Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Katasztrófavédelemi együttműködés Szlovákiával

Többek között a határ menti katasztrófavédelmi együttműködésről, közös tűzoltógyakorlatokról, s a jövő közös feladatairól tartotta soros ülését Győrben a magyar–szlovák vegyes bizottság.

Győrben tartotta soros ülését a Magyar–szlovák Katasztrófavédelmi Állandó Vegyes Bizottság szerdán. Az ülést követően Bakondi György főigazgató és szlovák kollégája, Ladislav Szakallos tartottak sajtótájékoztatót. Annak kezdetekor a küldöttség vezetői aláírták a két állam katasztrófavédelmi szerveinek jövő évi együttműködési megállapodását.

Bakondi György többek között elmondta, hogy Magyarország 2011-es európai uniós elnöksége idején jelentős számú, a katasztrófavédelemhez kötődő nemzetközi rendezvény lesz az országban. Hazánkban lesz a katasztrófavédelmi főigazgatók soros találkozója.

A főigazgató szólt a határ menti együttműködések lehetőségéről, arról, hogy elindul a tűzoltó-együttműködés, amelynek során közös gyakorlatokat tartanak majd a két ország tűzoltói. Ennek a közös segítségnyújtásban lehet nagy szerepe, miután a határ mentén 15 kilométer mélységig vehető igénybe a másik ország segítsége külön megállapodás nélkül. Magyarországnak Ausztriával, Szlovákiának Csehországgal és Lengyelországgal van még ilyen egyezménye.

Bakondi György megjegyezte: mivel folyóink 90 százaléka más országban ered, ezért fontos egy előre jelzős rendszer, hogy időben felkészülhessünk egy esetleges védekezésre.

Ladislav Szakallos annyit tett hozzá: a tavaszi árvizek idején a két ország közös határszakaszai mellett lévő településeket azonosan érintette a katasztrófahelyzet. Ez is bizonyítja az együttműködés fontosságát. Kiemelte, hogy a magyarországi vörösiszap-katasztrófa idején szlovák mentőegységek segítségét ajánlották fel Magyarországnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bikákat szállító kamion borult fel - fotók!

Bikákat szállító kamion borult fel Románd határában szerda kora este. A település felé útlezárásra… Tovább olvasom