Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Karóval ütötték agyon a hajléktalant

Facsemetét kitámasztó karóval vert agyon szombaton éjszaka Győrben egy hajléktalan férfit az az öttagú társaság, amelynek tagjait forró nyomon indulva néhány óra alatt elfogta
a rendőrség.
A husáng: Az áldozat fején tört darabokra.
A főkapitányság ügyeletére nem sokkal szombaton éjfél előtt érkezett a bejelentés, miszerint öten baseballütőszerű fadarabbal ütlegelnek egy férfit Győrben, a Kálvária utca és a Pápai út kereszteződésében lévő parkolóban. A helyszínre érve valóban egy esetlen sérültet találtak a földön fekve a járőrök. A kihívott mentők már csak a férfi halálának a beálltát tudták megállapítani, amit a súlyos fejsérülések okoztak.

Az áldozatnál sem a mentők, sem a kiérkező nyomozók nem találtak kilétére utaló iratokat, mígnem a főkapitányság szolgálaton kívüli munkatársa, Szabó Gábor főhadnagy arra haladt gépkocsijával, s látva a kollégák ténykedését, odafordult hozzájuk. Neki ismerős volt a férfi, úgy emlékezett, hogy sértettként már volt dolga vele. Mindezt a nyilvántartás adatai is igazolták, így derült ki, hogy az áldozat az 56 éves hajléktalan Ny. Miklós.

A személyazonosság megállapításával párhuzamosan – az állampolgári bejelentésnek köszönhetően – időben megindulhatott az elkövetők forró nyomon követése. A nyomkövető kutya szagot fogott, s egyenesen a közeli Közép utca felé vezette a „kétlábú" kollégákat. Rendőreink átfésülték a környéket, becsengettek minden lakásba, majd amikor már a szükséges információk a rendelkezésükre álltak, körbebiztosították a 17-es számú házat, bezörgettek a gyanúsítottak lakásába, s előállítottak három nőt és két férfit. A főkapitányságon lefolytatott kihallgatásuk után az Ny. Miklós agyonverésével gyanúsítható 32 éves K. Csabát és a 35 éves Sz. Klárát őrizetbe vették halált okozó testi sértés alapos gyanúja miatt.

A másik két nő és egy férfi ellen bűnrészesként szabadlábon hagyásuk mellett folytatják az eljárást. A gyanúsítottak beismerték, hogy megverték Ny. Miklóst, akivel már többször összetűzésbe kerültek. Szombat este azért támadtak rá a férfira, mert az állítólag egy kővel bedobta az ablakukat. Azt is elmondták, hogy miután magára hagyták a földön magatehetetlenül fekvő embert, még egyszer visszamentek, hogy megnézzék, mi van vele, de akkor már ott voltak a mentők és a rendőrség. Így aztán nyugodtan aludni tértek, mígnem hajnalban a nyomozók zörgették fel őket.

A rendőrök az elkövetők lakása közelében megtalálták azt a facsemetét is, aminek kitámasztó karóját kitépték, majd az áldozat fején darabokra törték az elkövetők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvosok a háború ellen

Megyei orvosok országos aláírásgyűjtő mozgalmat indítottak az iraki háború ellen Dézsi Csaba András… Tovább olvasom