Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Kártyagyilkos pannonhalmi bankautomata?

Rövid időn belül kétszer is elnyelte olvasónk érvényes kártyáját - amit előtte Győrben sikeresen használt - egy pannonhalmi OTP ATM. A panasszal megkerestük a bankot.


˝Egy OTP ATM már másodszorra vonta be az érvényes, sérülés nélküli bankkártyámat Pannonhalmán. Ráadásul a plasztikot Győrben sikeresen használtam, így nem értem, mi lehet a hiba˝ - írta egy olvasónk.

Tudósítónk hozzátette: a második ˝kártyaelnyelés˝ a napokban fordult elő, míg az első hasonló hiba június elején.

"Körülbelül három hét után kaptam vissza a bank győri központjában az elnyelt kártyát nyáron, vagyis műszaki gond nem volt vele" - közölte a pórul járt kártyatulajdonos. 

˝Előfordulhat, hogy az ATM technikai hibája miatt nem kapja vissza a kártyabirtokos a bankkártyát˝

A kisalfold.hu utánajárt az esetnek, nézzük az OTP válaszát, észrevételeit.

"A bankkártya bevonása történhet a kártyát kibocsátó bank utasítása alapján (például: lejárt, tiltott a kártya, többszöri PIN rontás), vagy ha a tranzakció befejeztével az ügyfél nem veszi el időben a kiadott kártyát, illetve előfordulhat, hogy az ATM technikai hibája miatt nem kapja vissza a kártyabirtokos a bankkártyát" - reagált megkeresésünkre az OTP Bank Nyrt. kommunikációs osztályának munkatársa. 

Miután az automata elnyelte a plasztikot, a bank a bevonás okától függően javasolja a kártya letiltását. Ilyenkor szükség lehet pótkártyára is, s ez mind költségekkel jár együtt.

Fontos tudni: ha bizonyíthatóan az ATM műszaki hibája miatt történt az eset, akkor a bank megtéríti ezeket az összegeket.


Nem minden esetben kaphatjuk vissza a kártyánkat. Fotónk illusztráció.
Nem minden esetben kaphatjuk vissza a kártyánkat. Fotónk illusztráció.


˝Az OTP Bank az ATM-ek folyamatos ellenőrzésével és szervizelésével törekszik a műszaki hibák előfordulásának minimalizálására˝

"Amennyiben a kártya aktív, vagy a tiltás feloldható, illetve a kártya nem sérült, visszakaphatja a kártyabirtokos az eredeti kártyát. Az OTP Bank törekszik arra, hogy a lehető legrövidebb időn belül visszaszolgáltassa a kártyát az ügyfél részére.

Ha nem az OTP Bank által kibocsátott kártyáról van szó, akkor a bankközi előírásoknak megfelelően a hitelintézet érvénytelenített állapotban visszaküldi azt a kibocsátó bank részére" - tudtuk meg a bank munkatársától.

Arra a kérdésünkre, miszerint ha ugyanaz az ATM az érvényes, sérülés nélküli kártyát több esetben is elnyeli, lecserélik-e az automatát, a következő választ kaptuk:

"Az OTP Bank az ATM-ek folyamatos ellenőrzésével és szervizelésével törekszik a műszaki hibák előfordulásának minimalizálására. Indokolt esetben, amennyiben a javítással nem biztosítható az ATM megfelelő működése, a bank intézkedik a készülék cseréjéről."


Mit tegyünk, ha az OTP ATM elnyelte a kártyánkat?

"A kártyabirtokos a leggyorsabban az OTP Bank HelpDesk vonalán (06 1 3 666 000, vagy 06 40 366 000) jelezheti a kártya bevonását, melynek telefonszámát az ATM-en is feltünteti a hitelintézet.

