Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Kátyúztak a nagy havazás idején a Tatai úton Győrben - videó, fotók

A kisalfold.hu információi szerint csütörtökön délután 13 óra körül kátyúztak a Sashegyhez közeli Tatai úton. A Győri Útkezelő Szervezet szerint kivételes alkalomról van szó, mivel az aszfalt-megrendelés visszamondására már nem volt lehetőség.

Mint emlékezetes, múlt héten az egész megye kifehéredetett a nagy mennyiségű hótól, s csütörtökön délután is folyamatosan havazott.

Hólapáttal indultunk feltérképezni a Tatai utat

Úgy tudjuk, a szóban forgó útszakaszon - mely a Győri Útkezelő Szervezet kezelésében áll - 10-15 centiméteres hó és jégbordák nehezítették a közlekedést. Mindez nem volt akadálya az útburkolati hibák javításának, miután a szakemberek megtisztították az út felületét.

A kisalfold.hu munkatársai pénteken hólapáttal "felfegyverkezve" térképezték fel a Tatai utat, s rövid időn belül meg is találtuk a havazás idején foltozott utat.

Az útfelületét gyakorlatilag meg sem kellett megkaparnunk a lapáttal; a friss aszfalt kisebb-nagyobb darabokban magától morzsolódni kezdett.


Videó: Cseh Róbert

"Az aszfalt-megrendelés visszamondására nem volt lehetőség"

"Január elején felmértük a városi tulajdonú úthálózat fő-és tömegközlekedési útszakaszait, és a kimondottan balesetveszélyes, úgynevezett ütőkátyúk javíttatását rendeltük meg, mintegy 70 négyzetméteres felületen.

Zárójelben jegyezném meg az érthetőség miatt, hogy december közepe és március közepe közötti időszakban hazánkban nem üzemelnek az aszfaltkeverők, így melegaszfalt töltőanyag vásárlására nincs lehetőség a piacon" - kezdte érdeklődésünkre Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke.

"A megrendelést követően lehetőség adódott, hogy az Audi telephelyén belüli egynapos aszfaltozási munkákhoz kapcsolódóan melegaszfaltot szerezhessünk budapesti keverőből.

Az időközben kialakult hideg, havas időjárást követően az aszfalt-megrendelés visszamondására nem volt lehetőség, a leszállított anyagot bedolgoztuk és a javítást a kivitelező elvégezte.

"Ha újabb úthiba keletkezik a javítás helyén, garanciális igényünket fogjuk jelezni"

Téli időszakban csak a legszükségesebb javításokat végeztetjük, hiszen a
bedolgozás hőmérséklete nem ideális, ilyenkor fő szempontunk a balesetveszélyes úthibák megszüntetése. Ha ezt nem tennénk meg, tavaszig jelen lennének a méretes kátyúk" - folytatta Máthé-Tóth Péter. 

"A mellékelt videón látható jelenség: az aszfalt felső felülete a bedolgozáskor kihűlőben lévő anyag miatt hámlik, a látszó zúzalékszemekből néhány leválik a bedolgozott anyagtól.

Ettől még a kátyú a helyén maradhat, nem törvényszerű a teljes kipergés. Amennyiben újabb úthiba keletkezik a javítás helyén, garanciális igényünket fogjuk jelezni" - zárta szavait Máthé-Tóth Péter.


Kátyúztak a nagy havazás idején a Tatai úton Győrben - fotók: Cseh Róbert

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. szekelyse50 2013. január 23. 10:26
  „Hát ha valaki a hátsóját használja a feje helyett akkor ez jó példa.”
 • 20. dünnyögő 2013. január 22. 19:40
  „Teljesen mindegy, hogy nyáron, vagy télen kátyúznak. A minőség mindig ugyanolyan.”
 • 19. thermál 2013. január 22. 17:31
  „Ma délután Csornán is, narancssárga munkaruhás munkások gázpalack+gázégő, lapát segítségével kátyúztak. Szerintem pedig azért, mert EL KELL KÖLTENI a pénzt! Az egész folyamatot a csornai kórháztól száz méterre végezték, attól a kórháztól nem messze, amit azért kellett leépíteni az alapvető ellátások megszüntetésével, mert a PÉNZT RACIONÁLISAN KELL FELHASZNÁLNI !”
 • 18. Mankapunka 2013. január 22. 16:59
  „Tatai úton azért van az a nagy fekvőrendőr,mert a személyautósok mindig kiegyenesítik a körforgalmat,ha észrevette valaki. Nem számítanak rá,hogy hirtelen vége a száguldozásnak,ami meglendül a domboldalról. :)”
 • 17. HarconaMarcos 2013. január 22. 14:49
  „Baráti felé a felüljáró előtt életveszélyes méretű kátyúk vannak. Aki sötétben belemegy hamar ´odaát´ találhatja magát.”
 • 16. load 2013. január 22. 12:19
  „3.01010
  Nem az a baj, hanem az, hogy nyáron elmaradtak az aszfalt-repedés javító munkák.
  Néhány napja autóztam az M3 autópályán, az M30 és M35 közötti szakaszon disznófürdető kátyuk voltak elképesztő mennyiségben.
  A győri elkerülő szakaszon a csanaki (M83) lejárónál kezd kialakulni ugyanez.
  Évente 40-50 ezer kim-t autózok, de hazai autópálya szakaszon ilyen elhanyagolt állapotokat még nem tapasztaltam.”
 • 15. józanparaszt 2013. január 22. 11:47
  „Gazdagok vagyunk!!!”
 • 14. kisfönök 2013. január 22. 09:21
  „Ez nem javítás hanem értelmetlen gányolás,igaza van a képeken nem látszik az aszfalt folt kb 6 centire élesen kiemelkedik az ut sikjábó és nagyon megdobja az autot.Felhivnám a cikk szerző figyelmét a 15km-re lévő SZőllőhegyi utra ,ahol 100 katyu hejett 500-zat gyártott az Útkezelő szervezet nem egész egy honapja.”
 • 13. morz 2013. január 22. 09:11
  „Én minden nap arra járok, Olyan gyalázat munkát mint ami ott van ... Minden nap elszídom az anyjukat.
  Az egyik lyukat úgy kitömték, hogy ott most egy fekvőrendőrnyi bucka van. Az aztán nem balesetveszélyes ha 90-nel ráhajt az ember...
  Ökrök.”
 • 12. lecskov007 2013. január 22. 09:01
  „3. 01010 2013.01.21. 22:53

