Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Kavicsfejtő gépet daraboltak a színesfémgyűjtők

Fedősztorival és kissé hiányos adásvételi szerződéssel próbálta igazolni magát szerdán délután az a négy férfi, akiket a Pannonhalmi Rendőrőrs járőrei egy üzemen kívüli kavicsbányában vontak kérdőre, mint „színesfémgyűjtőket".
Egy tápszentmiklósi polgárőr lett figyelmes szerda délután az üzemen kívüli bányában a kavicsfejtő egyik hatalmas bányagépének lángvágóval történő darabolására. A férfi nem sokat teketóriázott, munkagépével elállta a bánya bejáratát, majd segítséget hívott. A pannonhalmi rendőrök perceken belül a helyszínre érkeztek, ahol a „dolgos" férfiakat – három győri és egy öttevényi lakost – elfogták, s nyomban kérdőre vonták.

Egyikük előadta, hogy adásvételi szerződés jogosította fel a több tonnás bányagép feldarabolására, tonnányi mennyiségű vasanyagának autóra pakolására, majd elszállítására. Mondandója nyomatékaként, egy feltűnően hiányos „adásvételi szerződést" mutatott a járőröknek, mely adatai szerint pár tízezer forintért vásárolta meg a milliókat érő gépet.

A négy elkövetőt előállításukat követően a Pannonhalmi Rendőrőrsön kihallgatták, ellenük lopás ügyében indult eljárás. Szerda délutáni rongálásukkal mintegy négymillió forint, míg lopással hatvanezer forint kárt okoztak a bányagép jogos tulajdonosának.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. admen 2011. május 01. 20:21
  „Péntek déli 12 óra Győr, Kálóczy téri sarki pici büfé. +120 kg-os ffi,méhkas méretű fej, vézna 12 év körüli kisgyerek. Ffi teli torokból üvölt be a kiszolgálónak, hogy te sz*mét,g*ci, b* meg a bódédat, nem tudsz a fiamnak sima sajtos melegszendvicset adni, szétrúgom, felrúgom a bódédat, összetöröm, ki hova tegye a nemiszervét ...stb körülnéz,s hasonló szitkozódások közepette elvonul.Hatalmas ezüstszürke furgonba beülve elmennek, mint akik jól végezték a dolgukat.Milyen erőszakos ember lesz egy ilyen állati szülő mellett felnövő gyerekből, aki azt látja, hogy ha nem kap meg vmit, amit szeretne, akkor verbálisan, vagy tettleg is talán neki mehetünk bárkinek, bárminek?”
 • 23. csucsutm 2011. április 29. 21:09
  „Azért nem írnak a fideszesek,mert már nekik is elegük van a kormány teremtette, a romáknak ideális táptalajból!
  Sajnálatos h szemet hunynak a cigány bünözés.a romák nem dolgozása,a segélyek kifizetése felett,és nem ezekre a dolgokra akrnak törvényt hozni,hanem sok más hülyeséggel foglalkoznak!
  Kiváncsi vagyok mikor jut a fülükbe az általános országos szintü elégedetlenség?
  Írják hogy az emberek nagyrészének elege van,rendet akrnak,meg akarják szüntetni az egyenruhás félkatonai szerbvezeteket! De ezt a romák akarják! nem más!
  Ezek a szervezetek azért alakulnak meg ,mert a kormány nem tesz semmit a bűnözés ellen!

