Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Karrier Iroda nyílt az Apáczain

Karrier Irodával bővült, s vált teljessé a hallgatói szolgáltatások köre a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán. Az Apáczai Karrier Irodát (AKI) délben adták át.
- A karriertevékenység nem most kezdődött a karon, de külön irodára - a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) és a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) révén - most nyílt lehetőség - mondta Lőrincz Ildikó tudományos és minőségbiztosítási dékánhelyettes a megnyitón.

Hozzátette: - Az iroda kontaktpontja lesz a külvilág felé a karnak. Itt tartjuk a kapcsolatot a munka világával, egykori, jelenlegi és jövőbeli hallgatóinkkal. Az irodában a hallgatók is jelezhetik igényeiket, hogy milyen munkát keresnek, s cégek, szervezetek is segítségünket kérhetik a megfelelő munkaerő megtalálásában. A cél a hallgatók elhelyezkedésének elősegítése.

Az AKI megnyitóján Szabó Péter oktatási dékánhelyettes elmondta: az egyetem győri karán 3700 hallgató tanul, őket próbálják álláslehetőséghez juttatni. Emellett az AKI a hallgatók későbbi sorsát, életútját is nyomon követi, diplomás pályakövetést végez.

Csurák Erzsébet, az AKI vezetője a tájékoztatást és tanácsadást, a kapcsolatépítést és kapcsolattartást emelti ki a feladatok közül. Az iroda szolgáltatásai segítenek abban, hogy a hallgatók "tudjanak motivációs levelet írni, legyen színvonalas önéletrajzuk, sikeresen szerepeljenek az állásinterjún, őket válasszák akár több ezer jelentkező közül" - mondta.

Az AKI mintegy 28 millió forintból valósult meg. Közel felét a TIOP és TÁMOP pályázaton elnyert összeg fedezte, ezt az Apáczai Kar egészítette ki. A megnyitót követően Karrier Napot tartottak a kar főépületében kialakított, modern, 21. századi irodában, így a hallgatók rögtön ízelítőt is kaphattak az AKI szolgáltatásaiból.

Olvasóink írták

 • 7. ekkenekepen 2012. április 22. 11:25
  „6. Tündenéne 2012.04.20. 15:19
  tündikém, ne próbálj okos lenni, pár év rálátásom van arra a tömény agyhaláltáborra, sose volt 4 épülete, a Págisz épületét is úgy lopták, hála a korábban önkormányzatis korrupt senkiháziknak, akik ebben a kupiban kaptak alibimelót cserébe a sumákolásért.
  Ennyit erről. Meg arról hogy a valós 3 épületben egyetlen komolyan vehető nagyelőadó sincs, igazi komolyan vehető felsőfokú intézmény, persze. Hadd röhögjek ezen a cirkuszon egy jót. (arról meg ne is beszéljek hogy példatára a egyetemi oktatói végzettséggel közel nem rendelkezők csókos pozíciós helyének, 80% natúr középiskolai tanár vakarja a se**ét ott)
  Egyezzünk meg abban hogy egy tömény szánalom, ami kihasználja a már beteges méretű félretájékozottságot, naivitást, meg lustaságot ami jellemzi a mindenkori érettségizett magyar generációt, különben sose lenne olyan hülye aki ott veri el a temérdek idejét komoly szak helyett.
  Kész, el kell fogadni, minden műszakis joggal nézi le az ilyen kamuiskolákat az összes benne lévővel együtt, mindig is így volt, meg lesz is.”
 • 6. Tündenéne 2012. április 20. 15:19
  „1. ekkenekepen 2012.04.17. 19:18

