Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Karácsonyi vásár ünnepi díszben

Igazi karácsonyi hangulatban készülhetnek az ünnepekre a győriek és a megyeszékhelyre érkezők, miután a korábbiaknál is díszesebb lesz a város az idén, s a karácsonyi fesztivál programja is gazdag lesz.
Folyik a világítás szerelése
Az előkészítő műhelymunkákat követően megkezdődött Győr belvárosának feldíszítése: a tavalyinál is több helyen lesznek fenyősziluettek, hullócsillagok. Így a Városház tértől, a Baross úttól a Király és Kazinczy, Jedlik Ányos utcákon át a Dunakapu térig és a Káptalandombig díszítik majd a várost a házak között kifeszített, lámpaoszlopokra szerelt szépségek.

– Közel negyvenezer kis- és nagyméretű izzót, hullócsillagot szerelnek fel a szakemberek a belvárosban. Új elemként a megyeházán megszokott fenyősziluett mellett több kis fenyő és hópehely is helyet kap. A Baross híd kovácsoltvas lámpaoszlopairól jégcsapdekorációk függenek majd.
– Ugyancsak új, hogy a város tizenöt pontján állítunk fel „mindenki karácsonyfáját", amivel ugyancsak az ünnepi hangulatot kívánjuk növelni – mondta el a Kisalföldnek Szabó Sándor, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. városüzemeltetési főosztályvezetője.

A városdekoráció mintegy 10 millió forintba kerül, aminek közel 90 százalékához közadakozással és térítésmentes munkával járultak hozzá a különböző cégek, mint például a Vill-Kor bt., de hozzájárult a költségekhez a Győri Vásár Kft., a Kisosz, illetve a Kazinczy és az Arany János utca kereskedői is.

A főosztályvezető elmondta, hogy az önkormányzati gondozásban lévő temetőkben is állítanak és díszítenek fel karácsonyfákat.
– A gyerekek idén is örülhetnek a megyeháza előtti rénszarvasszánnak és a városháza előtt felállított betlehemi jászolnak. Ebben az évben a Xantus János Állatkert jóvoltából állatsimogató is lesz a Széchenyi téren – tudtuk meg Szabó Sándortól.
Idén nem lesz Grabo-sátor, mert mint köztudott, a szél megrongálta a borítását.

– Mégsem maradnak vásár nélkül a győriek és a városba látogatók, hiszen idén is megrendezzük a Győri Karácsonyi Fesztivált, s az ünnepre készülők nemcsak vásárolhatnak, de színes kulturális programokon is részt vehetnek, amelyek közül a Széchenyi téren rendezett műsorok
ingyenesek lesznek – tájékoztatta lapunkat Galló Zoltán, a Győri Vásár Kft. ügyvezetője.

A fesztivál november 29-től december 23-ig tart, s többek között olyan neves előadók és együttesek lépnek fel, mint a Boney M, Demjén Ferenc, az Irigy Hónaljmirigy vagy Hevesi Tamás és Delhusa Gjon. December 6-án a Széchenyi téren felállított „mindenki karácsonyfája" körül karitatív programokat tartanak a szervezők. Érdekesnek ígérkezik a december 14-re tervezett jégszobrász-bemutató is.

Természetesen a már megszokott alpesi házak sem maradnak el, amelyekből a megyeháza előtti téren 38, a Baross úton 5, míg a Széchenyi téren 32 darab lesz felállítva. Ajándékokat árulnak bennük a kereskedők, és ismét lesz forralt bor is, ami mellé a társaság által erre az alkalomra készíttetett bögrék is megvásárolhatók lesznek.
A Duna-soron idén is lesz karácsonyfa-árusítás, 50 őstermelő, és néhány kereskedő kínálja majd a különböző örökzöldeket, a Dunakapu téri piacon pedig december 2-tól 23-ig közel hatvan kereskedő kínálja majd
portékáit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy házban az ikrényi civilek

Ikrény életében, fejlődésében fontos szerepet töltenek be a különböző civil szervezetek, ezért az… Tovább olvasom