Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

KDNP-s kezdeményezések

Győr - A vasárnapi munkavégzés, a város cégeinek holdingba szervezése, a belvárosi parkolás, a hulladékmegsemmisítés volt többek között a téma a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) győri tájékoztatóján.
Havasi Ferenc, a győri szervezet elnöke mutatta be a párt elnökségét – Sárközi Imrét, Molnár Istvánt, Oláh Ferencet, illetve a városi közgyűlés KDNP-s frakciójának jelen lévő tagjait: Hajszán Gyulát, Herkely Ákost, Sík Sándort és Ottófi Rudolfot. Oláh Ferenc bejelentette: a párt Adjuk vissza a vasárnapot! címmel ősztől demonstrációkat szervez, törvénymódosításokat kezdeményez, illetve az Alkotmánybírósághoz fordul a túlzott mértékű vasárnapi foglalkoztatás miatt.

Havasi Ferenc a városi cégek igazgatótanácsi, felügyelőbizottsági tagságai körül a közelmúltban zajlott eseményeket politikai komédiának nevezve bejelentette: a közgyűlésben szorgalmazni fogják, hogy Borkai Zsolt polgármester választási ígéretének megfelelően kezdje meg a cégek egyetlen holdingba szervezését, majd a holding zártkörű részvénytársasággá alakítását. A könyvvizsgálatok elvégzését követő egy-két éves folyamat lebonyolításáról, a részvénytársaság működtetéséről a KDNP-nek konkrét elképzelései vannak, amelyet a közgyűlés elé visznek.

Ottófi Rudolf alpolgármester bejelentette: a napokban aláírt egy szerződést a Széchenyi tér és a Dunakapu tér röntgenes átvizsgálásáról egy mélygarázsépítés lehetőségeinek felkutatására. A belvárosból kitiltott autók ugyanis rossz hatással vannak a városrész üzleti, idegenforgalmi, kulturális életére. A vizsgálati eredmény elkészítésére 54 napot vállalt a szerződő fél.

Hajszán Gyula tíz városi iskola 20-szor 40 méteres műfüves pályákkal való ellátását fogja kezdeményezni, hogy a fiatalok egészséges sportolási lehetőségeinek bővítése mellett az intézmények a bérbeadás révén bizonyos bevételekhez is juthassanak. Ugyancsak javasolta, hogy a marcalvárosi uszoda mellett jégpálya is épüljön. Sík Sándor az extrém sportok terjedésére hivatkozva a használaton kívüli likócsi gokartpálya átalakítását kezdeményezi az úgynevezett „szabad futás" lebonyolítására, melynek országos versenyét jövőre Győrben tartják.

Sárközi Imre a győri hulladékégetési koncepció felülvizsgálatát javasolja, mert beszámolója szerint Nyugaton égetés helyett már a legújabb technológiával, pirolízissel – hőközlés hatására bekövetkező bomlással – semmisítik meg a hulladékot, veszélyeset és nem veszélyeset egyaránt. A folyamat energiamérlege pozitív, olyannyira, hogy egy ilyen beruházás 4–8 év alatt megtérül, ezért a bankok versenyezve finanszírozzák.
Ottófi Rudolf végezetül a génmanipulát (gmo) növények terjedésének veszélyére hivatkozva bejelentette, kezdeményezik a megyeszékhely közigazgatási területének gmo-mentessé nyilvánítását.

Csudai Endre

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bécsi magyarok a ravazdi erdőben

Ravazd - A Kisalföldi Erdőgazdaság és a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai kara a ravazdi… Tovább olvasom