  Sajnos!”
 • 22. zeta62 2011. április 29. 16:09
  „Hiányolom a fityeszbérenc tollnokok reakcióit!”
 • 21. tótbéla 2011. április 29. 14:40
  „Most már értem, miért nem mennek a cigányok Svájcba - csak Kanadába, Franciaországba, Dániába...
  Hat napos tanulmányi útról tértem haza, Svájcból.
  Ott is rengeteg a cigány, de ott azt látjátok, hogy keményen dolgoznak, mint ahogy azt nekem két hotel tulajdonosa /Renáta/ mondta:
  következő motivációjuk van:
  - munkanélküli segélyt csupán öt megszakítás nélkül ledolgozott év után kapnak.
  - ha a felkínált munkát elutasítják, semmilyen támogatást nem kapnak.
  - ha a munkát saját hibájuk miatt vesztik el - alkoholt fogyasztanak a munkahelyen, akkor támogatást nem kapnak.
  - ha a községi lakást vagy az állami tulajdont megkárosítják, akkor ki kell fizetniük a javítást vagy leülni börtönbe és ott dolgozni, míg ki nem fizeti az adósságát.
  Érthetetlen számomra, hogy senki sem kritizálja Svájcot, hogy nem akarják munka nélkül etetni a hátrányos helyzetüket.
  És Európában senki sem beszél svájci rasszizmusról..
  Ezért azt szeretném, hogy a parlamenti pártok fizessék a különböző szociális segélyeket, ha már ilyen megfordított rasszizmust tettek lehetővé.. .”
 • 20. Phobos 2011. április 29. 13:37
  „"Leköpik, kővel dobálják, meglopják az időseket" - kitálalnak a gyöngyöspataiak

  Az alábbi cikket pont egy hónapja tettük közzé a Kuruc.infón. Most előrehozzuk, mert biztosan vannak, akik még nem olvasták, pedig igencsak tanulságos.

