Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Kárt okozhat az áramszünet

Horváth Lajos győri vállalkozó állítja, anyagi kárt okoznak cégének a gyakori, váratlan áramszünetek. A keddi kiesés nem az első, szerinte úgy három éve vált megbízhatatlanná a szolgáltatás.
A likócsi székhelyű társaság 20 embernek ad munkát, hidraulika- és üzemanyagcsöveket állítanak elő többek között. A Rába-gyár beszállítói, termékeik tehát a tengerentúlon is nap mint nap vizsgáznak. Számítógép-vezérlésű, csúcstechnológiát képviselő német és amerikai megmunkálóközpontokon dolgoznak, ezek üzem közben a hirtelen áramszünetektől nagy értékű károsodást szenvedhetnek.

Horváth Lajos elmondta, egy esetben – a gyártó cég műszaki igazolásával – megpróbálták már érvényesíteni kárigényüket az E.ON-nal szemben, de a multinacionális cég némi huzavonát követően elutasította kérelmüket.
– Nem tudom, ha az Audival művelné ezt a szolgáltató, mi lenne a következménye – tette föl a „költői" kérdést olvasónk. Elmondta, a kereskedelmi és iparkamara közbenjárása után sem javult üzemük áramellátásának biztonsága. A vállalkozás egyébként is éppen elég gonddal jár, az áramszünetek miatt már az is megfordult a fejében, hogy fölhagy az egésszel. Mit tegyen? Telepítsen cégének egy saját erőművet?

Az E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató Zrt. az esettel kapcsolatban szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatása szerint ügyfeleiknek minden esetben írásban kell a társaság felé jelezni, ha műszaki berendezéseik vélhetően a villamosenergia-szolgáltatás zavara miatt károsodnak. A bejelentésben meg kell adni a fogyasztási hely címét, a pontos körülményeket, a károsodott berendezés(ek) számlával és szakvéleménnyel alátámasztott javítási költségét.

Amennyiben a berendezés oly mértékben károsodott, hogy gazdaságosan már nem javítható, azt is közölni kell, feltüntetve egy hasonló paraméterekkel rendelkező berendezés aktuális árát. Bevételkiesésnél csatolni kell az igazoló dokumentumokat. A bizonyított és a társaságnak felróható okok miatt keletkezett kárt megtérítik. A kérdésre, hogy erre volt-e már példa, nem kapott választ szerkesztőségünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatnák a Duna korzót

Győr - A Dunapart Rezidencia építésének megkezdésekor már megfogalmazódott, hogy a két nagy győri… Tovább olvasom