A bank azt tanácsolja, hogy a kártyabirtokos lehetőség szerint az automata mellől telefonáljon, ne hagyja el a helyszínt, amíg az ügyintézőtől nem kapott segítséget a további teendőkkel kapcsolatban. Természetesen az OTP Bank fiókjaiban, valamint interneten keresztül is ügyfelei rendelkezésére áll.

A nem OTP Bank által kibocsátott bankkártyával rendelkező ügyfeleknek azt javasolja a hitelintézet, hogy ilyen esetben mielőbb vegyék fel a kapcsolatot saját számlavezető bankjukkal.

A bevonás megelőzésének érdekében a kártya behelyezése előtt célszerű ellenőrizni, hogy az ATM üzemel-e, nincs-e a képernyőn technikai hibára utaló üzenet. Emellett fontos odafigyelni a PIN kód helyes megadására, illetve a kártya lejáratának dátumára" - kaptunk tájékoztatást az OTP Bank Nyrt. kommunikációs osztályának munkatársától. 

Olvasóink írták

 • 11. fortuna54 2010. szeptember 23. 16:47
  „Hát,én már nagyon régen használom a bankkártyát,de ez még nem fordult velem elö.”
 • 10. adamasz1977 2010. szeptember 23. 04:56
  „azért elszomorító, hogy sok ember emiatt is a bankokat szidja. csak egy titkot mondok a banki-internet előfizetéssel évi kb. 40 ezer!! Ft.-ot lehet spórolni. Nem kell a sárga cskkel rohangászni a postára, stb.... Akit meg ennyire zavar, hogy kártyán van a péze az VEGYE ki, ugyanis az összes banknál a havvi háromszori felvét INGYENES! És azonis elgondolkodhatnának az itt höbörgők, hogy mi lenne itt kártya nélkül? Megnézném szívesen a bűnügyi statisztikákat:( Viperetta!! Nem normálisak a bankok mert aprofitra hajtanak, igaz? Gondolom ha te nyitnál egy boltot, akkor csak a veszteségre hajaznál:)) ugyan már:)”
 • 9. Kicsihold 2010. szeptember 22. 19:06
  „Ja...Jó tudni én is ott szoktam levenni a pénzemet!!!”
 • 8. Goldmund 2010. szeptember 22. 13:53
  „Sokan szidják az OTP-t, de eddig még nem fogyott el az ügyfélköre. ;-)
  A nagy számok törvénye alapján több ügyfélnél, több automatánál több gond adódik.
  Én győri vagyok, ha akarnék bármikor kereshetnék másik bankot, amelyiknek van automatája Győrben. És ha lett volna ilyen rossz tapasztalatom, mint amiket leírtatok, váltottam is volna. De nem volt. Sőt, még az is nagyon ritkán fordult elő velem, hogy az automata nem üzemelt, vagy kifogyott belőle a pénz.”
 • 7. viperetta335 2010. szeptember 22. 10:08
  „Nincs normális bank.Bankszámlát kénytelen vagy nyitni,mert a pénzedet már mindenhonnan csak oda utalják.Egy kártyaletiltás,potlás,egy bankautomatás kaland mind pénzbe kerűl.
  Ráadásul egy olyan helyen mint Pannonhalma,ami elvileg város,a gyakorlatban meg van három automata,az első és a harmadik tőbb kilométerre van egymástol,a pénz általában egyszerre fogy ki mindegyikből,a kőzépső folyton rossz,ha meg feltőltésre kell várni,akkor a nejlonszatyros pénszállíot ember folyton késik,mert még soha nem ért oda időben,szoval lehet élvezkedni...Valami titokzatos oknál fogva pl.a postán nincs automata.Igaz,telefonálni sem lehet a posta elől,mert az kézenfekvő lenne.Pannonhalmán az egy darab nyilvános telefon egy olyan helyen van,ahova este ki nem mennék...Tudom,hogy ma a mobilok korában kevesen akarnak fűlkéből telefonálni,de egy olyan helyen,ahol vagy sikerűl a telot feltőlteni,vagy nem,némi hegymászás után,azért nem ártana valami egyéb alternatíva is...Ja igen,kigyalogolhatok a benzinkutra,ahol jol felhuzhatom magam azon,hogy kamaszoknak adnak cigit meg satőbbi...De pénzt ott se vehetek fel.Úgyhogy nagyon klassz a helyzet,mikor a gyerek este bejelenti,hogy reggel ennyit meg ennyit vinni kell a suliba,automata bedőgőlve,pénz nincs,busz meg korán megy...És ez város.Milyen lehet a falu?”