  Falugyűlésen a cigánybűnözés áldozatai

  Az alábbi nyílt levelet és közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz Gyöngyöspata polgármestere:
  Gyöngyöspata többségi társadalma fontosnak érzi, hogy a sokszor egyoldalú, felszínes híradások, nyilatkozatok mellett tájékoztassa az ország közvéleményét arról, valójában milyen folyamatok és történések vezettek az elmúlt hetekben kialakult helyzethez, és egyben rávilágítson arra is, mitől várja a feszültségek és problémák enyhülését.
  A faluban több száz évig békésen élt együtt a magyar többség és a cigány kisebbség. Generációkon keresztül a mezőgazdasági termelés határozta meg a falu arculatát, adta az itt élők kenyerét. Az első problémák 15-20 évvel ezelőtt jelentkeztek, és egyre súlyosbodtak. Egyre hangosabb és agresszívebb lett egy csoport a falu lakosságán belül (nagyrészt máshonnan betelepített családok), és egyre inkább mindennapossá váltak sok család, ember számára az inzultálások és a sérelmükre elkövetett tulajdon elleni bűncselekmények. Tehát egyáltalán nem hangulatkeltésről és politikai játszmáról van csak szó, mint ahogy azt sokan hangoztatják. A problémák nem újkeletűek!
  Szeretnénk világossá tenni, hogy a sajtó jelentős részében gyerekcsínynek és apróbb lopásnak titulált ,,ügyek" valójában mit is takarnak. A folyamatos fenyegetettség és félelem, valamint megalázottság lett része számos, főleg idős ember mindennapjainak, főként a falunak azon a részén, ami az említett, társadalmi normákat megszegő családok közelében található. Kialakult a félelemkeltésnek és bűnözésnek egy fojtogató hálója: a deviáns csoportba tartozó gyerekek, tinédzserek nappal, a miséről vagy éppen a boltból hazatérő idős embereket nyíltan szidalmazzák, sok esetben le is köpik, táskájukat rángatják, őket kővel dobálják. Majd éjszaka bemennek a kertjükbe, fészerükbe, ahonnan ellopnak kisebb és nagyobb javakat.
  Lehet ezeket ,,apróbb lopásnak" is nevezni, de a tevékenység olyan gyakori és módszeres, hogy a végeredmény tragikus: sok létminimum közelében élő idős ember kerül lehetetlen helyzetbe, amikor éppen ellopják tűzifáját, vagy annyira fosztogatják a kertjét, hogy föl kell hagynia a termeléssel. De a legfájóbb a pszichés hatás: a folyamatos rettegés miatt a megérdemelt nyugodt öregkor helyett mindennapi félelem és létbizonytalanság lett osztályrésze sok-sok embernek.
  Föl szeretnénk arra is hívni a figyelmet, hogy a pusztítás akkor is pusztítás, ha nagyon sok apró mozdulat következménye. Az említett közösségromboló csoport miatt tizenöt év alatt eltűnt, romhalmazzá és pusztasággá vált a Kecske-kő harminc hektárnyi oldala, ami előtte Gyöngyöspata ,,nyaralónegyede" volt hobbikertekkel, pincékkel, gyümölcsösökkel. A karókat, oszlopokat tűzifának hordták el, a pincéket föltörték, számos esetben a cserép mellett még a tetőgerendákat is elvitték, a gyümölcslopás módszerét sokszor a faágak letörése és elvonszolása jelentette. Most úgy néz ki a terület, mintha bombatalálat érte volna. A termelés leállása miatti anyagi kár is hatalmas, szerény becslések mellett is körülbelül harmincmillió forint évente, de legalább ennyire fájó veszteség, hogy Gyöngyöspata egyik legfontosabb közösségi színterét veszítette el, vészesen rövid idő alatt.
  A faluban két hétig tartózkodó Szebb Jövőért Polgárőrség tevékenysége országos szintű felháborodást váltott ki, de az éremnek másik oldala is van: a falu lakóinak nagy része úgy érzékelte, hogy összességében (nyilván ebben a jelen lévő rendőri erőknek is szerepe volt) két évtizede nem érzett nyugalom és biztonságérzet volt tapasztalható. A faluközpont hídján megszűnt a gyerekbandák vámszedése (szó szerint értendő!), az idősek nyugodtan el tudtak menni misére, a postára vagy a boltba, nem kellett feléjük repülő kődaraboktól, köpésektől, szidalmaktól tartaniuk, és éjszaka is nyugodtan alhattak.
  Ennél kisebb súlyú dolgok, de tény, hogy a szokásos ordibálás, kiabálás is megszűnt, valamint a lopott kábelek égetéséből származó, rákkeltő anyagokat tartalmazó füst sem rontotta a falu levegőjét. A lakosság nagy részének hozzáállását, és a már hosszú évek óta kialakult nyomást jelzi, hogy a 2800 lakosú faluban pár nap alatt 1005-en írták alá azt a petíciót, ami a Szebb Jövőért Polgárőrség helyben maradását kérte, amikor annak hatósági kiutasítása került szóba.
  Tisztában vagyunk azzal, és fontosnak tartjuk deklarálni, hogy nem a helyi cigányság egésze felelős a fent leírt problémákért, számos becsületes és a közösséget építő család is él itt köztük. Ezért megértjük és sajnáljuk, ha ebben a két hétben bármilyen sérelem érte őket. De fontosnak tartjuk a nyilvánosság elé tárni, hogy sok száz ember, köztük kiemelten idősek és gyerekek, hasonló félelemben és sokszor megaláztatásban él már nem két hete, hanem sok éve. Azt szeretnénk elérni, hogy az ő problémáik se legyenek szőnyeg alá söpörve vagy bagatellizálva, hanem mind a hatóságok, mind a politika és a média segítsen rajtuk is. Decemberben az iskolában hárman ájulásig vertek egy gyermeket, akit szülei át is írattak másik iskolába. Tettük indoklásakor azt válaszolták, szórakozásból cselekedtek. Az ilyenek miért nem érdekes hírek a jogvédők és újságírók számára?
  Kiemelendő az is, hogy az átlagosnál nem rosszabb bűnözési statisztikák hátterében félelem és kiábrándultság van, nagyságrendekkel több a valódi bűneset, mint amit hivatalosan lajstromba vesznek. Az egyik korábbi helyi képviselő munkájának hála egy civil gyűjtemény is született, amiben a rendőrségi statisztikáknál nagyságrendekkel több bűncselekményt dokumentáltak 2006-ban.
  Csak a valódi integráció és rendfenntartás segíthet. De csakis az a fajta integráció, ami világosan különbséget tesz a közösséget építeni és az azt rombolni akaró egyének között, etnikumra való tekintet nélkül. Támogatni és segíteni kell mindenkit, aki rászorul, ha annak valódi célja a békés együttélés és az alapvető társadalmi normák betartása. De minden létező eszközzel föl kell lépni azokkal szemben, akik életmódjukkal, magatartásukkal másokat megkárosítanak.
  Nyugalmat és biztonságot akar a falu, ehhez kérjük mindenki segítségét.
  Úgy érezzük, fordulóponthoz érkeztünk: vagy tovább erősödnek az eddigi folyamatok, és a Kecske-kői pincék után a lakóházak kerülnek sorra 5-10 éven belül, hogy cserepenként és téglánként lebontsák azokat, mint ahogyan az Ózd egyes részein, Arlón vagy sok-sok névtelen áldozattá vált észak-magyarországi kis faluban történt, vagy igazi rend szabja meg majd a mindennapokat. Csakis ekkor virágozhat föl újra a falu. A turizmus, a borászat, a gyümölcstermesztés mint perspektíva légvár marad, ha a háttérben félelemkeltő rablóbandák működhetnek.
  A falu a tervek szerint földet és vetőmagot ad együttműködésre nyitott helyi cigány családoknak, hogy így fogódzót kapjanak a kiemelkedéshez. Kapát és vetőmagot is sokak adnának őszinte emberi jó szándékból és jól felfogott önös érdekből is. Vályogvető, valamint kosárfonó vállalkozás beindítása is szerepel az önkormányzat tervei között.
  Gyöngyöspata segítséget vár. Nagyobb, állandó és hatékonyabb rendőri jelenlétet, szigorúbb bírósági és gyermekvédelmi gyakorlatot, a rövid hírnév elmúltával is rendet és nyugalmat a közösség minden tagja számára! Segítő kezeket kérünk, hogy segítő kezeket nyújthassunk egymásnak.
  Gyöngyöspata község lakossága

