Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Kátyúzás lesz, felújítás csak részben Öttevény és Kunsziget között

Az elmúlt tizenkét év alatt egyre rosszabb állapotba került a Kunsziget és Öttevény közötti közút, ehhez a megnövekedett teherforgalom is hozzájárult.

A változtatás fontos lenne, mert sok kerékpáros erre jár Kunszigetre dolgozni. A kátyúk kerülgetése autósoknak, bicikliseknek is veszélyes – erősítette meg olvasónk véleményét Király Péter öttevényi polgármester.

Mivel az út nem önkormányzati fenntartású, csak kérni tudta a Magyar Közút Zrt.-től a mielőbbi felújítást, de évek óta hiába. Lendvai Ivánné kunszigeti polgármester is ezt tette, mostanában már szinte nap mint nap jelezte a gondot.

Az Öttevényről Kunszigetre vezető út.
Az Öttevényről Kunszigetre vezető út.

A Magyar Közúttól kapott tájékoztatás szerint a tartósabb, melegaszfalttal történő kátyúzás ütemterve szerint hamarosan sorra kerül a Kunsziget és Öttevény közti szakasz is. Burkolatjavítási programjukban az Öttevény felőli első hatszáz méteres részen végeznek nagy felületű javítást, ez várhatóan június közepéig elkészül, de az út alapját nem érinti. A közútkezelő az Új Magyarország Fejlesztési Terv Regionális Operatív Programjától olyan támogatást remél, ami teljes útfelújítást tesz lehetővé, de ez a projekt csak nagyrészt Kunsziget belterületi szakaszát érinti: a Bolgányi híd felé vezető leágazás és a vízmű útcsatlakozása közti részre vonatkozik. Tehát nem a legrosszabb állapotban lévő részen jelent megoldást.

Öttevényen a József Attila utcában az útjavítást hamarosan az önkormányzat végezteti el.

Olvasói üzenet

Kérem az öttevényi illetékeseket, hogy javítsák ki a kátyúkat a József Attila utcában és a Kunsziget és Öttevény közötti úton. Köszönettel: Béla, Öttevény

Olvasóink írták

 • 3. enéh 2010. április 21. 13:37
  „A teherforgalom oka, hogy Kunszigeten működik két gyár, igaz, már jó 10 éve. Emlékszem, valamikor régen húztak is egy réteg aszfaltot az útra, de az alapokhoz nem nyúltak. Így aztán minden tél végén előjönnek a kátyúk, amiket próbálnak foltozgatni. A kép a falu végénél készült, ez a rész, meg a Kunsziget eleji a legrosszabb. A mi autónkon tönkrevágta a felnit egy kátyú, persze az útkezelő kirakta a 40-es táblát, így nem kell fizetnie. A mosonszentmiklósi út szintén katasztrófa, ott is soknak lyukadt ki a gumija, amit el is károlhat. De úgy néz ki, ebben az országban előbb lehet megnyerni a lottó ötöst, mint pályázaton pénzt az utakra. Érdekes módon, fővárosunk környékén még a mellékutak is jó állapotban vannak, ott úgy látszik, a kiköltözőknek kedveznek.”
 • 2. Goldmund 2010. április 20. 12:25
  „Ahogy a képet elnézem, tényleg elég vacak ez az út.
  De miért van ott megnövekedett teherforgalom?”
 • 1. moni0109 2010. április 17. 07:07
  „NEM CSAK ÖTTEVÉNY S KUNSZIGET KÖZÖTTI UTAT KÉNE RENDBE RAKNI TISZTELT Magyar Közút Zrt. HANEM CSAK MENJENEK VÉGIG AZ ÖTTEVÉNY- MOSONSZENTMIKLÓS SZAKASZON, OTT IS NAGYON ELFÉRNE AZ ASZFALT. S ITT NEM A KÁTYÚZÁSRA GONDOLOK HANEM A TELJES FELÚJÍTÁSRA. EZT A SZAKASZT IS NAGYON IGÉNYBE VETTE A SOK KERÉK , S MIT SZOLNAK A KÜLFÖLDIEK HA TÖRTÉNETESEN LETERELIK ŐKET AZ AUTÓPÁLYÁRÓL .????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemi kutatás Sokoróalján

Egyetemi hallgatók végeznek kutatást Sokoróalján, eredményeiket polgármesterek használhatják fel. Tovább olvasom