Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Karneváli hangulatban búcsúztak az iskolától

Győr-Moson-Sopron - Megkezdődött a visszaszámlálás... az utolsó napok az iskolapadokban, jön az érettségi! Ám még itt az utolsó közös mókázás, a vidám ballagás.
Karneváli hangulat, mindenfelé maskarába öltözött fiatalok, ének-zene, kacaj... ez a vidám ballagás. Itt könnyek helyett vidáman búcsúznak iskolájuktól a végzősök, önfeledten ünneplik, hogy nincs tovább, vége az iskolának, lezárult egy szakasz az életükben.

Ahány iskola, annyi szokás. Horváth Szandra, a kapuvári Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium végzős tanulója elmondta, náluk régi hagyományokra tekint vissza ez a felvonulás. Ők is – követve a tradíciókat – humoros műsorokkal kedveskedtek az iskola tanulóinak, utána pedig feldíszített lovas kocsin járták a várost, s énekeltek. Betértek óvodákba és általános iskolákba, ahol aztán összepingálták a kicsiket. Csornán, a Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskolában már szigorú feltételekhez kötötték a bolondozást.

– A három éve felújított iskola falait az elmúlt év vidámballagói megrongálták. A negatív tapasztalatok miatt, úgy határoztam, idén nem engedélyezem ezt az eseményt. Ám a végzős tanulók és osztályfőnökeik írtak egy szívhez szóló levelet, melyben megígérték, óvni fogják az épületet, s mindannyian alá is írták. A város különböző intézményeit pedig csak a rendőrség jóváhagyásával látogathatják meg. Ezek után engedélyeztem, de úgy gondolom, már nem az az üzenete a mostani vidám ballagásoknak, mint régen... – mondta el Kovács Istvánné az iskola igazgatója.

A Veres Péter Mezőgazdasági Szakképző Iskola 12. a-s diákjai jelmezben, énekelve vonultak végig a győri belvároson. Fotó: Szük Ödön
A Veres Péter Mezőgazdasági Szakképző Iskola 12. a-s diákjai jelmezben, énekelve vonultak végig a győri belvároson. Fotó: Szük Ödön

Győrben, a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolában a „bolondballagók" zenei kíséret mellett vonultak végig Győr utcáin. A muzsikát ők maguk szolgáltatták, így igazi fesztiváli hangulatot teremtettek a városban. A Kazinczy Ferenc Gimnázium végzős diákjai is készültek a felvonulásra.

– Sokat gondolkodtunk azon, hogy milyen jelmezbe bújjunk bele. Az osztálytársaim között volt vízvezeték-szerelő, rab, rendőr és boszorkány is, én és a barátnőm pedig parasztlánynak öltöztünk be – említette Battyányi Alexandra, a 12. a tanulója.

A Hild József Építőipari Szakközépiskola azon kevés iskolák közé tartozik, ahol nem tartanak vidám ballagást.
– A szerenád, a ballagási előkészületek és a szokatlanul korai időpont miatt a diákokkal közösen úgy határoztunk, hogy a vidám ballagás sajnos már nem fér be a programjaink közé – mondta Sebők Tibor, a 12. a tanulóinak osztályfőnöke.

Sopronban nem sok iskolában tartanak vidám ballagást. Ilyen kivétel a Handler Nándor Szakképző Iskola és a Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola. Itt is, hasonlóan a többi megyei intézményhez az utcákon végigvonulva vidáman dalolnak a diákok.

Az idei „divat" rockernek, punknak, ördögnek és retró stílusú, a ’60-as éveket idéző jelmezbe öltözni. A vidámballagók elmaradhatatlan kellékei közé tartoznak a minél rikítóbb színű rúzsok, lufik, konfettik és színes habok. Ady szavaival élve most jönnek a szabad mellű örömök, s pusztulnak a bilincses iskolák!

Keressük a megye legvidámabb ballagóit!

A kisalfold.hu keresi a megye legmókásabb, legjópofább ballagó osztályát! Álljatok össze vidám tablóképpé és küldjétek el osztályfotóitokat. A bankett költségeibe 100 ezer forinttal beszállunk!

A kisalfold.hu keresi a megye legmókásabb, legjópofább ballagó osztályát! Álljatok össze vidám tablóképpé és küldjétek el osztályfotóitokat (legalább ötöt) az online@kisalfold.hu e-mail címre.

A beérkező fotókból érkezési sorrendben képgalériát készítünk és közzétesszük portálunkon. Aztán a kisalfold.hu látogatói szavazataikkal döntenek arról, valóban tiétek-e a legvidámabb osztály.
Minél előbb elkülditek képeiteket, annál több támogatót gyűjthettek.

A szavazás állását természetesen percről percre nyomon követhetitek a www.kisalfold.hu/ballagas oldalon.

Ha június elsejéig a ti osztályotok kapja a legtöbb szavazatot, büszkén viselhetitek a megye legvidámabb ballagói kitüntető címet. Ja, és 100 ezer forinttal beszállunk a bankett költségeibe! A bankettről természetesen készítünk fotókat is. Tehát: mosolyra fel!