  A másik dokumentum:
  Az utolsó szó jogán Gyöngyöspata Képviselőtestülete részéről
  Gyöngyöspata Képviselőtestülete, s a ma még jelentős többségben a településen élő tisztességes emberek az utolsó szó jogán, mivel rajtunk kívül már mindenkit meghallgattak, szólunk az ország vezetőihez, a magyar közvéleményhez és a médiához.
  Minden törvénytisztelő és rendet akaró embernek helye van Gyöngyöspatán, ha embertársait tiszteletben tartva tesz eleget kötelességeinek és gyakorolja jogait, óvja mindannyiunk környezetét, egészségét.
  Ezt az alapvető elvárást azonban Magyarország sok száz településén éppen így megfogalmazzák, tehát ne kezelje senki elszigetelt egyedi jelenségként. E gondokat ne tartsuk Gyöngyöspata egyedi problémájának.
  A média, s a politikai erők, tisztelet a kivételnek, leginkább a maguk kénye-kedve szerint, pusztán önös érdekből vagy politikai tőke reményében, sokszor elferdítve, tájékozatlanul, túlzó módon nyilatkoznak, lejáratva, megbélyegezve egy ezeréves múlttal büszkélkedő települést. Értjük ez alatt a falu tisztességgel dolgozó lakóit, annak vezetőit. Mi több, nemzetközi fórum elé viszik becsmérlő módon községünk nevét, rasszistának, kirekesztőnek, megnyomorítónak bélyegezve az itt élő jó szándékú embereket.
  A jövőbeni hasonló megnyilvánulások elkerülése érdekében nyomatékkal kérjük országunk és a parlamenti pártok vezetőit, hogy helyben tájékozódjanak a tényleges helyzetről a falu vezetésétől s a helyi emberektől. Kérjük a médiát, hogy pártok és szervezetek érdekeitől mentesen, valóban függetlenül, s kerülve a szenzációhajhászást, tájékoztassák a nemzetközi és hazai közvéleményt a gyöngyöspatai történésekről.
  Gyöngyöspata Képviselőtestülete a továbbiakban nem járul hozzá a faluban tervezett, vagy már engedélyezett demonstrációkhoz, felvonulásokhoz, pártrendezvényekhez, s követeli, hogy a jogvédő szervezetek által gerjesztett hisztéria-hadjárat szűnjék meg!
  Békét akar minden gyöngyöspatai lakos! Nyugalmat, amelyben biztonsággal végezheti mindennapi munkáját. A falu vezetése egy olyan, jogok és kötelességek egyensúlyán alapuló Magyarország példásan működő településén akar munkálkodni, ahol az ott élők mindezeket betartva és elfogadva élnek, élhetnek.
  Az utolsó szó jogán: Gyöngyöspata nyugalmat, békét akar!
  Gyöngyöspata, 2011. március 25.
  Gyöngyöspata Képviselőtestülete”
 • 19. Phobos 2011. április 29. 12:48
  „Véres bosszúval fenyegetőznek a patai <moderálva>

