Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Karbantartás miatt újra elszíneződhet a víz Győrben

Ismét víznyomás ingadozással és elszíneződött ivóvízzel találkozhatnak a győri vízfogyasztók.
Folytatódik a ivóvízhálózat tavaszi karbantartása, ismét víznyomás ingadozással és elszíneződött ivóvízzel találkozhatnak a győri vízfogyasztók a napokban. Ezzel a művelettel készíti fel a Pannon-Víz a vízellátó rendszert a nyári csúcsfogyasztásra.

Április 19-én csütörtökön elsősorban Révfalu, Bácsa, Sárás, Sziget, Belváros, Nádorváros térségében számíthatnak nyomáscsökkenésre és átmeneti vízelszíneződésre. Csütörtök délelőtt a várost nyugati irányból ellátó 600 mm-es főnyomó vezetéken fognak kicserélni egy főelzáró szerelvényt, majd öblítik az érintett vezetékeket.

Éjszaka megkezdődik az öblítés a Győr keleti területein húzódó főnyomó vezetéken is, az alábbi menetrend szerint:  

Április 19. csütörtök és április 20 péntek éjszaka: Győrszentiván Kertváros és Lőtér körzete, Likócs térsége

Az öblítés során nagy sebességű vízáramlást hoznak létre a főnyomó vezeték jól elkülönített szakaszain. A létrehozott intenzív vízmozgás gyakorlatilag leborotválja a vezetékek belső faláról az elszíneződést okozó lerakódásokat. Ezzel az átfogó, tervezett és irányított öblítéssel érhető el tartós megoldás. 

A főnyomó vezeték öblítéseket minden alkalommal 23 órakor kezdik és hajnali 5 órakor fejezik be. Természetesen a munkálatok idején is fogyasztható az ivóvíz, de ivóvizes tartálykocsit is irányítanak az érintett körzetekbe. Kérik, hogy a fehér ruhák mosása előtt szemrevételezéssel szíveskedjenek ellenőrizni a megfelelő vízminőséget.

Április végétől Győrszentiván déli és keleti területei következnek, itt utcánként öblítjük át a vezetékeket. Ennek menetrendjét később közöljük.

Az öblítésekkel szeretnék elérni, hogy a nyári csúcsfogyasztás idején minél kevesebb alkalommal találkozzanak a Fogyasztók elszíneződött ivóvízzel. Az okozott kellemetlenségért türelmüket és megértésüket kéri a Pannon-Víz Zrt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakmák éjszakája a Mórában - fotók

Szakmák éjszakája a Mórában - fotók
A Szakmák Éjszakája rendezvénysorozatban Móra-iskola is részt vett ebben a tanévben. Tovább olvasom