Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Kazinczy-érem: nyelvünk szépségében versenyeztek

Nem volt elég, ha valakinek jó volt az orgánuma, a Győrben a hétvégén rendezett Szép magyar beszéd versenyre fel is kellett készülniük a résztvevőknek. A megmérettetésen 156 gimnáziumi és szakképző iskolai diák – közöttük 26 határon túli – vetélkedett a Kazinczy-éremért.

Ünnepélyes díjkiosztóval ért véget a Péchy Blanka színművész által alapított, Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd verseny 47. országos döntője Győrben, a városházán vasárnap.

A szabadon választott és kötelező szövegek felolvasását ezúttal is neves szakemberekből álló zsűri értékelte.

A Kazinczy-éremért 156 gimnáziumi és szakképző iskolai diák vetélkedett. Fotó: H. Baranyai Edina
A Kazinczy-éremért 156 gimnáziumi és szakképző iskolai diák vetélkedett. Fotó: H. Baranyai Edina

A határon belülről 130 gimnáziumi és szakképző iskolai diák, a határon túlról 26 tanuló vetélkedett a Kazinczy-éremért. A döntősök szabadon választott és kötelező szövegeket olvastak fel a zsűri előtt és nyelvészeti feladatsorokat oldottak meg. Változás a korábbiakhoz, hogy idén a gimnáziumi tanulókkal egy kategóriában versenyeztek a határontúliak.

A legszebben beszélő 35 fiatal nyerte el a Kazinczy-érmet. A versenyen nem volt elég szépen beszélni, sokat jelentett, ha látszott: a versenyző felkészült a megmérettetésre.

A megyét képviselő versenyzők közül a gimnáziumi I. kategóriában Kazinczy-érmet nyert Háromszéki Bence, a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium tanulója, felkészítő tanára Szívósné Vásárhelyi Zsuzsanna.

A gimnázium II. kategóriában Kovács Máté, a Kazinczy Ferenc Gimnázium tanulója, felkészítő tanára Grábics Júlia és a mosonmagyaróvári Kossuth-gimnázium tanulója, Takács Krisztina nyert Kazinczy-díjat, őt Ludván Lilla készítette fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A műszaki kar az ötödik legnépszerűbb

Az idei felvételi jelentkezések alapján elkészült a húsz legnépszerűbb kar rangsora. A listán… Tovább olvasom