Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

Kaszálásra várnak a falusiak

˝Öttevény és Kunsziget között az út mellett hatalmasra nőtt a parlagfű, az út felelőse úgy látszik, nem csak ennek a szakasznak a felújításáról feledkezik meg˝ - panaszolta olvasónk.


Olvasói üzenet

Öttevény és Kunsziget között az út mellett hatalmasra nőtt a parlagfű, az út felelőse úgy látszik, nem csak ennek a szakasznak a felújításáról feledkezik meg. Pedig várnánk a kaszálást, mert sok az allergiás. Falusiak
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. portálunkon keresztül is megköszönte a lakosok parlagfű-fertőzöttségre vonatkozó bejelentéseit. A társaság tájékoztatásából kiderült, hogy a helyszínen is meggyőződnek erről szakembereik és várhatóan legkésőbb a jövő héten elvégzik az út menti területek kaszálását. Ezen a szakaszon a mosonmagyaróvári üzemmérnökségük feladatai közé tartozik, amit más munkáik mellett folyamatosan és ütemezetten végeznek. Június végéig már mindenhol megtörtént a padkafelületek egyszeri kaszálása.

Az út állapotára utaló megjegyzésre reagálva a Magyar Közút közleménye tartalmazza, hogy a rendszeres kátyúzás mellett idén nyár elején az út öttevényi 700 méteres szakaszán jelentősebb burkolatjavítást végeztettek el. Ezenkívül készek a tervek a tavaktól a kunszigeti dunaszentpál–dunaszegi útcsatlakozásig tartó másfél kilométeres útszakasz felújítására, amihez a Regionális Operatív Program keretében szereztek uniós pénzt. A kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárás a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács döntését követően kezdődhet el.

Olvasóink írták

  • 1. miracle 2010. július 23. 12:50
    „A kaszálás annyit ér, mint fűnyíróval kapálni a gazt. A gyökere bent marad, nő újra.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olaj Pálné babákat készít

Olaj Pálné téti lakos a győri Babaklub tagja 10 éve. Tovább olvasom