Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Karácsonyig befejeződik a kátyúzás

December közepéig 18 városrészt érintve 8 ezer négyzetméternyi kátyút javíttat ki a Győri Útkezelő Szervezet.
December közepéig 18 városrészt érintve mintegy 8 ezer négyzetméternyi kátyút javíttat ki a Győri Útkezelő Szervezet. A 369 utcát érintő munkán mintegy 25 ember dolgozik.

Jelenleg a novemberi havazás miatt – amely a megyeszékhelyen tegnap az esti órákban is rákezdett – fel kellett függeszteni a javításokat, de enyhébb időjárás esetén azonnal folytatódnak a munkálatok. Egy négyzetméternyi kátyú kijavítása 10 centiméter vastagságban mintegy 9 ezer forintba kerül, a javítás minőségét fokozottan ellenőrzi az útkezelő szervezet. A legtöbb úthibát Győrszentiván, Győr-Szabadhegy és Nádorváros területén találták.

Tóth Péter tájékoztatásért felelős munkatárs a Kisalföldnek elmondta: a korai havazás alaposan meglepte a szakembereket, hiszen a munkálatokkal szerettek volna még a havazás előtt végezni. Egyelőre azonban sem a csapadék, sem a hideg nem tűnik tartósnak, a mínusz egy-két fok pedig az a legalacsonyabb hőmérséklet, amely még nem hiúsítja meg a kátyúzást. Arra a kérdésre, hogy nem kezdték-e későn a munkát, azt a választ kaptuk: igyekeztek a kemény tél beállta előtti néhány hetet megvárni az állapotfelméréssel, hogy az utolsó pillanatokban megmutatkozó úthibák se kerülhessék el a javítást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A város készen áll a Pólusra

Győr készen áll rá, hogy 2007-ben konkrét munkálatokkal indulhasson a Pólus-program. Tovább olvasom