Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Kazinczys győzelem a Bolyain csapatban

A városi és a megyei egyéni sikerek után a közelmúltban csapatban is bizonyított négy kazinczys kisgimnazista. Az Aktív Határozatlanok kategóriájukban első helyezést értek el a Bolyai-matematikaverseny országos döntőjén.

Az Összedolgozási Képesség Fejlesztéséért Alapítvány szervezte meg először hét évvel ezelőtt Budapesten a Bolyai Matematika Csapatversenyt, amely idővel országos rendezvénnyé növekedett. Rangját mutatja, hogy több mint huszonötezer diák – még a határon túlról is – vesz részt a megmérettetésen. Idén a legjobbak között bizonyította „összedolgozási képességét" a győri Kazinczy-gimnázium 6. osztályos csapata: az országos döntőben korosztályukban első helyezést értek el.

Ahogy a sikeres diákok – Kapui Nikolett, Mayer Fanni, Sándor András, Villányi Soma – beszámolójából kiderült, a csapat tagjai már korábbról ismerték egymást: vagy osztálytársak voltak előző iskolájukban, vagy pedig valamelyik városi-megyei versenyen szerepeltek együtt. Mind a négyük úgy nyilatkozott, hogy alsós korától kedvence a matematika.
– Egy olyan világ tárult elém – főleg a logika –, amiben otthonosan érzem magam. Nem szeretem a tanulós tantárgyakat, a matekot pedig szerintem „csak" tudni, érteni kell – említette Nikolett, aki családjukban sincs egyedül ezzel a véleménnyel, hiszen húga is eredményesen szerepelt csapatával egy másik korosztályban a Bolyain.

A győri Kazinczy-gimnázium 6. osztályos csapata: Sándor András, Villányi Soma, Kapui Nikolett, Mayer Fanni, első helyezést ért el a Bolyai-matematikaverseny döntőjében, amire Sulyokné Jancsó Judit és
A győri Kazinczy-gimnázium 6. osztályos csapata: Sándor András, Villányi Soma, Kapui Nikolett, Mayer Fanni, első helyezést ért el a Bolyai-matematikaverseny döntőjében, amire Sulyokné Jancsó Judit és Berta Erika készítették fel diákjaikat.  Fotó: M. M.


Fanni szerint – aki szintén régóta nagy barátja a matematikának, amiből az úgynevezett „visszafelé gondolkodós" feladatokat szereti – azért öröm ez az országos győzelem, mert beérett az előző évek felkészülése. Andrást, ahogy mondta, szinte kisiskolás korától csak egyetlen tantárgy érdekli, a matek. Soma tömören és kellő komolysággal így fogalmazott: „Szeretem, mert jó!"

Felkészítő tanáraik, Berta Erika és Sulyokné Jancsó Judit nagyon elégedettek az Aktív Határozatlanok teljesítményével. Elmondták: magas a léc, de a négy diáknak, akik nagyon jól dolgoztak együtt, erős motivációt jelent a siker. Ráadásul egyelőre nem tanulásként, hanem játékként fogják fel a felkészülést, illetve azt, hogy tudásukról, tehetségükről a mostanihoz hasonló eredménnyel adjanak számot jövőre is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húszéves nyugdíjasklub

Nem csak az idősebb gönyűiek lettek gazdagabbak egy fiatalos lendületű szervezettel, a Gönyűi… Tovább olvasom