a politikában, amikor a főnöke ugyanezt tette a szüleinkkel, pedig akkor nem volt világ-válság! Ejnye-bejnye! De szelektív az emlékezetünk.Talán felírhatna magának egy kis Cavintont. Egyébként ezeken az oldalakon már olyan sokszor helyesen megírták, hogy a nyugdíjasok idősek, sokan talán betegek is, de nem hülyék.! Tudomásul veszik/ fájó szívvel/, hogy mindenkinek ki kell vennie a részét a megszorításokból, csak azt nem érti, hogy miért nem a Csányi, Széles stb. urakkal kezdik!”
 • 9. bubu1991 2008. november 09. 17:20
  „Ezért a helyzetért a rendszerváltásóta működö valamennyi kormány , s vezérük felelős! Ne feledjük, hogy az első szabad kormányunk az Antall kormány volt, s az akkori miniszterelnök-Antall úr- mellett végig ott lihegett, még a ravatalnál a család mellett is OV, s hordája. Az Ő felelőssége is nyilvánvaló mindenki számára, aki nem dőlt be a "Monnyon le, mert egyszemélyben a Fletó a felekős! " dumának!Mást nem is hallok OV-től 8 éve, én egy kicsit unom! Sztem mindketten tünjenek el a politikai süllyesztőbe, a slepjükkel együtt!”
 • 8. ´joco1azigazi´ 2008. november 09. 13:27
  „Latrina 2008.11.08. 19:34 a nick-neved hát tényleg rád jellemző. ki ez a "nyilatkozo" ja azokhoz tartozik akiket az Orbán csapat lecsuházott, ja és most már csak a orbáni Vezér engedélyével létezhetnek.Hát annyit is ér a "szavuk" nyilatkozatuk.”
 • 7. matriné 2008. november 09. 10:37
  „"Kedves "Latrina" Te valóban oda a latrinába való vagy! Amint választottál magadnak!”
 • 6. Naná 2008. november 09. 07:52
  „Ami igaz az igaz. Aki a hajót kormányozza az a felelős, ezt nem a Bözse találta ki, ezt az elvet mióta létezik emberi közösség alkalmazzák. Ez még az Animal Planet csatornán a 2,7 ha-os Majomvilágban is így van, pedig ott csimpánzok élnek!”
 • 5. Clevi 2008. november 08. 21:24
  „Végre valaki kimeri mondani az igazságot ezt ˛˛jol el ba....tuk hibája.De ne az emberek pénzéböl oldja meg .Több ilyen politikus kéne /nem ismerem a hölgyet más megyéböl vagyok/akki megmeri mondani ha baj van.”
 • 4. felcsuticsodacsatár 2008. november 08. 20:10
  „Ha kivonulnak az "egyik" munkahelyükröl akkor tényleg nincs felelösségük, logikus nem?”
 • 3. Latrina 2008. november 08. 19:34
  „Matriné a bérkomcsi beböfögött ismét.
  Hogy rohadnál meg ott ahol vagy té rothadó kominger!!”
 • 2. matriné 2008. november 08. 17:05
  „No és kik vonják felelősségre? talán majd az "mennybéli Ítélő"? Mert e földön azaz a Magyar banán-köztársaságban Ő az "Isten".”
 • 1. Khm 2008. november 08. 16:34
  „Bözse már csak tudja......”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szétosztottak 2,5 milliárdot

Nyugat-Dunántúl - Újabb 2 milliárd 51 millió forint európai uniós támogatás talált gazdára –… Tovább olvasom