  Ez nem javítás hanem értelmetlen gányolás, felesleges pénzkidobás. Mondjuk jó időben sem tudják normálisan megcsinálni...”
 • 11. dödike 2013. január 22. 08:28
  „Valakiknek sürgősen pénzre volt szükségük.”
 • 10. ombi 2013. január 22. 08:27
  „Folyós sárra is lelkiismeret-furdalás nélkül rárakják az aszfaltot, MTP azt is kidumálná.
  Pinnyéden 13 nap alatt teljesen tönkrement a december eleji, négyzetméterenként 11000 Ft-ba kerülő lyukfoltozás.
  Egyszerűbb volna az ilyen munkára fordított pénzt közvetlenül a Rábába dobálni.”
 • 9. kergebob 2013. január 22. 07:36
  „Nem az a baj hogy javítják, hanem hogy most javítják. Nem hiszem, hogy a múlt héten ment annyira tönkre, hogy sak most lehet megjavítani. Ilyenkor se építkezni, se aszfaltozni nem igazán javasolt. Vagy nálunk minden arra megy ki, hogy minél többször lehessen rosszul,illetve fölösleges pénzkidobás mellett megcsinálni? Szerintem van még bőven javítható útszakasz.”
 • 8. Accra 2013. január 22. 01:09
  „01 a bitek számát jelöli? Szerinted, mennyire lesz tartós? Ablakon kidobott pénz, marha jól élünk...:(”
 • 7. Mankapunka 2013. január 22. 00:53
  „Szerintem jó,hogy javítják. Az 1-es úton is az Ipar csatorna feletti úton Győr felé is volt a bal keréknyomban egy jó hosszú aszfalthiány,már az alap kilátszott.

  Itt tényleg kár nektek bármit is tenni.”
 • 6. Truder 2013. január 22. 00:43
  „Na ennek ilyen időben semmi értelme nem volt...
  Még ha nem is tudták visszamondani.”
 • 5. Anti-szikra 2013. január 21. 23:44
  „A havat kéne inkább rendesen eltakarítani mindenhol!!!”
 • 4. Hyppolit 2013. január 21. 23:20
  „Húúhh! Ez durva! Garanciális igényt akarnak érvényesíteni olyan munkáért, amit téli időszakban rendelnek meg úgy, hogy akkor ilyen munkát végezni nem is szabad, ugyanis a beépítés feltételei nem adottak. Bp-i keverőből rendelnek meg fagyban meleg aszfaltot: ami már félúton kihűl, tehát szakszerű bedolgozásra alkalmatlan. A kátyúzási munka feltételei sem hiszem, hogy teljesültek :körbevágás, mozgó részek eltávolítása, portalanítás, kellősítés, meleg bedolgozás, hézagkiöntés. Akkor mitől lenne jó? Ezért van az, hogy egy-egy pl. lakótelepi úton ugyanazt az kátyút olykor többször rosszul építik vissza. Az a burkolati felület, ami téli időszakban ilyen mértékben tönkre megy, a jelei már nyáron látszódtak, lett volna idő a beavatkozásra, mondjuk ki, megelőzésre. A havas időjárás pedig nem "időközben alakult ki", hanem köztudottan TÉL van. Kemény, csapadékos, zimankós tél.”
 • 3. 01010 2013. január 21. 22:53
  „Ha javítják az a baj
  ha soká javítják az a baj
  HA NEM JAVÍTJÁK AZ A BAJ !!!!!!!!!!!!!!!”
 • 2. kekec 2013. január 21. 22:46
  „´ fő szempontunk a balesetveszélyes úthibák megszűntetése´
  A balesetveszélyes helyesírási hibák megsz_Ü_ntetése kinek a feladata lenne?”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: magyarázatot követelnek a győriek!

Magyar Zoltán jobbikos országgyűlési képviselő, a párt megyei elnöke nyílt levélben tett fel öt… Tovább olvasom