Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Katasztrófa-elhárítási gyakorlat Abdán

Özönvízszerű eső zúdul Abda községre. A csatornák nem bírják elvezetni a vizet és meg kell erősíteni a Rábca töltését, de az odavezető út járhatatlan - ezt a feltételezett vészhelyzetet gyakorolták katasztrófavédők, polgári védelmi szakemberek és civilek pénteken, a Győr-Moson-Sopron megyei településen. A gyakorlat részeként valóban kiépült a csapadékvíz-elvezető árok a falu egyik utcájában.
Kettős feladatot kellett megoldaniuk a katasztrófa-elhárítási gyakorlat résztvevőinek pénteken. Egyrészt a feltételezett vészhelyzet szerint el kellett vezetniük a felgyülemlett, rendkívüli mennyiségű csapadékvizet a falu egyik utcájáról, másrészt meg kellett erősíteni a Rábca folyó töltéséhez vezető utat. A gyakorlaton három település: Abda, Ikrény és Börcs polgári védelmi aktivistái vettek részt. Minden faluból egy-egy alakulat érkezett munkagépekkel felszerelkezve a helyszínre. A rendezvény során valóban elkészült az árok, és megerősítették az egyébként rossz minőségű, kavicsos utat - közölte Csepi László, a megye polgári védelmi parancsnoka.


Fotók: Krizsán Csaba

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok győri üzletben már az eurót is elfogadják

A boltosok azt mondják, a Szlovákiából érkező vevők miatt döntöttek úgy, hogy a közös európai valutát is elfogadják. Tovább olvasom