Az osztálynévsort és az oszifő nevét ne felejtsétek el elküldeni!

Olvasóink írták

 • 13. Gyurci 2008. május 06. 09:52
  „Szabó Márton ugye az is zavar ha húsvétkor visít valaki mert hideg vízzel meglocsolják. Nem vagy egy kicsit savanyú?”
 • 12. Boróka 2008. május 02. 08:18
  „Tisztelt 7-es hozzászóló! Nem olvasta el figyelmesen a cikket...
  "Vidám ballagást" (jelmezeset, mókásat) rendeznek kevesen a Sopronban!!”
 • 11. Gábor Áron 2008. május 01. 18:38
  „Az összes diákot egy tanár kente a falra. Tudod, hogy miről van szó? Az összes többi tanár meg tudta tanítani a diákokat.
  Lehet, hogy nem csak a diák a hibás? Van, aki a magánéleti gondjait esetleg a fiatalokon bosszulja meg?
  Hidd el ez nem normális dolog, de azért neked gratulálok. Járj sikerrel az életben is!”
 • 10. ?????? 2008. május 01. 10:58
  „Gábor Áron!

  Szerinted a tanár tehet arról, hogy a diák egész tanévben nem tanult? Ok nélkül nem írják be az egyeseket!!! Erről saját maga a diák tehet! Én tanultam és nem is kaptam egyest! Pedig Krúdy-s voltam!”
 • 9. egy most ballagó 2008. április 30. 23:21
  „Miért fáj az valakinek, ha egy évben egyszer a végzős diákok egy napig, azaz nem is egy nap, hanem csak egy délelött jól érzik magukat?
  Négy éven át a normálisabbjának egy hangját nem lehetett hallani az utcán. ezt a kis örömet legalább ne vegyétek el tőlünk és tőlük.
  nekünk is tegnap volt a vidámballagásunk és mikor végig mentünk az utcán mindenki mosolygott. legalább van az embereknek a szürke hétköznapjai között egy kis boldogság.
  Továbbá azért nem minősül csendháborításnak, mert a rendőrségen már jó előre be kell jelenteni, és még a pontos útvonalat is mellékelni kell, hogy merre járunk.
  Minden érettségiző társamnak sok sikert az elkövetkező két hónapra.”
 • 8. Gábor Áron 2008. április 30. 21:19
  „Tudjátok a legszomorúbb az, hogy néhány diáknak az utolsó nap vágtak be néhány karót és buktak meg sajnos tömegesen a Krúdyban! A ballagók közül ráadásul! Szép kis karnevál! Miként lehetne így jókedve a rokonoknak, az osztálytársaknak? Micsoda embertelen kegyetlenség és brutalitás!”
 • 7. Sorponyi 2008. április 30. 19:36
  „Már az igen öreg "öregdiákok" közé tartozom, 55 éve érettségiztem és hál´ Istennek ballagtam is. Aki ezt az életre szóló élményt értelmetlen dolognak tartja, az talán sose vett részt ilyenen, másrészt bizonyár más közösségbe se tudna beikkeszkedni. Nekem a ballagás örök emlék lesz és ezzel gondolom nem vagyok egyedül.
  A ciikíró viszont nem tudom honnan veszi, hogy Sopronban csak "hézagosan" lesz ballagás. Sopron mindig is "diákváros" volt és reméljük az is marad. A cikkel ellentétben úgy tudom, hogy nincs avárosban olyan özépiskola, ahol ne ballagnának, pedig e téren eléggé tájékozott vagyok.”
 • 6. dorci84 2008. április 30. 19:21
  „nna szabó marci! neked nem volt ballagásod.... (se gyerekszobád)”
 • 5. katus6 2008. április 30. 18:43
  „Szabó Márton! Először tanulj meg írni!
  Igenis aranyosak voltak tegnap a vidám ballagók! Mosolyt csaltak az emberek arcára! Sok sikert nekik hétfőre!”
 • 4. szabó márton 2008. április 30. 17:59
  „én tok de ennek akkór sincs értelme mert fúl hülyeség kiabálni és hol van ijenkor a csendhábórítás ezek kiáltozhatnak mi meg nem halgathatunk saját lakásunkba kicsit hangosaban zenét na erre varjatok gombot”
 • 3. AgentO 2008. április 30. 16:28
  „Hmm, hát vagy végtelenül savanyúak vagytok, vagy kimaradt az életetekből anno. a ballagás és/vagy az érettségi. Tudtok egyáltalán örülni valaminek (esetleg a más örömének?))?”
 • 2. miracle 2008. április 30. 15:28
  „Annak is marha sok értelme van...”
 • 1. szabó márton 2008. április 30. 09:44
  „én nem tom mi értelme van annak hogy menek az utcán és kiabálnak meg minden ez egy értelmetlen dolog mert másnapra úgy is megfájdul a tokuk!!!!!! Nem hogy lemenének egy bulizóhelyre és jól berugnának!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A könyvtár a tanulók partnere

Győr - A városi könyvtár valamennyi részlegét díjmentesen használhatják azok, akik igazoltan… Tovább olvasom