Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Katonai attasé lesz a győri ezredparancsnok

A győri rakétaezred parancsnoka, Varga László dandártábornok augusztustól katonai és légügyi attasé beosztásban teljesít szolgálatot Moszkvában.

Az ezred új parancsnoka Kovács Ferenc alezredes lett.

Csapatzászló-átadó ünnepségen adta át a 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred parancsnokságát, valamint a kétmegyés – Győr-Moson-Sopron és Vas – illetőségű Győr Honvéd Helyőrség parancsnoki beosztását Varga László dandártábornok pénteken eddigi helyettesének, Kovács Ferenc alezredesnek.

A győri laktanya alakulóterén felsorakozott állomány és a meghívott vendégek előtt Orosz Zoltán vezérőrnagy, a HM Honvéd Vezérkar főnökhelyettese jelentette be a váltást, hangsúlyozva, Varga tábornokot képességeinek és munkájának eredményeként – elöljárói döntés értelmében – választották ki moszkvai katonai és légügyi attasé beosztásba.

Emlékplakettet és emléklapot ajándékozott az utód, Kovács Ferenc alezredes az elődjének, Varga László dandártábornoknak. Fotó: Tóth Gyula
Emlékplakettet és emléklapot ajándékozott az utód, Kovács Ferenc alezredes az elődjének, Varga László dandártábornoknak. Fotó: Tóth Gyula

A leendő attasé portálunk kérdésére elmondta, megtisztelő az új feladat.

– Természetesen egyik szemem sír, a másik nevet. Egyrészt egész katonai szolgálatomat csapatnál teljesítettem, tehát nagyon hiányozni fog ez a csapat, ez a miliő, ez a szellem. Ugyanakkor egy egészen más feladat lesz az, amit elvállaltam és bízom benne, hogy azok a dolgok, amiket megtanultam, megtapasztaltam pályám során, elegek lesznek ahhoz, hogy alapot adjanak a munka elvégzéséhez – nyilatkozta Varga László.

Az új parancsnok, Kovács Ferenc alezredes arra a kérdésre, mást akar-e csinálni, mint elődje, azt válaszolta:

– Semmit nem kell másként csinálnom. Ami változni fog a vezetésben: a személyünk. Hiszen különböző emberek vagyunk, bár értékítéletünk hasonló, majdhogynem azonos. De a habitusunk különböző, ezt az állománynak meg kell szoknia. Az az út, amit elődeink és a tábornok úr kitaposott helyes, ez többször bizonyítást nyert – hangsúlyozta Kovács Ferenc.

A következő bizonyítási lehetőség jövő héten lesz, a csapat Németországba, Todendorfba indul, ott részt vesz egy NATO-értékelt harcászati éleslövészeten a Mistral rakétákkal.

A megyei védelmi bizottság elnöke, Szakács Imre emléktárgyat és emléklapot adományozott az elköszönő tábornoknak.

Olvasóink írták

  • 2. generális 2010. június 28. 08:24
    „Nagy tudású katonát, karakán parancsnokot, tisztességes embert ismertünk meg a " DANDI"-ban! Sok sikert a jövőben!”
  • 1. nyá 2010. június 26. 07:18
    „Sok sikert, erőt, egészséget és katonaszerencsét az új beosztásokhoz !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belvízvédelmi készültség csak két öblözetben

Már csak a Rábca menti és kapuvár–hansági szakaszon van érvényben belvízvédelmi készültség… Tovább olvasom