  A Heti Válasz kitűnő, friss anyaga következik arról, hogy a patai cigók kőkemény bosszút ígértek kivétel nélkül(!) minden egyes helyi magyarnak.

  Hadd hívjuk fel megint olvasóink figyelmét, hogy a Heti Válasz még csak véletlenül sem jobbikos, radikális jobboldali lap, sőt - a párt lejáratásának egyik élharcosa. Ennélfogva még csak véletlenül sem érdeke a patai cigányok (alaptalan) ,,hírbe hozása", brutálisnak beállítása stb. Nem fognak oda cigányerőszakot, -fenyegetéseket hazudni, ahol nincs, sőt. Mégis: még ők is elismerik, hogy a cigányok vére forrong, és, akárcsak a netes médiumaikban (pl. a C-Press olvasói hozzászólásaiban), itt is bosszút ígérnek. Amihez hasonlót, nem mellesleg, már más lapok is írtak (lásd pl. a tegnapi, az Interneten, mint mindig, csak és kizárólag nálunk olvasható Magyar Nemzetet).

  A teljes cikk:

  Idegharc: Mától újabb robbanás fenyeget Gyöngyöspatán
  Újabb durvulás Gyöngyöspatán?

  "Nincs még vége. A hétvége sem lesz nyugodt" - állította egy falubeli tegnap délután a Heti Válasz Gyöngyöspatán tartózkodó újságírójának.

  ,,Nincs még vége. A hétvége sem lesz nyugodt" - állította egy falubeli tegnap délután a Heti Válasz Gyöngyöspatán tartózkodó újságírójának. Mint mondta: a ,,gárdisták" hétköznap általában dolgoznak, ezért a napközbeni nyugalom, de a hétvége újra erőszakot szülhet. A falu többsége egyébként egyértelműen hálás az egyenruhásoknak, akik állítólag - az új rendelet és a tegnapi Btk.-módosítás ellenére - szerdán is fekete, egyenruhának látszó ruhában jártak. ,,Hogy lehetne betiltani a terepszínű nadrágot? Lehet kapni a gyöngyösi piacon, a határba is abba járunk évek óta, most akkor nem hordhatjuk?" - mutatott rá egy falubéli a kormány ,,egyenruhásbűnözés" elleni törvénymódosításának a hétköznapokban abszurdba forduló voltára.

  Csütörtökön egyébként munkatársunk semmilyen egyenruhással nem találkozott a faluban, ami nem is csoda, hiszen a rendőri jelenlét óriási - a falu határában majd´ minden autót megállítanak, felírják az összes adatot, a belső területeken is állandó a járőrözés. A főútról a cigánysorra vezető mellékút sarkán emellett egész nap egymást váltó roma őrszemek figyelik a környéket. A látszólagos nyugalom ellenére természetesen mindenki a történtekről beszél, szinte kérdezni sem kell. Többen tartanak a cigányok bosszújától és felhívják a figyelmet arra, hogy a húsvéti szervezett útról visszatérő nő, aki rögtön megérkeztekor fejbe verte a vele összeszólalkozó helyi asszonyt, tette előtt azzal fenyegetőzött: Miskolcról, Borsodról hívják majd a rokonokat, s azt megemlegetik majd a ,,magyarok".