  Előtte meg egy romhalmaz volt a PÁGISZ régi épülete...
  Egyébként tájékoztatom, hogy 4 (négy) épülete van a karnak, ha már szid, pontosan tegye :D
  Ebből látszik, hogy nem kellően tájékozott, hiába is próbál annak látszani.”
 • 5. keti 2012. április 18. 21:33
  „ekkenekepen!
  Nem fogunk közös nevezőre jutni valószínűleg. nem tudom egy pedagógus miért gyogyós, debil és hasonlók. Soha nem tudnék egy fogyatékkal élőt vagy egy képességeiben korlátozott embert így minősíteni. Ha mi, hátrányos helyzetűekkel foglalkozók nem segítenénk nekik, akkor vajon ki lenne az? Az egészségügy? Persze. Családi háttér?! Sajnos már ez sem működik. ha mindenki úgy gondolkodna, mint Ön, akkor a gyerekek, betegek, idősek mind alsóbbrendű lényként élhetnék csak életüket, de ne feledje, egyszer még Ön is lehet idős, beteg, amikor jólesne majd a segítség.”
 • 4. ekkenekepen 2012. április 18. 12:39
  „2. hp 2012.04.17. 19:54
  hol van szerinted szükség gyogyósokra manapság?
  Éspedig éppenhogy erősen javasolt mindenkinek műszaki vonalon tanulnia, mert az egyenlőre a béka s**gge alatt lévő gazdaságunkat egyedül egy normális ipar tudná kirángatni a pöcegödör aljáról.

  3. keti 2012.04.17. 22:31
  az utolsó mondatoddal kb le is írtad a komplett dilettanizmusodat, bár több nem is várható el egy debilképzőstől, megsúgom, éppenhogy egy masszív haszongyár az összes oktatási intézmény, elsősorban a jövőbeni gazdaság alapjait szolgálja a likviditási mércével jelen helyzetben nem kifejezhető szellemi tőke által amit mondjuk a belpiaci gazdaságnak lead, feltéve hogy onnan olyan kerül ki aki valódi pénzben kifejezhető értéket termel.

  Az hogy meg milyen módon vagyok kompetens véleményt formálni erről az "értékes és nívós" intézményről pedig magánügy de elárulom a saját szándékomtól is sajnos jóval mélyebb okokból van rálátásom erre a katasztrófára.”
 • 3. keti 2012. április 17. 22:31
  „ekkenekepen!
  Ott végzett talán vagy honnan ezek a pontos infok? Én ott végeztem, és az utolsó félévem alatt már sikerült is elhelyezkednem. Azóta is a szakmámban dolgozom, és az eddigi visszajelzések alapján dolgomat jól végzem, tehát megkaptam azt a fajta szakmai és emberi felkészítést, amire szükség van egy olyan pályán, ahol emberekkel foglalkozunk. Az a fajta hozzáállás, ami egy pedagógusképző intézményt aszerint tart értéknek, hogy milyen telken áll, messzemenőkig minősíti az embert, aki ezt kijelenti. Egy képzőintézmény nem pénzzel fogható haszongyár.”
 • 2. hp 2012. április 17. 19:54
  „Kedves 1. hozzászóló!

  Talán ebben az intézményben tanult? Ha igen akkor valószínűleg nem vette komolyan, mert ebben a "kupiban" magas szintű pedagógusképzés folyik. Ha pedig nem, akkor hogyan tud az itteni képzéshez hozzászólni? Az lehet, hogy most kevesebb tanítóra van szükség, ám egyre több gyógypedagógusra. A többi szakon tanulók munkaerőpiaci lehetőségei pedig nem az Apáczai kartól függnek. Nem tanulhat mindenki gépészmérnöknek, villamosmérnöknek, stb.”
 • 1. ekkenekepen 2012. április 17. 19:18
  „pusztán 10 évvel maradtak le a széchenyi mögött, dehát lényegében teljesen mindegy, valódi munkaerőpiaci értéket képviselő képzés abban a kupiban nem zajlik, lényegében az egész intézmény csak értékes építési telket foglal a belvárosban, 3 helyen is.
  Na meg a volt PÁGISZ épületét, ami a gusztustalanság nonplusz ultrája lett a belső átalakítás után.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállítás - NAPÓRA Egyesület - képek

A Győri Alkotók NAPÓRA Egyesülete képzőművészeinek kiállítása nyílt, április 16-án a Győrújbaráti… Tovább olvasom