Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Karbantartás miatt lezárták a Bolgányi hidat

Gyalogosan se lehet kedd óta átmenni a Bolgányi hídon.
Térségi összefogás révén sikerül megoldani a térségek közti összeköttetést biztosító Bolgányi híd karbantartását. A Mosoni-Duna fölötti átkelőt a munkálatok idejére lezárták. Erre most nem lehet az 1-es felől a szigetközi útra eljutni.

– Több helyen is kitábláztuk a lezárást, hogy időben értesüljenek róla a közeli falvak lakói és akik például kerékpáros kiránduláskor szokták használni Kunsziget és Dunaszeg között a Bolgányi hidat. Sokakat vonz a Duna-part érintetlen természetének festői látványa, ami tájvédelmi körzet része – tudatta Lendvai Ivánné kunszigeti polgármester az átkelő turisztikai jelentőségét hangsúlyozva. Közölte: ez a szakasz a Lébény–Mosonszentmiklós–Fertőd–Andau kerékpárút része. A szigetközi kerékpárútra vezet át és fontos a kunszigeti ipari üzemekbe a környékről dolgozni járóknak is.

Lendvai Ivánné polgármester szerint várhatóan szeptember közepére végeznek a karbantartással. Fotó: Mészáros
Lendvai Ivánné polgármester szerint várhatóan szeptember közepére végeznek a karbantartással. Fotó: Mészáros


A Bolgányi hidat már az 1930-as években használták, vasúti teherforgalmat bonyolított. Főként cukorrépát és petrezselymet szállítottak erre, utóbbi termesztéséről volt ugyanis akkoriban híres Kunsziget. A híd állapota azonban mára megromlott, szükség van a szakszerű karbantartásra. A polgármester ezért az erre közlekedőktől szeptember közepéig türelmet kér. Tegnap óta ugyanis gyalogosok se mehetnek át a hídon. Legközelebb a mecséri átkelőnél vezet át út a Dunán az 1-es út felől a szigetközi út felé.

Állami támogatással nem valósulhatott meg a híd karbantartása, de közeli önkormányzatok, kistérségi társulások fogtak össze és vállalkozá-
sok, szolgáltatók támogatása révén elkezdődhettek a munkák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Formula Student Hungary: a főszponzor az Audi

Ismét Győr ad otthont az augusztus 17. és 20. között megrendezendő Formula Student Hungary… Tovább olvasom