  Szerdán állítólag egy cigány fiatalember hasonlókat közölt: ha elmennek a rendőrök, jönnek a borsodiak és házról házra végigjárják majd a magyarokat. Tudni való: a faluban ,,alapjáraton" egyetlen rendőr van, neki is elfogy a benzinpénze a hónap felénél, a hiányzó összeget sokszor a helyiek kalapozzák össze. Ha igaz a helyi pletyka, ha nem, sok falubeli úgy érzi, alappal tart a fent vázoltak bekövetkeztétől. ,,Miért, kedden nem ez történt? Elmentek a rendőrök, erre egy minimum nyolcvan fős, felfegyverkezett banda vert péppé négy >>véderőst<<. Ez nem verekedés. Ez lincselés." A romák álláspontja szerint ugyanakkor a véderősök támadtak.

  Többen is kikérik maguknak azt, ahogy a média beszámolt az eseményekről. Mint mondják, nem elhagyatott pincesort vett meg a Véderőt vezető Eszes Tamás a helyiektől, hanem azt a cigánysor fölötti hegyoldali részt (Kecske-kő), amely tizenöt éve még a falu üdülőövezete, dísze volt gyömölcsöseivel, hobbikertjeivel és pincéivel. Azóta az utolsó gerendáig lebontották, elhordták a helyi cigányok, milliós károkat okozva a családoknak - akik most, hogy Eszes megjelent, némi revansot vettek azzal, hogy bagóért eladták neki tönkretett, használhatatlan területüket. A lapunk által megkérdezett helyiek szerint Eszesnek egyébként bőven van esélye a polgármesteri poszt elnyerésére.”
 • 18. Phobos 2011. április 29. 12:43
  „Ez nagyon nem vicces ám emberek. Orbánt kéne fellógatni az övéivel együtt, oda ahol már rég Gyurcsánynak kéne száradnia.
  Pár hét káosz után megint tiszta lenne a levegő !”
 • 17. Madarász 2011. április 29. 11:51
  „Szerintem amit Orbánék művelnek, nem csak ebben a témában vérlázító, hanem majdnem mindenben...”
 • 16. gonzo 2011. április 29. 10:49
  „Amit orbánék művelnek ebben a témában az elszomorító,vérlázító.Azzal a sunyi vigyorral az arcukon....
  Mint aki nem tudja mi a helyzet,mint aki teljesen hülye....de nem,ezeknek több eszük van,mint bárkinek.Soka nem fognak erélyesen fellépni az eszkimóbűnözőkkel szemben.Nem pocsékolnak el többszázezer potenciális szavazót.De nem ám.
  Ez a terepruha őrület meg....nem tudom sírjak,vagy nevessek.
  Wazze,mi elég sokat járjuk az országot,a túráink esetenként többszáz embert mozgatnak meg.Sokan,főleg hidegebb időkben bizony terepszínű nadrágot-egyesek ilyen felsőt is-húzunk.A 7végén épp egy Bajót nevű településen is ÁTMASÍROZTUNK,ahol bizony fehérembert nem láttunk.Még szerencse,hogy jó időt fogtunk ki,és rövidgatyában nyomultunk,mert ha neadjisten megijed tőlünk egy eszkimó,10 percen belül ott terem az Orbán-Pintér kommandó,mi meg magyarázhatjuk az előzetesből a bizonyítványunkat.Na most lehet nevetni,DE én nem tenném,a leírtak bármikor megtörténhetnek ebben az országban.Abszurdisztán,jól írta itt valaki.”
 • 15. miracle. 2011. április 29. 07:42
  „http://jovonk.info/2010/02/21/es-jon-hodito-hadsereg-az-europai-csendorseg”
 • 14. miracle. 2011. április 29. 07:39
  „zorbánia újabb agymenése
  egyenruhás bűnözés
  ezek szerint minden egyenruhás bűnöző
  mert ügye cigánybűnözés általánosít ezért nem használható egyesek szerint

  politikai bűnözés mikortól lesz?
  ferger, az okokat nem szüntetik meg, mert zavarosban jó halászni, azaz az országot szétlopni, kiárusítani, de nekik jól jönne egy kis polgárháború, aztán lehet behívni a ******-kat”
 • 13. ferger 2011. április 29. 07:28
  „Remélem a polgárőr nem egyenruhába volt, mert akkor ő egy egyenruhás bűnöző.