 • 6. gester 2010. szeptember 22. 09:57
  „Talán normálisabb bankra kellene váltani. Az OTP szemét rabló banda.”
 • 5. Lehel54 2010. szeptember 22. 08:40
  „aki a bankoknak hisz,az nem normális.”
 • 4. bn 2010. szeptember 22. 08:25
  „Én is jártam így: Karácsony előtt a Baross úton benyelte az automata a kártyámat 18:30-kor, és a meg sem kapott pénzt is levonta. Kb 40 perc alatt sikerült elérni az OTP ügyfélszolgálatot telefonon. Vásárolni szerettem volna, plusz még hazafele tankolni kártyával. A csaj nyugtatott a telefonban, hogy bármelyik fiókukban tudok felvenni készpénz személyi igazolvánnyal. Jó, de nekem MOST kellett volna a pénz, ajándékot szerettem volna vásárolni, mert most van rá időm. Hát most nem tudok... Hogy mikor kapom meg a kártyát? 3-4hét... 3 hét alatt jutott el a kártyám a Rossmantól a Teleki utcai OTP-ig. Az automatától látszik a bank bejárata, kb. 200 méterre van egymástól a kettő... És azt is úgy kaptam vissza, hogy bementen érte, szólni nem szóltak volna...A pénzemet is 3 hét múlva kaptam vissza.
  Szóval aki azt hiszi, hogy a bankban biztonságban és jó helyen van a pénze az téved. Mert mi is történik? Fizetsz azért, hogy legyen számlád, és hogy havonta megtudd az egyenleged, fizetsz azért, ha veszel ki pénzt, ha utalsz, ha kártyával fizetsz( ott a bolt fizet, de a kártyát neked kell 2 évente megvenni), vagy egyáltalán bármilyen módon gazdálkodsz a pénzeddel. Ha kapsz is kamatot, az valami irreálisan nevetséges kis összeg lesz. Szóval a bank nem kis összeget hasít le a számláról, ha az ember nem figyel rá. Persze lehet olyan bankot találni, ahol az egyes szolgáltatások ingyenesek, de annak is vannak feltételei.
  Szóval ezek után én joggal várnám el, hogy legalább azok a nyüves automaták legyenek olyan műszaki állapotban, hogy ha kell az, amit bank meghagyott a pénzemből :D, az hozzáférhető legyen bármikor.
  Na, megint felhúztam magam, megrohantak az emlékek :D:D:D:D”
 • 3. fióka 2010. szeptember 22. 07:12
  „akkor az én pénzem mégsem az én pénzem mert a bank kénye kedve szerint játszhat ezért nem tartok számlán soha pénzt nekem ne magyarázzon egyik bank se milyen jó az jó amikor a két kezembe van a mani”
 • 2. viperetta335 2010. szeptember 22. 07:04
  „Nesze semmi fogd meg jol.Igenis az automata úgy néz ki,mintha űzemelne.De vagy nem veszi be egyáltalán a kártyát,vagy ha beveszi,akkor ez van.És ezt nem képesek megjavítani.Egy vicc,komolyan mondom...”
 • 1. Spitfire 2010. szeptember 22. 05:53
  „öcséém, ez dudududurva, micsoda horror! ;)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörőt fogott a Gepárd

A Gepárd Team Security Kft. győri diszpécserközpontjába betörésjelzés érkezett az egyik győri autókereskedésből. Tovább olvasom