Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Katonai háromtusa bajnokság a győri ezrednél - fotók

Pontosság, erő, gyorsaság, kitartás. E jellemzőkre minden indulónak szüksége volt az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred győrszentiváni lőterén megrendezett sporteseményen.
A közel ötven fő részvételével zajló versengésen az alakulat törzse és összes alegysége képviseltette magát egy-egy három fős férfi, illetve női csapattal, de jó páran akadtak a skarlátpiros barettsapkások közül, akik egyénileg is próbára tették rátermettségüket.


Augusztus 28-án reggel a bajnokság mezőnye a lőtéren sorakozva várta Könczöl Ferenc alezredest, aki megnyitó beszédében balesetmentes végrehajtást, illetve eredményes szereplést kívánt minden nevezőnek. A megbízott parancsnok szavait követően Farkas Erika hadnagy, az ezred sport tisztje ismertette a verseny lefolyásának rendjét és szabályait, majd Szabóné Szondi Szidónia törzsőrmester tolmácsolásában a lőtérbiztonsági rendszabályok is hallhatóak voltak.


A csapatok regisztrálása, a rajtszámok kiosztása, valamint a tárazás után elsőként a lövészet várt a harcos kedvű állományra. A kétszáz méteres távolságban elhelyezett céltáblákat fekvő, térdelő, valamint álló testhelyzetből is meg kellett semmisíteni, a lehető legmagasabb találati számot elérve. A feladat végrehajtására testhelyzetenként tíz lőszert biztosítottak a szervezők, akiknek nem csak a távoli lőalakokra kellet koncentrálniuk, hanem a stopper mutatójára is, hiszen a rendelkezésre álló másodpercek kíméletlenül peregtek.


A tár kiürítése után a nevezőknek azonnal egy újabb versenyszámban, a kézigránátdobásban kellett összemérni tudásukat. Először a nőknek kellett egy kettő, illetve négy méter sugarú körbe tizenöt, húsz, huszonöt, míg a férfiak huszonöt, harminc, harmincöt méterről betalálni - távolságonként öt gyakorló gránáttal -, majd három kísérletből a lehető legmesszebb repíteni az imitált robbanóanyaggal töltött harceszközt. Aki dobott már valaha kézi gránátot, az el tudja képzelni mennyire fárasztó lehetett a folyamatos erőkifejtés, ám a versengés legembertpróbálóbb feladata még csak ezután következett.

A bajnokság záró felvonásaként ugyanis, a mezőnynek három kilométert kellet futva teljesítenie bakancsban, hadigyakorló öltözetben. A futást pedig nem csak a vállra vett gépkarabély, a süppedő homokú talaj, hanem a perzselő déli napsütés is jelentősen megnehezítette.

Az elsőségért kemény csata bontakozott ki az egész verseny során, melynek győztesére nem csak a következő ezred sorakozón átadásra kerülő elismerés vár, hanem egy újabb megmérettetés is október 10-11-én, Püspökszilágyiban, a Magyar Honvédség katonai háromtusa bajnokságán.

A 2012. évi ezred katonai háromtusa bajnokság eredményei:

Egyéni férfi kategóriában:
1. Szabó Zsolt szds.
2. Milán Gábor hdgy.
3. Lakatos Róbert őrm.

Egyéni női kategóriában:
1. Tolnai Mónika szkv.
2. Földi Beáta ftőrm.
3. Hantó Andrea zls.

Férfi csapat kategóriában:
1. Vezetési zászlóalj
2. Logisztikai zászlóalj
3. Ezred törzs

Női csapat kategóriában:
1. Vezetési zászlóalj
2. 2. légvédelmi rakétaosztály
3. 1. légvédelmi rakétaosztály

Összesített értékelésben:
1. Vezetési zászlóalj
2. 2. légvédelmi rakétaosztály
3. 1. légvédelmi rakétaosztály

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól tanuló sportolók a Széchenyi István Egyetemen

A Széchenyi István Egyetem jó tanulmányi eredményt elért, eredményes sportolói tevékenységet… Tovább olvasom