  http://www.origo.hu/itthon/20110427-a-btkszigoritast-javasol-a-kormany-a-gyongyospatai-tomegverekedes-utan.html

  Persze cigánybűnözés, az nincs.
  Az okokat - <moderálva> be nem illeszkedő, bűnöző igen nagy számú részét - kellene megszüntetni, nem az okozatot.”
 • 12. norbi29 2011. április 28. 23:30
  „és ezek egészségi állapota miatt aggódott pár napja az újság”
 • 11. Filtec 2011. április 28. 22:26
  „Azért nagyon kíváncsi lennék, hogy ha 100 <moderálva> településen egyszerre összefogna a fehér nép, és jól kipc..zná ezeket, akkor a sünök hova rohannának?

  (Modi, nem szervezkedek!!!)”
 • 10. csucsutm 2011. április 28. 22:09
  „Biztos dolgos magyarok voltak,akik a 8 órás délelöttös müszak utánn kimentek eldarabolni a bányagépet?
  Magyarnak nem lehet ilyen kevés esze hogy szétvágja azt amivel pénzt lehet keresni!
  Egy szó Cigány

  Ma hallottam Orbán Viktor nyilatkozni a gyöngyöspatai ügyről!
  "Elérkezett az az idő hogy magyarországon 10 ből 9 ember azt akarja hogy rend legyen az említett településen!
  El kell zavarni a polgárőröket,és hagy békében élni az ott élőket"
  Nem tudom hogy az országba hol találta azt a 9 embert aki ezt mondta!

  Sajnos a romáknak nagyon jó soruk van a mi országunkba,mindenük megvan a kormányunk minden feltételt meg ad nekik!Lehetne megoldást találni,de nem akarnak!

  Több dologhoz lehetne hasonlítani a helyzetüket!Pl mint a kutya és a kullancs,mint a gombabetegség!
  A gomba jól érzi magát amíg megvan neki a táptalaj a hőmérséklet a páratartalom!De ha a feltételeket megszüntetjük a gomba elmúlik,nem kellet bántani,csak a megélhetés feltételeit el venni!

  Itt is ez kellene! Romákat dolgoztatni
  -segélyeket megvonni
  -ha lop börtön és onnan bánymunka
  -házat elvenni ha tartozik/ki látott már hajléktalan romát/
  -stb
  Ehhez a hírhez holnap már kb nem lehet hozzázolni mert roma ügyről van szó

  TISZTELET A KIVÉTELNEK”
 • 9. Csetneky 2011. április 28. 22:04
  „Jöhet gyurcsányi, adhatja a pénzt az elkövetők és rokonságuk "kimenekítésére". Egyébként a lopás indítéka egyértelmű: félelmetesen magas szintű rettegés.”
 • 8. watchman 2011. április 28. 21:49
  „Ezek ilyenek.”
 • 7. béemvés 2011. április 28. 21:07
  „éppen ma láttam egy riportot amiben az volt ,hogy gy.patán 11%a cigány.Ez a 11% tarja rettegésben a többséget,ez a 11% rombolta le teljesen az egyik legszebb részét gy.patának.Nem kevesebb ,mint kb10 év alatt.Elszomorító”
 • 6. drKotász 2011. április 28. 20:18
  „a cigány szalonképes neve színesfémgyűjtő”
 • 5. power2011 2011. április 28. 19:43
  „Csak aztán a polgárőr nehogy félelmet keltsen a színes fémgyűjtőben, mert megy a sittre 3 évre
  abszurdisztán”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

750 millió forintból készítenék elő Győr közösségi közlekedését

Durván háromnegyed milliárd forintos pályázati pénzből fejlesztené első lépésben a helyi közlekedést… Tovább olvasom