Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Kastélyt vett Ikrény

Az önkormányzat gazdálkodásának gondjai utáni siker, hogy tavaly már Ikrény pénzügyi egyensúlya kezdett helyreállni. A fejlődés a továbbiakban arra alapozható, hogy kastély került a falu tulajdonába és ipari övezet létesül határában.

Anyagi nehézségeire megoldást keresve csatlakozott Ikrény két éve Abda és Börcs körjegyzőségéhez. Azóta kiderült, jól működő közigazgatási egység része lett, így takarékoskodhat. Gergó András polgármester tájékoztatása szerint mindemellett a lakosság fejlesztéseket tapasztalhatott az utóbbi években: új játszóteret alakítottak ki a Gyöngyvirág és a József Attila utca találkozásánál és intézmények, közterületek karban- és rendben tartásához eszközöket, gépeket vásárolhattak. Ezekre a célokra pályázati támogatást nyertek.

A ravatalozó csaknem beomlott tetejének cseréjét összefogás révén oldották meg: helyi vállalkozás végezte a munkát és az építőanyagot is részben felajánlásként kapták. A temetői kút és környéke szintén megújult. Nem kis energiát fordított a falu a leendő hulladékudvar előkészületeire is: a telek már az önkormányzat tulajdonába került és a rendezési tervet is e cél szerint módosították. Erre szükség is van, mert folyamatos az építési telkek iránti érdeklődés, ami abból is látszik, hogy az újszülötteknek ültetett életfák már két ligetet alkotnak.

Végre az önkormányzaté lett az ikrényi kastélyépület, amely egy mezőgazdasági cégé volt, korábban pedig a hajdani grófé. Többféle hasznosításán gondolkodik az önkormányzat, igaz, a felújításhoz több száz millió forint kell. Azonban jól kiegészítené Ikrény idegenforgalmi – természeti, táji – adottságainak jobb kihasználását, amit arra a népszerűségre alapozhatnak, amit a horgásztó és a vízisípálya hozott a falunak. Ezt tartja az egyik fejlődési iránynak Gergó András. A másikat szerinte a 85-ös út mellett ipari terület képviseli, ami ugyan magántulajdonban van, de a településnek jelenthetnek az ott letelepedő cégek adóbevételt, a lakosoknak munkahelyeket. A villanyt, a gázt már bevezették a területre, a vízellátás, a csapadékelvezetés kiépítése folyik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fussanak együtt a tűzoltókkal vagy jöjjenek el szurkolni!

Győr - A bajai tűzoltók elhatározták, hogy a német testvérvárosuk, Waiblingen tűzoltósága… Tovább olvasom